Suento by gram - boema urbană ia masa în livadă

Suento by gram - boema urbană ia masa în livadă



Locul are un farmec aparte, datorat vibe-ului interbelic din exterior: căsuţa cu două încăperi e mică și albă, simplă, de o eleganţă lipsită total de opulenţă, iar pomii plini de fructe dau senzaţia de vacanţă la ţară.




În interior, decorul este realizat de către arh. Radu Costăchescu și este minimalist, cu detalii retro și un vibe urban. În grădina Suento e o altă poveste. Te simţi ca în vizită la casa de la curte a unor prieteni de gașcă, o casă moștenită de la bunici, în care livada a rămas ca pe vremuri. Poţi face adunări mari, ca la mesele de sărbătoare, poţi veni cu mai mulţi prieteni să mâncaţi în aer liber sau poţi sta la o discuţie prelungită cu un prieten bun. Nu în ultimul rând, locul are scenografia potrivită pentru o ieșire romantică, mai ales dacă persoana pe care vrei să o cucerești e genul care apreciază literatura și filmele vechi. 


Decorul e romantic și boem, în varianta simplă, urbană, nu cea shabby chic. Bolta verde naturală e magnifică, dând senzaţia instantanee de lounge place, mai ales că există pe structura de lemn care o susţine și o instalaţie electrică de luminiţe. La mese sunt flori proaspete, vesela pare adusă ca suvenir dintr-o vacanţă atemporală, porţiile de mâncare au dimensiunile perfecte: nici prea mari, să rămâi îngreunat după masă, nici prea mici, să simţi că ai fost doar la o degustare. 


De luni până vineri, între 11:00 și 15:00, ai parte de Happy Lunch Hours, în care la fiecare comandă primești din partea casei o limonadă, o cafea sau un pahar cu vinul preferat. Pentru starters, recomandarea noastă este Chèvre Chaud (brânză de capră servită fierbinte) cu fructe de sezon, nuci și dressing de miere cu lavandă, absolut delicioasă, sau, dacă preferi ceva mai ușor, humus cu muguri de pin, alături de spread de feta cu ardei copţi, spumă de brânză cu busuioc și pită grecească.




Pentru gurmanzi, o să spunem doar că există și o selecţie de rilette de raţă și porc și sunt preparate în casă, iar la felurile principale există în meniu Coquelet de Bretagne în sos de vin roșu, cu bacon, legume și cartofi trași în unt, iar pulpa de raţă confiată se servește alături de piure de morcovi, pară trasă în vin roșu și sos de merișoare. Pastele sunt și ele preparate în casă. Poţi alege între penne, ravioli sau tagliatelle, cu sosuri aromate și săţioase. Supele și salatele au și variante vegan friendly și sunt foarte bune.


Fetele care sunt la dietă și merg acolo cu iubiţi pofticioși care ţin să încerce burgerii înainte de toate pot face faţă poftei optând pentru o Quesadilla vegetariană cu roșii uscate, dovlecei, anghinare, ciuperci, roșii și mozzarella, pe care o pot savura fără remușcări. Dacă vor totuși ceva foarte ușor și s-au săturat de salate, platoul vegetarian are de toate: tabouleh cu quinoa, halloumi, dovlecei pane, ardei copţi cu năut și roșii uscate, servite cu flatbread făcută în casă.




Pentru desert, la Suento găsești un cheesecake cu nectarine și fructe de pădure, o combinaţie surprinzătoare ce dă ca rezultat un desert răcoritor și aromat. Pentru gusturi exotice, panacotta cu fructul pasiunii și sos de mango dă instantaneu #vacationmood, iar amatorii de brownies trebuie să știe că varianta de la Suento este #musttry, pentru că nu e o simplă negresă, cum e definit brownie pe la noi, ci un desert delicios de ciocolată cu alune de pădure, mousse de ciocolată cu lapte și Baileys și cremă de mentă cu ciocolată albă și fructe proaspete.


În caz că te întrebi cine e magicianul de la bucătărie, este vorba despre Chef Florin Nicu, cel care își manifestă talentul și la Gram Bistro, din Victoriei. Nu este o coincidenţă, proprietarii sunt aceiași, Stelian Olaru și Adriana Șuba. Selecţia de băuturi e impresionantă, în special cea de bere și cidru. E locul potrivit și dacă ai poftă de sangria, dar și de o conversaţie savuroasă la un cocktail.




„Suento înseamnă pentru noi o poveste frumoasă dusă mai departe, un loc al bucuriei și pasiunii pentru ceea ce facem, un loc de întâlnire urban, aparte prin simplitate, savoare și experienţă. Ne dorim ca, pentru toţi cei ce ne calcă pragul, Suento să devină un loc drag, de suflet, care să bucure și să încânte, un loc al prieteniei, al simţurilor și momentelor frumoase. Vă așteptăm cu o bucătarie modernă și cosmopolită, cu preparate simple, dar rafinate, și combinaţii inedite care pun în valoare cele mai bune ingrediente de sezon. Toate ingredientele pe care le folosim sunt atent alese și preparate cât mai mult posibil de noi în casă. La bar vă așteptăm la un pahar de vin bun, o bere artizanală sau un cocktail făcut așa cum vă place. Pe cât de mult posibil, lucrăm cu producători români, mai vechi sau mai noi, dar care au în comun aceeași pasiune pentru produsele care ajung la voi”, declară Adriana Șuba, una dintre proprietarele locului. 


Dacă plănuiești un eveniment privat, e bine de știut că bistroul este format din două încăperi cu o capacitate de peste 40 de persoane și o grădină generoasă ce poate găzdui până la 70 de persoane la mese. 




Adresă: Strada Toamnei, nr. 101 Facebook: https://www.facebook.com/ SuentobyGram/ Instagram:@suentobucharest 


De Ana-Maria Năcioiu

Foto: Suento by gram



Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului