Secretul „omletei” norvegiene

Secretul „omletei” norvegiene



Cei mai mulţi dintre noi credem că, ori de câte ori avem de-a face cu bucătăria nordică, totul se rezumă la fructe de mare și diverse combinaţii de pește. Ţările nordice sunt însă faimoase și pentru multitudinea de deserturi cu care își răsfaţă vizitatorii. Așa că am decis să vă surprindem cu o „omletă” norvegiană, un desert construit din floricele caramelizate, îngheţată de vanilie, bezea și biscuiţi. Timpul necesar realizării reţetei e de o oră. Apoi, așteptăm încă o oră pentru desăvârșirea ei. Pentru opt persoane vom avea nevoie de următoarele ingrediente: 100 grame de zahăr, două albușuri, 55 grame de zahăr nerafinat, două cutii medii de îngheţată de vanilie, 12-15 biscuiţi, după dorinţa fiecăruia, o pungă de floricele caramelizate, o pungă de gheaţă și sare de mare.


Îngheţata se pune la frigider timp de 30 de minute pentru a o înmuia. În același timp, pe platoul pe care pregătim desertul așezăm un „covor” de gheaţă, de circa 1 cm, zdrobită după ochi. În mijlocul platoului, peste gheaţă, „construim”, cu ajutorul unei bucăţi de hârtie pergament, o formă de „buștean”. Important: hârtia pergament își va consolida forma de buștean, gol la interior, dacă o lăsăm în prealabil câteva zeci de minute în congelator. Apoi, în mijlocul „bușteanului”, turnăm floricelele caramelizate. Atenţie, de jur împrejur trebuie să păstrăm covorul de gheaţă, pentru a evita topirea caramelului. Se adaugă biscuiţii pe toată lungimea platoului, direct pe covorul de gheaţă. Batem bine albușurile cu zahăr, pe care le fierbem cu apă la 120 de grade. Se va forma un sirop gros care se va turna peste blatul de lucru. În fapt, trebuie să ne iasă o bezea delicioasă care va acoperi ulterior îngheţata pusă peste biscuiţi și „bușteanul” cu floricele caramelizate. Ornarea „omletei” se poate face cu frunze de mentă!

Comentarii

Mai multe

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Personalități franceze au purtat Tommy Hilfiger la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de film de la Cannes

Personalități franceze au purtat Tommy Hilfiger la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de film de la Cannes

Cum să slăbești eficient 10 kilograme? Află de la nutriționistul Șerban Damian!

Cum să slăbești eficient 10 kilograme? Află de la nutriționistul Șerban Damian!

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții CĂDEREA FRANȚEI, de Julian Jackson

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții CĂDEREA FRANȚEI, de Julian Jackson

În Anul Centenarului Încoronării, editura Librex publică jurnalului Reginei Maria a României

În Anul Centenarului Încoronării, editura Librex publică jurnalului Reginei Maria a României

Blackjack-ul nu a fost niciodată mai simplu

Blackjack-ul nu a fost niciodată mai simplu

Expoziția Universarium din România găzduită de ParkLake

Expoziția Universarium din România găzduită de ParkLake

Descoperă bazele oricărei rutine de îngrijire a pielii

Descoperă bazele oricărei rutine de îngrijire a pielii

Bilancia anunță afaceri de 5.000.000 Euro în primul trimestru al anului, estimează venituri de 23.000.000 Euro în 2022

Bilancia anunță afaceri de 5.000.000 Euro în primul trimestru al anului, estimează venituri de 23.000.000 Euro în 2022

Calvin Klein celebrează familiile din comunitatea LGBTQIA+ în noua campanie „This is Love”

Calvin Klein celebrează familiile din comunitatea LGBTQIA+ în noua campanie „This is Love”

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului