SapteSeri

Hanu' lui Manuc

Hanu' lui Manuc


Site - www.hanumanucrestaurant.ro 


Facebook - www.facebook.com/RestaurantHanuluiManuc Hanu’ lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred că se pot spune multe lucruri noi sau neștiute despre acest cunoscut restaurant al Bucureștiului. Cred că e cel mai mare restaurant din Centrul Vechi – mai ales vara, când e deschisă grădina.

Grădina e atracția principală a Hanului lui Manuc, fără îndoială. E o curte interioară imensă, cu câțiva copaci în ea, cu o fântână (probabil doar de decor). Mesele sunt înghesuite, abia te strecori printre ele. Sunt mese și scaune din fier și cu lemn brut, grele și făcute să reziste la ploaie, vânt, bușituri și orice alte agresiuni asupra lor. Sunt incomode, evident, rolul lor este să reziste, în primul rând.

Meniul e bine făcut și prezentat atractiv la Hanul lui Manuc, mâncare românească tradițională, cu ceva trimiteri și către bucătăria românească boierească, însă nu prea mult. Mâncare făcută să iasă la număr, în sute și chiar mii de porții, nu are cum să fie prea bună la acest volum și, mai ales, la cerințele de rapiditate care se impun.

Pentru că serviciul e, totuși, destul de rapid la Hanul lui Manuc, în ciuda imensității locului și valurilor nesfârșite de clienți. Aproape toți vin în grupuri, foarte mulți străini, care, știți cum sunt, despre orice bagă în gură într-un restaurant cu ștergare și știuleți pe pereți spun că e bun.

Prețurile nu sunt deloc mici la Hanul lui Manuc, o masă în doi, cu o sticlă cu vin bun, poate sări ușor de 300 de lei.

Hanul lui Manuc e un restaurant pentru turiști, și nimic altceva. Pentru turiști mulți, vreau să spun, cu tot ce înseamnă asta.

Sursă: https://www.restocracy.ro/hanu%CA%BC-lui-manuc-restaurant/


Adresă:
Str. Franceză, nr. 62-64
Telefon:
0730.188.653
Program:
L-D 10.00-02.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.