SapteSeri

Unico Vero

Unico Vero


Facebook - https://www.facebook.com/RestaurantUnicoVero


Site - http://www.unicovero.ro/


Dacă v-ați săturat, ca mine, de restaurante în stil industrial

Unico Vero e un restaurant italian destul de cunoscut al Bucureștiului, în primul rând pentru că e frumos și că stă pe una dintre marile străzi ale orașului vechi, pe Viitorului, acolo unde începe din Alexandru Donici.

Partea aceea de București din alte vremuri, pe la Biserica Icoanei și Schitu Dravari, cu mai mult farmec decât aproape oriunde în altă parte, are copaci bătrâni, străzi niciodată drepte, case boierești, niciodată la fel, făcute de oameni care se întreceau în a și le împodobi întotdeauna mai frumos decât ceilalți.

Casa lui Unico Vero e îngustă și lungă, de tip vagon, are un etaj ce pare mai degrabă un pod suprainălțat și o alee pe lângă gard, ce cu greu ar putea să fie numită curte. Poate că în spate să fie ceva mai mult, dar m-ar mira să aud că au făcut o terasă acolo.

Am mai fost de câteva ori la Unico Vero înainte. E la fel cum îl știam, foarte frumos, ca din cărțile poștale, foarte curat, colorat cald, vesel, optimist, a vacanța în Toscana. Fete de masă albe. De ce au astupat geamurile care dau către bătrâna stradă, nu voi înțelege în veci. Să ai în față ceea ce mulți mai văd acum doar în filme, și tu să pui geamuri opace, spune ceva…

Unico Vero are un meniu cuminte din bucătăria italiană clasică, felurile cunoscute, fără vreo surpriză. Noi am luat doar două feluri, un pește la cuptor cu legume și sos de apă și niște paște cu cârnați, înecate în ulei și în grăsimea de la cârnați și foarte iuți. Cartofii prăjiți de la peste nu au fost buni.

Din aceste două feluri, noi am dedus că la Unico Vero au un bucătar fără talent, care nu cred că a mai pus mâna pe vreo carte de gastronomie în ultima vreme și care nici nu va pune, dacă a trecut de 30 de ani. Și cred că a trecut, dacă e cel pe care l-am văzut stând degeaba în restaurant, la taclale cu chelnerii.

Care chelneri au fost foarte atenți și săritori, că tot veni vorba despre ei. Clienți erau la câteva mese.

Unico Vero e un restaurant foarte frumos, o spun din nou. Sper ca pizza să fie mult mai bună decât ce am mâncat noi. Despre celelalte feluri de mâncare îmi este greu să cred, doar chelnerul a spus că ne-a adus ce au ei mai bun din părțile acelea ale meniului. Dacă locuiți sau lucrați în zonă, mergeți la Unico Vero, oricum nu aveți multe alte variante la îndemână. Dacă nu, nu știu ce să zic…

Sursă: https://www.restocracy.ro/unico-vero-restaurant/


Adresă:
Str. Viitorului, nr. 8
Telefon:
021 212 3338
Program:
L-D 13.00-23.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.