SapteSeri

Maison des Chefs

Maison des Chefs
Dacă ţi-ai făcut vreodată cumpărăturile din Mega Image Concept Store Băneasa, ești deja familiarizat cu conceptele speciale, precum Fromagerie și Wine Gallery, implementate și în alte magazine din reţeaua Mega Image. Povestea merge acum mai departe, cu o nouă premieră în România: primul restaurant concept propriu, Maison des Chefs.


Situat în noua clădire Agora din Floreasca, la primul etaj, noul restaurant concept Mega Image aduce pentru prima dată în același spaţiu chefi pasionaţi să experimenteze liber, alături de noi povești și gusturi de descoperit, în patru cornere speciale: Casual Bistro – cu reţete pregătite chiar sub ochii tăi de chefi pasionaţi, pe care le servești direct la masă; Arc Bakery – corner deschis în premieră și un brand recunoscut pentru panificaţia artizanală și patiserie fină; Fromagerie – cu o selecţie de 135 de tipuri de brânzeturi speciale, care se potrivesc de minune cu selecţia de peste 200 de vinuri recunoscute în întreaga lume, reunite de somelieri pricepuţi în Wine Gallery.


Atmosferă & design 

Conceptul de design al spaţiului este construit în jurul elementelor naturale, care vorbesc despre origini, simplitate și autenticitate. Totul e cât se poate de urban, dar și cât se poate de confortabil.


Îţi va plăcea că nu trebuie să-ţi pui cravata, butonii sau rochia de mătase pentru a te bucura de preparatele care poartă semnătura lui chef Alex Iacob și că poţi merge aici cât se poate de casual, ca atunci când mergi la cumpărături.


Mesele înalte din lemn și scaunele asortate sunt confortabile și deloc pretenţioase, iar sticlele transparente folosite pentru decor și pentru difuzarea inedită a luminilor ambientale completează stilul cu accente industriale, unitar în ansamblu, dar cu detalii surprinzătoare menite să îţi atragă admiraţia.


Cine și ce gătește? 

Maison des Chefs, așa cum spune și numele, este locul în care chefii pasionaţi sunt invitaţi să experimenteze liber în spaţiul în care se simt ca acasă și își pun inspiraţia la joacă. Fie că e vorba despre chefii care semnează meniul Casual Bistro, chefii patiseri sau specialiștii de la fiecare corner special, toţi sunt mereu pregătiţi să își primească clienţii și să le explice detalii din culise.


Alex Iacob este chef-ul care semnează meniul Casual Bistro din Maison des Chefs. Poate îl știi deja din colaborarea anterioară cu Mega Image, pentru produsele Mega Apetit sau Le Boucher. E pasionat de bucătăria avangardistă și, pentru preparatele din meniul Casual Bistro, folosește doar ingrediente atent selecţionate din magazinele Mega Image.


Totul sub ochii tăi, așa că, dacă te pasionează gătitul și ai un gust care detectează cu ușurinţă aromele, poţi încerca să reproduci reţetele acasă. Sau poţi doar să te bucuri de rezultatul muncii și pasiunii lui degustând aperitivele, supele, felurile principale și deserturile din meniul destul de stufos și menit să acopere o arie destul de vastă de preferinţe.


După călătoria prin meniul semnat de Alex Iacob, poţi continua cu descoperiri de gusturi noi prin celelalte cornere: Arc Bakery, unde ai la dispoziţie mai multe produse de patiserie fină și panificaţie artizanală. Foietajele de tot felul, dulci sau sărate, și pâinea proaspătă și pufoasă, cu coajă crocantă, făcută după reţete clasice sau mixuri de făină și seminţe, sunt expuse pe categorii, astfel încât să le poţi găsi fără eforturi pe cele pe placul tău, după o scanare vizuală rapidă.


Indiferent ce ai alege din meniu sau din zona de patiserie și panificaţie, păstrează puţin loc și pentru desert. Aici vei avea parte de cele mai plăcute surprize, cum ar fi ciocolata roz. Reţetele de inspiraţie franceză te vor cuceri cât ai zice „mousse”.


Fromagerie, unde cu siguranţă mai ai de descoperit brânzeturi din soiuri variate, și Wine Gallery, unde vei găsi mereu un somelier gata să îţi spună câte o poveste despre fiecare dintre cele peste 200 de soiuri de vin pe care le vei găsi acolo.


Orice produs ai alege de la Maison des Chefs, fie că vorbim despre produsele de panificaţie, vinuri sau brânzeturi, poţi să îl savurezi atât în restaurant, cât și să îl cumperi pentru acasă. Astfel te poţi bucura de o experienţă gourmet completă indiferent de locul în care te afli.


Când poţi merge la Maison des Chefs? 

Restaurantul s-a deschis în data de 8 martie. Dacă îţi sună a omagiu adus femeilor care vor să se răsfeţe sau bărbaţilor gurmanzi, s-ar putea să nu te înșeli în totalitate. De fapt, meniul se adresează tuturor celor care vor să se răsfeţe cu un mix interesant de gusturi și arome inedite.


Noi am fost la the grand opening, pe 21 martie, și nu ne-a părut rău. Am degustat o mică parte din meniu – pateul de raţă, pastele de casă cu mascarpone și trufe și prăjiturile ne-au mers la inimă și am răsfoit oferta de vinuri și 30-40 de spumante disponibile, fără a ne încumeta însă să le încercăm pe toate.


Dacă vrei să mănânci la Maison des Chefs, poţi face asta în orice zi, dacă ajungi la Agora Floreasca (Calea Floreasca, nr. 111-113, etaj 1), între orele 10:00 și 22:00. Recomandat să faci și rezervare inainte, la numărul de telefon 0739.883.423. De la mic dejun, prânz și cină la brunch și gustări, vei avea ce preparate să alegi în orice moment al zilei, indiferent ce pofte ai.

De Sînziana Pătru


Adresă:
Calea Floreasca 111-113, etajul 1
Telefon:
0739 883 423
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.