SapteSeri

Nuba

Nuba


Site - www.nuba.ro 


Facebook - www.facebook.com/www.nuba.ro Nunta fără sfârșit, care se termină în zori, spre a reîncepe seara

Am văzut trei localuri cu numele Nuba în București, până acum: Nuba din Grigore Gafencu, în Village Francais, despre care scriu acum, cafeneaua Nuba din Beller și terasa Nubă din Herăstrău. Despre acestea două din urmă am scris deja aici.

Nuba din Grigore Gafencu pare să fie primul restaurant deschis de ei, în ordine cronologică, adică. Apoi, ca și alte restaurante care se poziționează mult mai aproape de un club cu mâncare decât de un restaurant cu mai multă muzică și petreceri decât altele, au început și ei să țină deschise locațiile alternativ, vara și iarnă, mutându-și clienții fideli de colo-colo.

Clădirea aceea mare și impozantă de pe Grigore Gafencu pare să fi fost constuită special spre a fi restaurant, club sau ceva din zona aceasta, oricum. Cred că primul local acolo a fost Casa M, apoi Maiko, după care au venit cu Nuba, acum câțiva ani.

Am mai fost la Nuba, la puțin timp după ce l-au deschis. Nu-mi aduc aminte că atunci să fi arătat că un club în toată regula, cred că schimbarea aceasta e mai recentă. Au un ecran gigantic, spațiu pentru muzică, lumini colorate, tot tacâmul. Nu m-au lăsat să fac poze. Toată lumea făcea poze acolo, fără să întrebe. Numai pe mine nu m-au lăsat, fiindcă am întrebat! Și chelnerul, sau șef de sală, managero, ce o fi fost el, cu figura de boxer, s-a gândit că de ce să nu-și folosească dreptul de veto, dacă tot îl are…

E întuneric la Nuba, au doar lumini de club, așa că nu am putut citi meniul. De aceea și pozele cu mâncarea sunt așa. Toți cei din jur, de altfel, își foloseau telefoanele mobile pe post de lanterna ca să poată citi ceva. Care meniu e bine făcut, exact ce trebuie pentru un astfel de local – ca și la celelalte localuri Nuba ale lor.

Mi-au spus că meniul de la Nuba din Gafencu e aproape identic cu cel de la Nuba din Herăstrău, doar cu câteva mici adăugiri. Am scris și atunci că mâncarea e bună la Nuba, au un chef talentat, se vede repede asta. Are și produse și ingrediente de bună calitate la îndemână, știe și trucurile din bucătărie, cum ar fi acela cu pusul zahărului în mâncare, sau a sucurilor dulci, ca să fie mai bună la gust…

Nu îți dau amuse bouche la Nuba. Noi am luat un tartar de ton, destul de bun, dar mai iute decât ar fi fost nevoie, un miel excelent, creveți în crustă de orez, foarte buni, creveți cu paște, buni și aceștia; și paștele bune, dar nu cine știe ce; salată cu sos de mango a fost bună. Și toate prezentate foarte bine.

Prețurile sunt mari la Nuba, desigur, și nu cred că mira pe nimeni. O masă în doi, cu o sticlă de vin, te costă vreo 5-600 de lei. Nu e cel mai scump restaurant din București la mâncare, însă am auzit că băuturile sunt scumpe la ei, și de acolo câștigă mai mult.

Având mult personal, serviciul a fost amestecat, după cum era și de așteptat. De noi s-au ocupat mai mulți: o chelneriță foarte amabilă și zâmbitoare, unul sau doi chelneri cu totul absenți, cu mintea cine știe unde. Mai erau și unii care încă nu serveau, făceau pregătiri pentru mulți clienți care abia urmau să vină. Strigau unii la alții de parcă nu ar fi fost nimneni în sală, dintr-un capăt în celălalt al Nubei. Cel de la bar, alt boxer, spunea bancuri porcoase și înjură în voie… Poți să-i înțelegi, totuși. Oamenii aceștia stau în fiecare zi într-un tămbălau de nedescris, cu muzica dată dincolo de maximum, așa că ei nu mai pot avea auzul normal. Când ei cred că vorbesc și înjură în șoaptă, ca să nu audă clientul, de fapt vorbesc în gura mare, făcându-te să tresări tot timpul și să te întrebi dacă de tine e vorba sau nu.

Noi am fost printre primii clienți la Nuba, pe la șapte sau opt seara, nu mai știu exact. După aceea au tot început să vină. Fetele îmbrăcate cu ce aveau mai scump și mai senzual în șifonier, bărbații bine ferchezuiți, de am crezut că am nimerit la o nuntă, la început. Dar nu era nuntă, erau clienți care păreau pregătiri să stea multe ore la Nuba, și nu doar pentru o cină, fie ea și bună la gust. Însă tot o nuntă și asta, la urma urmei, deși fără miri și mirese. O nuntă perpetuă, care se termină în fiecare dimineață, spre a începe din nou seara…

După ce a început să se mai umple sala, s-au mai calmat și chelnerii și ceilalți din personal și au început să fie ceva mai atenți la ce spun și ce fac.

Nuba sunt în vogă acum, pe toate segmentele (cafenea, terasă, restauramt, club), le merge bine, bucureștenii își lăsă cu larghețe și cu mândrie banii acolo, așa că vom auzi încă multă vreme de ei…Sursă: https://www.restocracy.ro/nuba-restaurant/


Adresă:
Str. Grigore Gafencu, nr. 27
Telefon:
0212.332.633; 0736.300.000
Program:
L-D 15.00-01.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.