SapteSeri

El Torito

El Torito


Site - www.eltorito.ro 


Facebook - www.facebook.com/el.torito.bucuresti 

Nu știu dacă mâncarea atrage mai mult la El Torito, sau culorile

El Torito e un restaurant cu bucătărie mexicană bine așezat al Bucureștiului, de succes, din câte am putut să-mi dau seama. E vechi, de mulți ani într-o casă mică de pe Iancu Căpitanu, aproape de marea biserică Pantelimon și de alt restaurant din Topul Restocracy, indianul Karishma. Și țin minte că mai era un restaurant lângă ele, Les Ottomans, pe care nu l-am mai văzut acum, când am trecut pe acolo.

El Torito e într-o casă fără etaj, două camere destul de mici de-o parte și de cealaltă a unui hol în care au barul, și mai au una și la subsol, în care îmi este greu să cred că se duce cineva. E colorat ca o sorcovă, după cum se vede și din poze, cu o abundență de decoruri ludice. E vesel, plăcut, presupun că place aproape tuturor, cu mine printre aceștia mulți. Și terasa e frumoasă, la fel de colorată și de decorată, închisă ermetic, cred că se poate sta acolo până aproape de iarnă.

Meniul e destul de lung la El Torito, nici nu știam că bucătăria mexicană are atâtea feluri de mâncare. Multă carne, desigur, rețete relativ simple, pentru că bucătăria mexicană e una de produse și de ingrediente, nu de rețete elaborate.

Nu am avut cu ce să compar ce mi-au pus în farfurie, fiindcă merg extrem de rar la restaurante mexicane, și la cele sud-americane, în general. Însă mi-am imaginat ce altceva mai bun s-ar fi putut face din produsele și ingredientele respective, și nu am găsit multe răspunsuri, așa că am conchis că mâncarea de la El Torito e destul de bună pentru ceea ce vrea să fie.

Serviciul a fost tensionat la El Torito, eu și cei trei cheleri, un băiat și două fete, tineri toți, ne-am displăcut încă de la primele schimburi de cuvinte. În special cu una dintre cele două, care părea să fie și șefa, ceva, destul de agresivă după standardele unor clienți dificili. Însă cu ceilalți clienți interacționau normal și dezinvolt, așa că îmi închipui că cei mai mulți nu au o problemă cu asta.

Prețurile normale, ar părea mici măsurate cu cele de la restaurantele din centru, însă nici nu poți compara o mâncare adesea rudimentară cu cele mai sofisticate. Clienți destui, era aproape plin, rotația destul de bună, unii plecau și cu ceva la pachet.

El Torito e un restaurant de cartier, printre puținele cu specific mexican în București, dacă nu chiar singurul. Unul în care oamenii vin să mănânce, să se sature și să plece, nu mi-a dat nimeni din jur senzația că ar fi venit acolo pregătit să stea și după ce burta i se va fi umplut. Și, după cum am spus în titlu, sunt sigur că o bună parte din atracția acestui restaurant vine de la veselia culorilor, fără îndoială.

I-am pus în Topul Restocracy pentru diversitate, în primul rând, fiindcă sunt restaurante care au rămas în afara acestei Liste cu cele mai bune 200 de restaurante din București în care mănânci mai bine decât la El Torito, dacă măsori doar gustul și nu-l raportezi neapărat la un anumit tip de bucătărie. Și, după cum am văzut că merg lucrurile acolo, cred că îl vom găsi pe El Torito încă mulți ani de acum înainte lângă mândră Biserica Pantelimon…

Sursă: https://www.restocracy.ro/el-torito-restaurant/


Adresă:
Str. Iancu Căpitanu, nr. 30
Telefon:
0728.176.059; 0212.526.688
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.