SapteSeri

Bocca Lupo

Bocca Lupo


Facebook - www.facebook.com/RestaurantBoccaLupo 

Site - www.boccalupo.ro 



Cantină din Cotroceni cu Wagyu și Black Angus

Bocca Lupo a fost deschis, acum câțiva ani, după o lungă perioadă de renovare și de amenajare, și țin minte că am fost impresionat de cum arată, imediat după inaugurare. E la parterul unui bloc vechi din Piața Operei, chiar de unde începe Dr Lister, în stânga Bisericii Sfântul Elefterie, cum te uiți la ea dinspre Operă.

Bocca Lupo e un restaurant mediu, o braserie, mai degrabă, după clasificarea franțuzească. Are o sală mică și la subsolo, însă acolo nu cred că se duce multă lume. Amenajat în stilul Cincecitta, că localurile populare italiene din anii 50 – 60, cu o caroserie de mașinuță italiană ca decor, un Fiat galben, foarte frumos și de efect, cu un scuter pe perete, cântar de pe vremuri și alte lucruri frumoase și cu un cuptor de pizza în capăt.

Acum, când am revenit, după atâția ani, nu mi s-au mai părut la fel, păreau și puțin uzate, înghesuială și înăbușeala din restaurant anulând o mare parte din efectul dorit de talentatul arhitect care a proiectat Bocca Lupo de la Operă. Și asta mai ales din cauza terasei, pe care au acoperit-o cu un plastic ieftin, gros, cam zgâriat și semiopac. Să ai Opera în față, cu frumosul ei parc, să ai Dâmbovita și Cotroceniul, adică unele dintre cele mai frumoase și elegante locuri ale bucureștiului, și să te uiți la ele printr-un plastic zgâriat, mi se pare foarte neinspirat și trist, la urma urmei.

Când a fost proiectat și pus în Cotroceni, Bocca Lupo s-a vrut un restaurant italian relativ sofisticat, în ciuda aparenței sale de trattoria sau chiar osteria. Au adus un bucătar bun și au făcut un meniu cu o combinație de mâncăruri din bucătăria italiană tradițională și din bucătăria fină.

Meniul se pare că a rămas de atunci, sau, oricum, în genul aceluia, deși Bocca Lupo pare să fie acum mai degrabă o cantină pentru numeroșii corporatiști din Opera Center, marea clădire de birouri cu firme bogate de alături. Au și vița Wagyu în meniu, și Black Angus, cu feluri care ajung la 180 de lei, ca la marile restaurante ale Bucureștiului.

M-am tot uitat în jur cât am stat la Bocca Lupo, restaurantul era plin la prânz, dar toți păreau grăbiți și zăream mai degrabă lucruri simple în farfuriile lor. Mâncarea mea a fost obișnuită, nimic special, deși nu am luat lucrurile cele mai ieftine. Nici paștele, nici peștele, nici legumele sau piureul nu au fost cine știe ce, și cu atât mai puțin sosurile. Mai multă sare decât era cazul, nucile amare. Totuși, prețurile destul de măricele…

Serviciul a fost cel mai bun la Bocca Lupo, rapid, cu mulți chelneri tineri, cu chef de muncă, plăcuți, în special o chelneriță care nu a intrat în panică atunci când am întrebat-o ceva la care nu era pregătită să răspundă.

Bocca Lupo de la Operă e un restaurant de proximitate cu specific italian, sau de pasaj, pentru când ești în zonă și ți se face foame, mai ales că nu sunt prea multe restaurante în Cotroceni, din câte știu eu.









Sursă: https://www.restocracy.ro/bocca-lupo-opera/


Adresă:
Str. Dr. Lister 1
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.