SapteSeri

El Pato

El Pato


Facebook - https://www.facebook.com/restaurantelpato


Site - https://www.elpato.ro/Biserica Anglicană, Grădina Icoanei, Biserica Pitar Moș…

El Pato e fostul restaurant Chez Mărie de la Grădina Icoanei, vizavi de Biserica Anglicană „Învierea Domnului” și de rectoratul Universității de Medicină de pe Donisie Lupu. Au fost doi asociați la Chez Mărie, care au luat-o pe cărări diferite în viață, la un moment dat, unul dintre ei deschizând un nou restaurant pe General Berthelot, păstrând numele (Chez Mărie Garden), celălalt punând noul nume, El Pato, pe vechiul restaurant, cam acum vreun an de zile.

Interiorul e frumos, bine amenajat, culori vii, mediteraneene, un bej cu azuriu frumos armonizate, mult lemn, se vede mâna unui arhitect bun acolo.

Terasa nu e atât de reușită la El Pato, cu florile ei din plastic, însă o ajută Bucureștiul vechi și elegant din jur, cu charismatică Biserica roșie alături, marele parc Grădina Icoanei, Xenopolul și Pictorul Verona, aristocratică și fantomatică-astăzi Casa Universitarilor, cu faimosul ei parc, Dionisie Lupu, desigur, Pitar Moșul lângă el, cu Biserica Pitar Moș și cu studenții citiți de la Limbi Străine…

Meniul e foarte lung la El Pato, fără o logică aparentă, cu feluri din bucătăria internațională, mâncare românească pe ici, pe colo, bucătărie urbană, italienească, desigur… Au și câteva specialități din rată, probabil ca să justifice mai bine numele restaurantului, El Pato.

Am luat o rață, bună, dar puțin cam nefiartă, însă fasolea verde și varza roșie au fost surprinzător de bune; și foie gras de rață a fost bun; paștele așa și așa, înecate în ulei și sărate mai mult decât era cazul; tartinele de la început bune, pâinea mediocră.

Serviciul a fost amestecat la El Pato. După un prim contact foarte neplăcut, cu un chelner, sau ce o fi fost el, destul de impertinent, am ajuns pe mâinile unuia mai rotofei, foarte plăcut și natural, cu care ne-am simțit în largul nostru.

Prețurile nu sunt mari la El Pato, clienți erau destui pe terasă cu vedere frumoasă, să vedem dacă vor veni la fel de mulți și iarna, când nu mai vezi parcul și the Anglican Church of the Resurrection.Sursă: https://www.restocracy.ro/el-pato-restaurant/


Adresă:
Str. Dionisie Lupu, nr. 48
Telefon:
0730.344.810
Program:
L-D 10.00-23.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.