Ginul si plantele aromatice - doua produse, un singur concept... de bun gust

Ginul si plantele aromatice - doua produse, un singur concept... de bun gust

De-a lungul timpului, ingredientele utilizate pentru a prepara bautura pe baza de ienupar s-au modificat, schimbare care continua chiar si in momentul de fata. Desi fructele de ienupar raman ingredientul de baza pentru producerea alcoolului aromat, ginul modern se caracterizeaza prin combinatia de arome atipice si diferite stiluri de producere.

 

Noile standarde ale ginului

Faimosul sortiment Monkey 47, produs in Distileria Padurea Neagra, este unul dintre cele mai bune exemple in ceea ce priveste combinatia dintre lichiorul tau preferat si plantele aromatice. Acest aspect este sugerat chiar de numele sortimentului, unde 47 indica numarul de ingrediente utilizate pentru reteta. Alaturi de aroma inconfundabila de ienupar, aici descoperi juxtapunerea plantelor, condimentelor, fructelor si componentelor florale.

Daca iti surade ideea de a experimenta diferite ingrediente naturale intr-o singura bautura, trebuie sa incerci si variantele mediteraneene precum Gin Mare sau Gin Sul. Acestea contin cimbru, busuioc si rozmarin, plante care se potrivesc perfect cu aroma clasica a citricelor.

Alte branduri care combina fructele de ienupar cu plantele aromatice sunt Bombay, The Botanist, Tanqueray si multe altele!

 

Ingrediente aparte si un plus de inspiratie

In general, atunci cand se creeaza diferite retete de gin, inspiratia este cea mai importanta. Singura regula care trebuie respectata se refera la faptul ca fructele de ienupar raman baza pentru distilat. In rest, producatorii pot experimenta cu diferite arome, cum ar fi coaja de portocala sau lamaie, cardamom, radacina Angelica, coriandru sau chimion. Descopera mai multe despre ingredientele principale din bautura ta preferata in continuare!

Fructe de ienupar

Ienuparul este o planta robusta care poate fi gasita in toata Europa, pe coastele de calcar si la altitudini foarte mari. Extrem de popular, ienuparul alpin este utilizat datorita intensitatii sale aromatice. Alegerea ienuparului este extrem de importanta din moment ce aceasta decizie influenteaza semnificativ calitatea bauturii. Odata recoltat, deseori manual, ienuparul trebuie sa se coaca pana la doi ani inainte de a fi folosit in distilerii.

Citrice

Nelipsite din sortimentele superioare, citricele ofera o aroma echilibrata bauturilor. Printre cele mai populare citrice utilizate se numara lamaia, portocala, grepfrutul, mandarina si altele.

 

Cardamom

Aceasta planta aromatica arata ca ghimbirul, are proprietati asemanatoare cu ale bergamotei si ofera compozitiei in care este adaugat o finete picanta. Arareori folosit in bauturile preparate in Europa, cardamomul ofera lichiorului pe baza de fructe de ienupar un gust aparte si creeaza un after-taste iute si fierbinte.

 

Angelica

Utilizata frecvent in fabricarea bauturii spirtoase, cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale, radacina de Angelica nu lipseste din lista ingredientelor care stau la baza sortimentelor de gin moderne. Radacina de Angelica este folosita pentru a asigura echilibrul retetei, din moment ce aceasta planta tempereaza, modifica si uneste diferitele arome care stau la baza acestei bauturi.

 

Coriandru

Coriandrul este o planta aromatica utilizata cu preponderenta in bucataria mediteraneeana si in cea din Orientul Mijlociu. In timp ce frunzele proaspete ale plantei sunt folosite la gatit, pentru a pregati bucate delicioase, fructele sale uscate si macinate sunt un condiment popular. Coriandrul subliniaza notele citrice si introduce arome de salvie in bautura ta preferata.

 

Descopera varianta ta preferata!

Gasesti toate sortimentele mentionate in acest articol, si multe altele, in magazinul online BeiCeVrei! Comanda acum si bucura-te de una dintre cele mai iubite bauturi din lume! Savureaza varianta ta preferata alaturi de apa tonica ori in diferite cocktailuri savuroase!

Comentarii

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Promo

Ce să mănânci când ești răcit

Ce să mănânci când ești răcit

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

De ce doare capul și cum te tratezi

De ce doare capul și cum te tratezi

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Mai multe

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Jeep e-Hybrid și 4xe Plug-in Hybrid

Jeep e-Hybrid și 4xe Plug-in Hybrid

Noua gama Fudge All Blonde

Noua gama Fudge All Blonde

Tommy Jeans și NBA lansează o nouă colecție împreună

Tommy Jeans și NBA lansează o nouă colecție împreună

Georges Colleuil, își lansează cartea Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului la Salonul Internațional de carte Bookfest, Pavilionul B2, Romexpo

Georges Colleuil, își lansează cartea Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului la Salonul Internațional de carte Bookfest, Pavilionul B2, Romexpo

Bookfest: Oferte și prețuri cu totul speciale la Editura Publisol!

Bookfest: Oferte și prețuri cu totul speciale la Editura Publisol!

SMYK All for Kids deschide magazinul nr 7 din București, în Militari Shopping Center

SMYK All for Kids deschide magazinul nr 7 din București, în Militari Shopping Center

Editura Librex lansează cartea Nestemata pierdută, scrisă de Raluca Butnariu

Editura Librex lansează cartea Nestemata pierdută, scrisă de Raluca Butnariu

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Personalități franceze au purtat Tommy Hilfiger la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de film de la Cannes

Personalități franceze au purtat Tommy Hilfiger la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de film de la Cannes