SapteSeri

Il Villagio

Il Villagio


Facebook - https://www.facebook.com/ilvillagio/


Site - http://ilvillagio.ro/index.phpDomnii Xenopol și Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio

Il Villagio e unul dintre cele mai frumoase trattoria din București. Sunt într-o casă veche, fără etaj, de la Grădina Icoanei, și asta chiar în parc, poți spune, fiindcă e una dintre cele câteva case care sunt lipite de parc, pe Xenopol. E unul dintre Bucureștii vechi cei mai eleganți și aristocratici acolo.

Casa e foarte bine amenajată, cine s-a ocupat de asta se pricepe bine și nu i-a păsat prea mult de banii patronilor. Au mai multe camere, între care se trece prin culoare întortocheate. În salonul cu vederea spre parc au reușit să pună și două mese mari, la care pot sta laolaltă destul de mulți oameni. Pozele multe pe care am reușit să le fac înăuntru, fiindcă toați mesenii stau de-acum doar afară, arătă bine fața lui Il Villagio.

Au și o terasă frumoasă la Îl Villagio, neacoperită, sper că nu va rămâne așa în mijlocul verii. Lumea stă acolo de câte ori poate, desigur, pentru că ai parcul Grădina Icoanei într-o parte, misterioasă strada Cristofor Columb în cealaltă.

Il Villagio e o trattoria, după cum am spus, cu mâncare italienească tradițională, populară. Mâncare obișnuită, de-acum, fără nimic fin sau special în ea, însă bine făcută, muncită, bine pusă pe farfurie.

Serviciul a fost bun, de noi s-a ocupat un chelner, sau șef de sală, ce o fi fost, că părea să fie ascultat de către toți ceilalți. Ne-am înțeles bine cu el, deși era inutil de formal și de ceremonios. Prețurile mărișoare pentru o mâncare de felul acela, însă parcul și domnii Xenopol și Cristofor Columb fac toată diferența de bani, dacă nu și mai mult decât atât.

Il Villagio e un restaurant foarte frumos, cu un bucătar italian de trattoria, care face bucătărie italiană populară de când se știe, mi s-a spus, și care tot la ea va rămâne pe veci, așa cum fac aproape toți bucătarii italieni stabiliți deja în București, unii de foarte multă vreme. Il Villagio e unul dintre cele mai frumoase restaurante italienești din oraș, în care mergi pentru Grădina icoanei și pentru cum arată, în primul rând. Fiindcă mâncare ca la Îl Villagio găsești și în multe alte locuri de-acum în Capitală.

Sursă: https://www.restocracy.ro/il-villagio-restaurant/


Adresă:
Str. A. D. Xenopol, nr. 8-10
Telefon:
0753 500 600
Program:
L-D 12.00-00.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.