SapteSeri

Shift

Shift


Site - http://shiftpub.ro/


Facebook - https://www.facebook.com/shiftpub


Un exercițiu de masochism

De obicei scriu mai pe la sfârșit despre câți și ce clienți vin la un restaurant, însă la Shift Pub încep cu ei, pentru că e nevoie de informația asta pentru cele ce urmează. Shift Pub pare să fie mai mereu plin, și în interior, dar, mai ales, pe terasă. Chiar am asistat la o discuție între un client care venise să-și încerce norocul pe terasă. Nu era nimic liber, evident, așa că omu a vrut să facă o rezervare pentru ziua în care va fi o masă liberă. Și asta urma să se întâmplă abia peste câteva zile. Prin urmare, omu a spus că da, va veni în ziua în care e prima masă liberă la Shift Pub. Să ții atât de mult să vii la Shift Pub, încât să-ți faci restul programului după ziua în care e o masă liberă acolo, asta spune ceva. Nu atât despre Shift Pub, pentru că o să spun eu, ci despre omul acela…

Shift Pub e un restaurant mijlociu spre mic, un bistrou, mai degrabă. Au două saloane mici la parter și la etaj mai au ceva, tot două săli mici. Nu a mai fost renovat de ani buni, probabil că nu se îndură să-l închidă nici măcar o zi, la câți bani le aduce…(GB – iunie 2018) (citește tot)

Boemetru

Shift este un local boem din zona Pieței Romane, mai exact pe strada Eremia Grigorescu, chiar în intersecția din Piața Lahovari. Este o zonă foarte centrală a orașului, circulată. Este parte a Bucureștiului de altă dată, acele străzi cu case frumoase cu arhitectură deosebită.

Shift se află într-o casă veche așa cum sunt mă toate casele din acea zonă. Este o casă renovată și reamenajată, cu o grădină plină de verdeață, care acoperă integral terasă. Acolo este și punctul cel mai căutat al localului, unde cu greu găsești loc. La interior Shift are în jur de 50 de locuri, în timp ce la terasă cred că tot în jur de 50 de persoane încap.

Ambianța de la Shift este modernă, cu un city vibe modern, o atmosferă urbană, trendy, ușor glossy, destul de comercială, uneori la limita boemei.

Mobilierul de la Shift este modern, trendy la interior, și ușor mai clasic (fier forjat și lemn) la terasă, acolo unde există și câteva locuri amenajate într-unul din copaci, probabil cele mai râvnite de cei care vin aici. Designul este unul modern cu atenție la tendințele existente pe piață, mobilier trendy, verdeață pe pereți, corpuri de iluminat deosebite etc. Nu pare să fie un spațiu foarte deschis facilităților comune: nu sunt mese foarte mari sau spații în care pot sta împreună persoane necunoscute, așa cum se practică în multe locații boeme. Muzica este și ea în trendul locului, o muzică funky sau pop contemporan, cu un vibe și un beat modern, fashion.

Meniul de la Shift este diversificat (nespecific localurilor boeme), și bazat pe o bucătărie internațională (multicuisine). O porție de mâncare costă în jur de 30-35 de lei.

Personalul de la Shift este tânăr (25-30 de ani) și nu poartă uniforme, doar niște borsete, distingându-se un pic față de clienți. În rest, au teniși, tricouri și haine lejere. Se face service normal la mese, iar chelnerii sunt lejeri, friendly, familiari chiar, cu clienții. Din acest punct de vedere sunt boemi, neimpunând nicio bariera între ei și clienți.

Era aproape plin când am fost eu la Shift. Erau în jur de 80 de persoane, terasa plină, iar în interior cam trei sferturi. Publicul avea între 20-25 și până pe la 35-40 de ani, cu foarte mici excepții. Diferența de vârstă între membrii grupurilor era de maxim 5 ani, destul de boem aspect!


În general, la Shift vin studenți, corporatiști, dar și ceva turiști, oricum un public din clasa medie, cu venituri medii spre mari. Hainele celor de la Shift sunt trendy, ușor hipsterești. Sunt haine moderne, în tendințe și mai ales de la diferite firme cunoscute, cei mai mulți dorind să etaleze acest lucru.

Clienții au interese comune, discută între ei, gesticulează, dar nu pare că au subiecte foarte importante, ci mai mult discuții „sterile” de socializare. Cu toții au ieșit pentru a fi împreună cu gâșca și pentru a fi într-un loc la modă.

Consumul de la Shift este mediu, sunt destule persoane care servesc masa, în timp ce toți cei prezenți beau câte ceva.

Clientela este distinctă față de alte clientele boeme. Este un tip de public ce vrea să fie în tendințe, să urmeze trendurile, să se alinieze cu tot ce este nou, dar vor să se și afișeze în acest sens.

Grupurile de clienți sunt mici și nu există relații între grupuri, dar poți vedea lideri de grup, care doresc să iasă și mai mult în evidență față de restul grupului. Clientela dominantă este cea a preboemilor, dar pe lângă aceștia veți întâlni și hipsteri sau chiar public mainstream.

Tipul reprezentativ de boem de la Shift pare șase îmbrace urban-casual, modern, cu tricouri largi, teniși și diferite accesorii (brățări, pandantive, inele etc.), vine cu mașina sau pe jos. Nu folosește bicicleta (deci nu e chiar așa boem, cum se poziționează). În general vine ca să iasă împreună cu gâșcă, să fie într-un loc cool, modern, ca să vadă ceilalți prin ce locații la modă umblă el. Vine aici pentru a se încadra într-o anumită categorie și pentru a fi validat social.












Sursă: https://www.restocracy.ro/shift-pub/


Adresă:
Str. General Eremia Grigorescu nr.17
Telefon:
021 211 2272
Program:
L-D 12.00-23.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.