SapteSeri

Il Destino

Il Destino


Site - www.ildestino.ro 


Facebook - https://www.facebook.com/Il-Destino-Ristorante-Italiano-621306061229855Bucureștiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfântul Silvestru

Il Destino a ajuns un restaurant cunoscut al Bucureștiului – cel puțin în partea aceea de oraș vechi, cu mult farmec și spiritualitate din jurul maiestuoasei Biserica Sfântul Silvestru, cunoscută oricărui bucureștean, în special datorită părinților Galeriu: bunicul, plimbându-se agale printre sfinți, acum, și nepotul care duce mai departe.

Îl Destino are o casă foarte frumoasă, bine îngrijită și frumos amenajată înăuntru. Au un salon mai mare la parter, iar la etajul făcut dintr-o mansardă o sală mai mică, folosită doar pentru evenimente, presupun. Au și o cramă, sau așa ceva, la subsol, bine amenajată și aceea, după cum se vede în poze.

Și grădina e frumoasă (am fost la ei în septembrie, însă am reușit să scriu abia la Crăciun.. :(). Nu e mare, însă au reușit să pună multe plante, ceea ce o face umbroasă, pe de o parte, însă nu mai vezi nimic din mândră Biserică Silvestru și din Bucureștiul atât de frumos din jurul ei. De ce au făcut asta, nu știu…

Meniul e foarte lung la Îl Destino, ceea ce mă face să cred că restaurantul aparține cuiva care vine din lumea foștilor șefi de restaurante sau de bucătării mari. E un meniu din bucătăria italiană tradiționă,al clasică, populară, nu se abate caturi de puțin de la lista bătătorită a felurilor italienești arhicunoscute de-acum burților bucureștene.

Noi am luat o rață cu varză roșie chiar bună, niște paște cu ciuperci și ceapă bunicele, fructe de mare așa și așa, adică fără mâna unui bucătar priceput peste ele, și alte paște, ceva mai bune decât primele.

Serviciul a fost lent, însă au compensat cu prezența unui șef (poate chiar patronul, nu știu) cu care ne-a plăcut să stăm de vorbă, și mai ales cu prezența unei chelnerițe cu chef de vorbă, care ne-a făcut ziua mai frumoasă – cred că Liliana o cheamă, e cea dintr-o poză.

Prețurile sunt mărișoare la Îl Destino, o masă în doi, cu o sticlă de vin, îți scoate repede vreo 300 de lei de pe card. Însă parcă nu-ți pare rău, așa cum ți se întâmplă adesea în București. Clienți erau destui, și cred că Îl Destino e un restaurant de succes, din mișcarea pe care am văzut-o înăuntru când mai treceam prin dreptul lor.

Îl Destino e și un restaurant de evenimente, am văzut că se promovează în direcția aceasta. Oricum, Îl Destino e un restaurant serios, așezat, în care se muncește pentru mâncarea pe care ți-o pun pe masă, chiar dacă nu e ea sofisticată sau originală. Sper să le meargă bine, întotdeauna i-am încurajat pe cei care se străduiesc așa cum o fac cei de la Îl Destino…
Sursă: https://www.restocracy.ro/il-destino-restaurant/


Adresă:
Str. Silvestru, nr. 67
Telefon:
021 210 3039
Program:
L-D 12.00-23.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.