Le Boutique, un restaurant şic cu parfum istoric

Le Boutique, un restaurant şic cu parfum istoric

Pe una din străduţele pline de șarm ale Bucureștiului, am descoperit un restaurant cu parfum de odinioară. E o zi de vară tânără, abia a început iunie, când purced agale spre Sfântul Ștefan, una dintre străduţele mele preferate de plimbat și de căscat ochii la case vechi, destule restaurante, cu faţade făţoase, ornamente neașteptate, curţi cochete și vegetaţie ce te face să uiţi de metropola aglomerată și poluată cu care te-ai obișnuit.


Am mai fost în zonă de curând, la o aruncătură de băţ, în cartierul Mântuleasa, cu ocazia traseului cultural pietonal „Bucureștii lui Mircea Eliade“, realizat de băieţii de la ARCEN (dacă remarcaţi în weekenduri sute de oameni care se plimbă pe străduţe vechi în tururi ghidate, înseamnă că ne-aţi văzut!). După strașnica plimbare cu iz cultural, am luat-o cătinel spre casă, adăstându-mi ici-colo prietenele care fotografiau case pe lângă care treceam – pe Plantelor, pe Popa Soare –, sanatoriul în care s-a stins, într-un iunie crud din urmă cu 128 de ani, Mihai Eminescu și altele, și altele. Așa am ajuns la răspântia în care e amplasat azi restaurantul cu meniu internaţional Le Boutique și mi-am promis să revin la parterul acestei case vechi cu etaj, pentru o degustare frugală sau copioasă, în funcţie de cum aveam poftă.


Zis și făcut. În drum spre Le Boutique am trecut de amplasamentul splendid al Colegiului Noua Europă – va fi dejunat Andrei Pleșu în restaurantul învecinat? Iată o întrebare la care mi-am pus în cap să aflu răspunsul! Ploua subţire, cât să potenţeze parfumul teilor bătrâni din zonă, o vreme aproape britanică (scoţiană, ca să fiu mai exact, acolo unde există două anotimpuri: iunie și iarna), dar avea să se oprească, astfel încât, ca să încep cu sfârșitul, mi-am savurat cafeluţa-digestiv pe terasa discretă și cochetă de la Le Boutique, loc prielnic de taifas ori contemplare. 



Calamari de poveste


Am cerut un fresh de portocale, întru deschiderea apetitului, și am răsfoit distrat meniul. De la secţiunea pește, am oscilat între scoicile în sos de vin alb, care-mi fuseseră recomandate de o prietenă, și platoul cald de fructe de mare (conţinând caracatiţă, calamari, scoici, creveţi și salată mix). Mi-a atras însă atenţia calamarul umplut cu brânză feta și bine am făcut că am optat pentru acest fel principal: m-am înfruptat în voie din tentaculele cărnoase, nu de proporţii urieșești, precum cei din povestea lui Jules Verne, dar suficient de mari ca să-mi satisfacă poftele. Am ales acest fel de mâncare ușor pentru că eram și într-o ușoară criză de timp, altminteri aș fi optat pentru o variantă copioasă, la care cred că mă voi repezi data viitoare: cotlete de miel demiglace cu bere neagră și cartofi cu rozmarin. Când îmi place să cred că voi avea timp berechet la dispoziţie pentru a mă bucura și de ambianţa modernă, șic, a restaurantului – designul interior contrastează cu parfumul de odinioară al zonei, dar face casă bună cu așteptările celor sosiţi aici pentru a savura bucatele într-un mediu plăcut, neostentativ. Îmi voi lua un Souffle de ciocolată „Le Boutique“, voi savura un pahar de gin (vedeta sezonului, dacă mă întrebaţi, era și timpul!) și voi zăbovi cum se cuvine în acest Food Concept Store prietenos.


Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului