Un chef român, la Campionatul Mondial de paste din Italia!

Un chef român, la Campionatul Mondial de paste din Italia!



Una dintre cele mai importante competiții din lume dedicate pastelor va avea și un concurent din România: Adrian Sisiu, Chef al Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, va reprezenta pentru prima dată România la Campionatul Mondial de Paste Barilla.


Romanul se "va bate" cu alți 19 Chefi din întreaga lume, sub privirile unui juriu ce reuneste "crema" Chefi-lor cu stele Michelin.


Barilla Pasta World Championship, eveniment cu tradiție ajuns la a 6-a ediție, va avea loc între 27 și 29 septembrie, la Milano și Parma, iar marele câștigător va avea șansa să-și pună țara pe harta gastronomiei mondiale.


"Pastele nu sunt doar un icon al gastronomiei italiene, ci și punctul de întâlnire între dieta mediteraneană și un aliment sănătos, care oferă prilejuri de socializare și care a dat lumii nenumărate rețete. Nu în ultimul rând, pastele sunt o alegere sustenabilă pentru planetă" - sunt cuvintele lui Pietro Barilla, care însumează întreaga filozofie din spatele Barilla Pasta World Championship, concursul care a ridicat pastele la rang de haute cuisine, transformând Chefi din întreaga lume în ambasadori ai bucătăriei italiene.


Chef Adrian Sisiu


Participanții își vor demonstra măiestria în bucătărie în cadrul a două probe neconvenționale ce constau în dezvoltarea unor rețete de paste ale viitorului (Future of Pasta) și a unei rețete reinterpretate de Spaghetti al pomodoro, probabil cea mai cunoscută și simplă rețetă de paste din lume. 


Una din noutățile ediției din acest an a competiției este faptul că toți concurenții nominalizați au fost "antrenați" înainte de Chefi italieni cu stele Michelin, printre care Alfio Ghezzi (Margon Locanda, Casa Ferrari - Trentino), Matteo Baronetto (Del Cambio - Torino), Lorenzo Cogo (El Coq - Vicenza), Roberto Rossi (Silene - Seggiano, Toscana) și Caterina Ceraudo (Dattilo Restaurant - Crotone).


Foto cover: brahmino.com






Comentarii

Mai multe

Mihai Leu

Mihai Leu

5 zile până la Festivalul Opera Copiilor, ediția V

5 zile până la Festivalul Opera Copiilor, ediția V

Sfaturi de Nutriţie de la Raul Toma

Sfaturi de Nutriţie de la Raul Toma

7 motive pentru care ar trebui să facem mișcare

7 motive pentru care ar trebui să facem mișcare

Philips OLED 803 duce Philips TV pe noi culmi

Philips OLED 803 duce Philips TV pe noi culmi

Blestemul Mării

Blestemul Mării

7 confesiuni despre stilul de viaţă sănătos de la Laura Cosoi

7 confesiuni despre stilul de viaţă sănătos de la Laura Cosoi

Czech In Staropramen Square Pub: check in ASAP

Czech In Staropramen Square Pub: check in ASAP

Începe Creative Quarter Design Festival

Începe Creative Quarter Design Festival

Anca Surdu - strong is the new beautiful

Anca Surdu - strong is the new beautiful

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc