SapteSeri

Rue du Pain

Rue du Pain


Facebook - https://www.facebook.com/ruedupain.floreasca/Brutărie, patiserie și bistrou franțuzești


Coada la tartine

Rue du Pain e o brutărie franțuzească în Piața Florească, patiserie și mic bistrou, pe partea cu Fish House și Văcămuuu. Nu știu dacă au avut în plan de la început să dea și mâncare, însă cred că acum fac mai mulți bani din asta decât din vânzarea pâinilor. Fiindcă văd mereu lume la Rue du Pain, înfulecând sandviciuri și ce mai au ei acolo, încă de dimineață, de la micul dejun.

Brutăria și patiseria, cu galântarele și cu rafturile cu produse sunt în față, în spate au o sală cu niște mese, scaune și banchete pentru mâncat acolo. Ambianța e cam sumbră, culoarea dominantă e cenușiul, are mai mult aspect de magazin decât de bistrou, cu tavan înalt și vitrina la stradă. Mobilierul e auster, la fel ca și amenajarea. Vara pun scaune direct pe trotuar, pe două rânduri.

Meniul e și el scurt și auster la Rue du Pain, au niște tartine (felii de pâine unse cu câte ceva, un fel de sandvici cu o singură felie de pâine, nu intre două), salate, quiches și câte un plat du jour, adică o supă și un fel de mâncare caldă, ceva de genul meniul zilei.

Am luat și eu acest meniu al zilei, care era supă gulaș, așa și așa, și dorada cu mazăre, sparanghel și cartofi, bune toate, acestea. Sparânghelul puțin atos și fiert ceva mai mult decar ar fi fost cazul, însă a mers. Pâinea uscată, tăiată cu mult timp înainte, nu mi-am dat seama de ce.

Serviciul a fost bun, cu o fată și un băiat dezinvolți, bine dispuși, dezghețați. Lume destulă și seara. Prețurile nu sunt mici, am văzut la meniurile zilei 38 și 44 de lei, ca în marile restaurante.

Cred că au și un meniu de mic dejun, presupun că acela e cu adevărat franțuzesc și deosebit, altfel mi-ar fi greu să-i înțeleg pe cei care se îmbulzesc să mănânce la Rue du Pain, și mai stau și la coadă, câteodată, ca să se elibereze un loc…

Sursă: https://www.restocracy.ro/rue-du-pain/


Adresă:
Calea Floreasca, nr. 111-113
Telefon:
021 312 0060
Program:
L-D 08.00-20.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.