Savori noi în oraș: AV8

Savori noi în oraș: AV8


Îmi place să fiu la curent cu chestiile noi din orașul meu, așa că atunci când am primit invitaţia de grand openingde la AV8, știam despre ce e vorba, întrucât exista deja o mică vâlvă în bula în care mă învârt eu. Așa că am onorat-o cu plăcere într-o seară de ianuarie în care m-am simţit ca în orice capitală cumsecade de pe Bătrânul Continent când se lansează o chestie „cosy”: protipendadă (l-am salutat pe Ciprian Marica, un băiat destul de pretenţios cu ieșirile), discuţii subţiri, bucate fine, prosecco în care se bălăcea câte o căpșună - cred că am degustat vreo cinci fructe, calculaţi și voi câte pahare să fi fost. 


Întâi de toate, ce e AV8? O abreviere, desigur, de la adresa în sine - Aviatorilor 8, unul dintre noii poli ai industriei ospitalităţii din București. Cu acest restaurant, foarte modern, zona se întregește cu o ofertă de mâncare și relaxare care a cam lipsit din Piaţa Victoriei, în sfârșit, ai lângă clădirea Guvernului o multitudine de opţiuni culinare, așa cum era și cazul cu o zonă ultracentrală. 



Și ce e special la acest restaurant care te întâmpină cu savorile unei bucătării internaţionale? S-o luăm metodic. O dată, că e un loc multifuncţional, ideal pentru o masă selectă, de business ori de bonton, dar și pentru „loisir” - hai că am mixat o groază de cuvinte străine, dar pariez că v-aţi prins ce vreau să zic: AV8 e un amplasament unde n-ar tuși nici londonezii, nici parizienii


Cred că micul dejun la borcan e cu adevărat aparte - ce ziceţi, fetelor, de Granola de vanilie, fructe de pădure, struguri, banană și migdale? Bine, eu, ca unul care și-a dezvoltat reflexe sănătoase (facem plinul dimineaţa, că nu știm cât de lungă va fi ziua!), aș opta pentru ceva mai consistent, bunăoară, niște brânzică de burduf topită într-un cuib de mămaligă, acoperit cu un ou copt și decor de bacon crocant, măcar să știu o treabă! Să nu uit, de la 1 februarie, micul dejun se poate lua de la 8:30, iar programul ţine până la miezul nopţii (restaurantul s-a deschis cu orarul 12:00-0:00).



La prânz, sunt ispitit să mă răsfăţ cu piept de raţă și piure de trufe cu reducţie de vin roșu, portocală și anason. Dacă sunt pe grabă - asta mi se pare o altă facilitate: fiind chiar la gura metroului, te poţi repezi aici și dacă nu ești chiar în preajmă, deși, cinstit vorbind, în Piaţa Victoriei totul e aproape! -, degust burgerul Calzone, mica vedetă, suculentă și săţioasă, a meniului. 


Altă opţiune pe care aș alege-o cu ochii închiși, dar atent la silueta mea, ar fi ceva ușor și gustos: cod loin cu avocado și chorizo. Dacă nu vii cu metroul, ai la dispoziţie parcarea subterană, prima oră fiind gratuită, iar ulterior ai reducere de 60%. Partea mișto e că găsești și cafea „to go”, așa că dacă te presează timpul și nu ești pe „loungereală” (zău că n-am inventat eu acest barbarism!), intri, deguști ceva, zăbovești cât ai treabă la bar, iei cafeaua și te-ai dus! Dar îţi zic eu că savorile, amplasarea, ambianţa și chiar preţurile te vor îmbia să revii. Eu așa o să fac.


Horia Ghibuţiu

E gazetar freelance, dedulcit la mediul digital după un sfert de veac în care a slujit tiparul.




Comentarii

Mai multe

Moromeții 2

Moromeții 2

Institutul Cultural Român, de la instituţie la brand cultural

Institutul Cultural Român, de la instituţie la brand cultural

TASTE THE CITY / VESPA BUCHAREST

TASTE THE CITY / VESPA BUCHAREST

DANIEL ARSHAM - The Alien Visual Artist

DANIEL ARSHAM - The Alien Visual Artist

Victor Nemeş - ASIA

Victor Nemeş - ASIA

Andreea Bădală

Andreea Bădală

Două scaune. Două cafele. Două I.

Două scaune. Două cafele. Două I.

Metabolismul,  un șef ce nu trebuie supărat

Metabolismul, un șef ce nu trebuie supărat

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc