Sangria, un cocktail, mai multe reţete

Sangria, un cocktail, mai multe reţete

Vacanţa de vară și weekendurile petrecute în aer liber rimează perfect cu sangria, celebrul punch inventat de spanioli, foarte ieftin și ușor de făcut. Sangria a devenit extrem de populară în ultimul secol și există atât de multe reţete numai în ţara sa de origine, încât spaniolilor le este greu să decidă care este cea primordială. 


În linii mari, cei mai mulţi o preferă „fresh”, cu vin roșu, suc de lămâie, câteva fructe și un pic de vermut sau sherry, alţii o vor mai aromată și adaugă tot felul de mirodenii în ea, precum scorţișoară sau cuișoare, iar alţii o preferă cât mai tare și pun, alături de vin și fructe, un șir lung de băuturi, în cantităţi mai mici sau mai mari, după gust: votcă, brandy, gin sau rom.


Ingredientul de bază este, evident, vinul roșu. Care trebuie să fie sec, tânăr, ușor și cu aciditate crescută. Cu descrierea asta se potrivesc o sumedenie de soiuri, precum Cabernet, Merlot, Zinfandel sau Beaujolais. Însă eu vă invit să căutaţi un Tempranillo de Rioja, un strugure care este cules devreme, cu arome subtile și cu gust sprinţar, din cea mai cunoscută regiune viticolă din Spania. Apoi sunt fructele, care trebuie să fie în proporţie covârșitoare citrice și care trebuie lăsate să fermenteze cu vinul la rece măcar trei ore.


Mod de preparare


Aveţi nevoie o sticlă de vin roșu, deșertată într-un bol generos, în care mai adăugăm sucul unei lămâi și cel al unei portocale. Apoi o lămâie, o portocală și un măr tăiate în bucăţi mici, 150-200 ml de miere sau sirop de agave și un pahar de brandy, whisky, coniac sau Cointreau. Acest amestec este lăsat acoperit câteva ore în frigider. Cu cât apucă să stea mai mult, cu atât mai bine. Înainte de servire, adăugaţi cam 250 ml de apă minerală și gheaţă din belșug. Cantitatea rezultată este suficientă pentru patru persoane. În funcţie de gust, puteţi adăuga în amestecul iniţial orice băutură sau mirodenie care vă face cu ochiul în cămară. Însă în cantităţi mici, pentru că altfel sangria riscă să-și piardă gustul autentic sau, mai rău, să se transforme într-o bombă cu efect întârziat. 


Alte reţete care merită încercate


White Peach Sangria


3 piersici albe zemoase taiate în felii, un păhărel de șnaps de piersici (Archers sau Peach Tree) și o sticlă de Prosecco Brut sunt amestecate într-un vas mare și ţinute câteva ore la frigider. Înainte de a fi servită băutura, adăugaţi câteva cuburi de gheaţă, apă minerală, câteva frunze de mentă și câteva felii de lămâie.


Spring Sangria


Amestecaţi într-un vas un păhărel de limoncello, un pahar de zmeură, un pahar de căpșuni și o sticlă de Prosecco Rosato. Ţineţi amestecul câteva ore la frigider, apoi adăugaţi câteva felii de lămâie, gheaţă și un pic de apă minerală.


Mojito Sangria


Amestecaţi într-un vas trei lime, un mănunchi de frunze de mentă, trei linguri de sirop de agave sau miere, un ananas mic, tăiat bucăţi, o sticlă de vin alb (Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio), o jumătate de pahar de rom, un pahar de suc de ananas. După ce aţi ţinut destul amestecul în frigider, adăugaţi câteva felii de lămâie, apă minerală și gheaţă. 


Spiced Sangria


Într-un vas amestecaţi un pahar de rom spiced, un măr și o portocală tăiate bucăţi, o sticlă de vin roșu sec și două-trei bucăţi de ghimbir tăiate mărunt. Lăsaţi amestecul la frigider o vreme, apoi garnisiţi cu felii de lămâie, gheaţă și bere de ghimbir după gust.


Vinuri bune şi băuturi fine, precum şi multe reţete şi articole utile găsiţi pe www.theliquorstore.ro.

Comentarii

Mai multe

Cu tehnologiile potrivite, imaginația nu are limite: HUAWEI anunță un parteneriat cu Teatrul de Animație Țăndărică

Cu tehnologiile potrivite, imaginația nu are limite: HUAWEI anunță un parteneriat cu Teatrul de Animație Țăndărică

Muzeul Național de Istorie a României va fi deschis pentru public luni, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului

Muzeul Național de Istorie a României va fi deschis pentru public luni, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului

Inspirație și povești pentru copii la Muzeul Național al Țăranului Român – Acum ne jucăm în online!

Inspirație și povești pentru copii la Muzeul Național al Țăranului Român – Acum ne jucăm în online!

Ziua Românilor de Pretutindeni și TES FEST sunt câteva dintre evenimentele importante din acest weekend

Ziua Românilor de Pretutindeni și TES FEST sunt câteva dintre evenimentele importante din acest weekend

Quo Vadis, Cultura? Dialog Ștefan Gheorghiu, Dumitru Costin și Lucian Pavel, azi la Round Table România

Quo Vadis, Cultura? Dialog Ștefan Gheorghiu, Dumitru Costin și Lucian Pavel, azi la Round Table România

Răzvan Popovici ne dezvăluie viitorul proiectelor SoNoRo în contextul pandemiei COVID-19

Răzvan Popovici ne dezvăluie viitorul proiectelor SoNoRo în contextul pandemiei COVID-19

Excursii virtuale prin muzeele lumii (6)

Excursii virtuale prin muzeele lumii (6)

Opera Națională București dedică cea mai frumoasă poveste de balet Românilor de Pretutindeni

Opera Națională București dedică cea mai frumoasă poveste de balet Românilor de Pretutindeni

COS a lansat magazinul online în România

COS a lansat magazinul online în România

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 25-31 mai

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 25-31 mai

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Lista mâncărurilor tradiționale pe care le poți comanda de la foodpanda în perioada Paștelui

Lista mâncărurilor tradiționale pe care le poți comanda de la foodpanda în perioada Paștelui

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc