SapteSeri

Alt Shift

Alt Shift


Facebook - https://www.facebook.com/altshiftpub/


Site - http://www.altshift.ro/?fbclid=IwAR1-GG8rJPAnMdi4pIU_yPNOoj5kIXxb0PIfwl-tMFEk4TG2Hy6h2k-TfAk


Alt Shift este un local bine-cunoscut bucureștenilor și cu o notă boemă. Situat într-o zonă extrem de centrală, circulată și aglomerată, lângă Cercul Militar Național din zona Universității București, Alt Shift este un loc în care mai mereu veți găsi clienți. Eu am fost într-o după-amiază din timpul săptămânii și terasa era plină.

Clădirea în care se afla Alt Shift este una veche, dar renovată modern, iar în partea stângă a clădirii veți găsi terasa plină de vegetație și foarte bine realizată.

Terasa are în jur de 70 de locuri, iar în sala de lângă terasă, cred că mai intră în jur de 30-40, însă în aceeași încîntă se află și Clubul Control, și el la fel de bine-cunoscut bucureștenilor. Sala Clubului Control cred că poate găzdui în jur de 100-120 de persoane, atunci când se organizează evenimente acolo.

Mobilierul de la Alt Shift este unul din lemn combinat cu fier și este destul de clasic, cu numeroase mese de tip bar. La interior predomină aceleași mese de tip bar, amplasate pe toate laturile încăperii, lipite de ziduri. Desigul de la Alt Shift este modern, trendy, cu nuanțe închise și o atmosferă care duce spre un pub. Oricum locul emana un aer de neoboemă.

Deși sunt numeroase mesele de tip bar, majoritatea clienților vin și stau împreună, neexistând clienți necunoscuți la aceleași mese. Singurele momente în care toți clienții stau la comun sunt cele când funcționează Clubul Control, unde toți sau în aceeași sală, fără vreo masă sau vreun scaun. Muzica de la Alt Shift este și ea neoboemă, cu beat urban, trendy, un pop-rock modern.

Meniul de la Alt Shift este din bucătăria urbană, nu însă prea boem, pentru că însumează numeroase variante. De regulă, în localurile boeme mâncarea fie lipsește total, fie poți regăsi doar câteva variante de mâncare. Prețul pentru o porte de mâncare variază între 30 și 40 de lei, uneori și mai mult, iarăși un indicator al spiritului comercial, și mai puțin boem al locului.

Stafful este tânăr și este alcătuit predominant din băieți, cu vârste între 25 și 30 de ani, care nu poartă uniforme, sunt îmbrăcați lejer, urban, cu teniși și jeanși, tricouri și cămăși trendy. Nu se deosebesc de clienți decât prin faptul că servesc la mese. Mai toți sunt lejeri și deschiși și nu se poartă cu eticheta, fiind prietenoși.Când am fost eu la Alt Shift terasa era plină, iar în interior erau în jur de 10-15 persoane (50-60% din capacitatea totală), adică foarte plin pentru o după-amiază în timpul săptămânii.


Clienții aveau între 25 și 45 de ani și predominau fetele (60%). Vârstele clienților în cadrul grupurilor nu difereau cu mai mult de 5 ani, un indicator clar al boemei. În general, la Alt Shift vin studenți și corporatiști, oameni cu studii superioare, educați, din clasa mijlocie, dar din partea ei superioară. Ei poartă haine lejere, câsual, dar ici-colo mai vedeai și câte un outfit mai excentric, un tatuaj sau o frizură mai puțin conformistă, ori vreun pierce sau barba crescută în exces.

Cei care vin aici nu pare că discută subiecte foarte profunde, însă vin pentru socializare și pentru a fi într-un loc la modă, neoboem, cu personalitate, care îi caracterizează și pe ei.

Consumul de la Alt Shift  nu este nici el prea „boem” fiind unul mic spre mediu în acea perioadă a zilei. Arareori vezi pe cineva mâncând, însă de băut se consumă mai mult de un singur pahar de vin, bere ori șampanie.

Clientela de aici nu este distinctă față de alte clientele boeme, aici regasing tipologii comune și altor locații boeme sau neoboeme din București. Cred că cel mai mult veți regăsi publicul de la Shift, localul boem frate cu Alt Shift.

Grupurile de clineți sunt mici (3-4 persoane) și nu există relații între grupuri, semn că aceștia nu se cunosc, un alt indicator al clientelei boeme.

Când vine vorba de categoria dominantă de clientelă boemă, atunci putem spune că la Alt Shift dominanți sunt cei din categoria preboemilor, aflați la limita dintre boemă și publicul mainstream, care cochetează cu localurile boeme, dar sunt „cuminți” ca aparente, manifestări, comportamente.

În general, la Alt Shift oamenii vin pe jos și cu bicileta, însă nu sunt foarte puține cazurile când mai vin și cu mașinile, lucru nu prea boem, desigur!

Oamenii vin aici pentru atmosfera modernă, beatul urban neoboem, cu care doresc și ei să se asocieze și de care să fie caracterizați. Socializarea și prezența într-un asemenea loc neoboem sunt principalele motive ale venirii boemilor la Alt Shift.
Sursă: https://www.restocracy.ro/alt-shift-restaurant/Adresă:
Str. Constantin Mille Nr.4
Telefon:
0372 980 225
Program:
L-D 12.00-15.00
Website:

Alte Restaurante

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

Restaurant Weinkeller (Pivnița cu Vinuri)

14
Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.

Romanian Insane Barbeque and Sauces - R.I.B.S.