SapteSeri

Berăria Germană

Berăria Germană


Facebook - www.facebook.com/BerariaGermana 

Site - www.beraria-bucuresti.ro 


Una din marile berării ale Bucureștiului

Berăria Germană București e fosta Berărie Germană Bragadiru, deschisă acum vreo 5 ani într-un spațiu care a fost al fostei Fabrici de Bere Rahova, botezată astfel de comuniști ca să se uite numele Bragadiru, constructorul și proprietarul fabricii, acum vreo sută de ani. Probabil că au vreun conflict cu deținătorii numelui Bragadiru de au fost nevoiți să schimbe numele, pentru că alt motiv mi-e greu să-mi imaginez. Pe site, însă, vorbesc în continuare despre Berăria Bragadiru, așa că poate adevărul o fi în altă parte.

Cred că înainte a fost acolo o cramă, sau chiar o berărie, pentru că locul pare construit special pentru așa ceva. E o clădire destul de mare, dar singura sală pentru public e cea din pivniță, o pivniță mare, lungă, cu boltă, în care au pus mese pe două niveluri suprapuse. În spate au o scenă de spectacole. Locul e foarte bine amenajat pentru o berărie, cu mobilier și decoruri specifice clasice, de început de secol trecut, sau chiar de secol al XIX-lea. M-au lăsat să fac poze, așa că m-au scutit de o descriere pe care oricum nu aș fi reușit să o fac în cuvinte.

Și grădina e mare, au făcut o terasă cu multe compartimente, unele acoperite cu pergole de lemn. Au diverse configurații de mese, inclusiv unele mari, la comun, pentru grupuri mai numeroase. Au câțiva copaci mari, și au completat decorurile cu plante, jumătate naturale, jumătate de plastic. Pare cam neîngrijită cum trebuie terasă, dacă te uiți mai atent, și nu i-ar strica și un măturat în plus. Însă e o terasă mare, uneori se adună mulți oameni acolo, și e foarte greu să faci un asemenea loc să semene cu marile grădini ale restaurantelor din Herăstrău, de pildă. Nu aveau niciun ventilator sau altă instalație de răcorire, deși eram în ultima zi din iulie. Poate că au făcut-o intenționat, ca să te răcorești doar cu bere, mai știi…

Berăria Germană București are un parteneriat cu Heineken, vezi reclamele lor peste tot, unele chiar foarte ingenioase și creative, sub formă de butoaie și instalații de bere, altele luminoase. Presupun că au și exclusivitate.

Meniul de la Berăria Germană București nu e chiar atât de german pe cât s-ar putea crede, are și câteva feluri din bucătăria românească și unele mai greu de poziționat, însă poate să fie considerată o berărie germană, totuși. Bucătăria germană e și așa destul de rudimentară și săracă, nu are multe feluri de mâncare, însă cei de la Berăria Germană București le-au sărit pe câteva dintre cele „importante”: tăițeii cu ceapă, găluștile de cartofi cu sos și încă vreo câteva. Însă pe cele de bază le au: ciolanul de porc, cartofii cu ceapă, cârnații de multe feluri, inclusiv pe cei fierți și pe cei cu cașcaval, printre care au strecurat și pleșcoii.

Noi am luat ciolanul de porc afumat, care era cam nefăcut în interior, de la fierbere insuficientă, probabil, apoi cârnați cu cașcaval, care nu au fost chiar atât de buni pe cât ar fi trebuit să fie, o varză bună, o iahnie de fasole așa și așa, cartofi nemțești cam tari, făcuți și ei insuficient, se pare, și câțiva mici, care au fost buni.

Serviciul a fost bun, în general, însă foarte lent. Ne-au ținut aproape două ceasuri pentru cele câteva mâncăruri despre care am zis. Au numai chelneri, nu e nicio față pe acolo. Vlăjgani toți, niciunul nu părea să aibă mai puțin de 30 de ani, parcă îi culesese cineva de la o echipă de rugby. Cel care s-a ocupat de noi era cel mai solid din toți, dar părea și cel mai simpatic. Surprinzătoare au fost veselă și tacâmurile. Poate și pentru că mesele erau destul de înguste, ne-au dat niște farfurii mici, în care nu puteai pune mare lucru, iar pentru varză, fasole și cartofii germani, care erau la comun, au pus lingurițe în loc de linguri!

Prețurile sunt rezonabile la Berăria Germană București, mai mici decât în centru, poți mânca pe săturate și bea bere multă și bună pentru mai puțin de 200 de lei în doi, poate chiar și sub 150 de lei. Clienți destui și care continuau să vină, din cei care nu par să aibă ore fixe de masă.

Berăria Germană București e o berărie, te duci acolo ca să bei bere, în primul rând, nu pentru cine știe ce experiențe culinare, pe care foarte rar le găsești într-un restaurant german, oricum. Berea e multă, bună și ieftină, așa că Berăria Germană București trebuie privită drept ceea ce spune numele că este, nu trebuie supralicitat cu mâncarea. Și, din ce am auzit, au și tot felul de spectacole și petreceri legate de evenimntele sportive, așa că e un loc de adunare cu prietenii, de atmosferă. Pentru cei cărora mersul al berărie e unul dintre lucrurile importante în viață, Berăria Germană București e un loc de neocolit, deci.

Adresă:
Calea Rahovei, nr. 157 A
Telefon:
0737.500.150
Program:
L-D 12.00-22.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.