Cum se face cea mai bună shaorma

Cum se face cea mai bună shaorma

Ajung destul de frecvent la Springtime în Piaţa Victoriei, din mai multe motive – începând cu amplasamentul, ideal, continuând cu ideea de „fresh food”, care e unul dintre criteriile mele de alegere a unui loc în care să mănânc, în tihnă sau pe fugă, și continuând cu obișnuinţa – două dintre companiile de media la care am lucrat au avut sediul în zona Buzești, așa că Springtime era opţiunea naturală pentru prânz. Adaug, ca ingredient al atracţiei, și un pic de nostalgie, exact cât să dea gust bun mâncării: dacă stau bine și mă gândesc, aici a fost cam primul loc din ţară unde, nemaipomenit până atunci, am putut să-mi fac singur o salată cu ce doream și ani de zile am testat nenumărate combinaţii.


Exact de câţi ani trec pe aici, nu m-am gândit însă până la cea mai recentă vizită a mea, petrecută săptămâna trecută, când am vrut să verific un mod de preparare mai sănătos, pe plită, a cărnii de viţel și a celei de pui, cea din urmă, ne asigură gazdele, fiind 100% din piept. Dar m-au lămurit cei de la Springtime: „De peste 25 de ani, gusturile românilor se schimbă și, odată cu ele, și noi. Am dezvoltat și am creat experienţe cu produsele noastre și, astfel, milioane de oameni ne-au trecut pragul în acești ani. Am învăţat de la toţi câte ceva, dar cea mai importantă lecţie a fost că nu le putem avea și face pe toate. De aceea, am ales astăzi, după 25 de ani, să facem o șaorma cu ce trebuie, să alegem cele mai bune condimente pentru carne, să fim îndrăzneţi, să schimbăm tendinţele și să-i redăm produsului gustul original, produs ce face parte din meniul românilor din 1992, anul în care noi am lansat-o în România.”



Indiferent cât aș fi de grăbit, condiţii în care opţiunea sandvișului e cea mai ispititoare, dacă ajung în Piaţa Victoriei, mă îmbie prea tare ideea de a sta la masă, ca să nu zăbovesc aici exact cât e necesar pentru a savura ce e în farfurie. Și tot așa, din 1992 încoace, de când am descoperit acest restaurant și am dat de gustul libanez pe care-l menţionează Loredana Vătăvoiu, Brand Manager Springtime: „Preparăm un sandwich într-un tanoor gustos încălzit pe plită, un platou mediu potrivit pentru un prânz cu colegii de serviciu și un platou maxi, generos, pe care să-l împarţi cu prietenii sau doar cu tine, dacă gustul te acaparează. Vrem să creăm o experienţă culinară memorabilă, să aducem gustul libanez aici și să-l facem parte din poveștile celor care ne trec pragul. De 25 de ani, suntem împreună și vom continua să inventăm și să reinventăm povestea produselor noastre!”


Reţeta perfectă pentru șaorma


Ca să răspund la întrebarea din titlu, sintetizez: e nevoie de zeci de testări, decenii de experienţă, ingrediente proaspete și știinţa de a le doza corect. Dacă le ai pe toate astea, șaorma perfectă iese garantat! Iată reţeta celor de la Springtime: „De aici, după zeci de testări, avem șaorma cu ce trebuie! Conţine carne fragedă de viţel, hummus cu ardei iute și ulei de măsline, tanoor cu sos picant harissa, salată Biwaz cu ceapă roșie și pătrunjel, castraveţi muraţi cu grijă în fabrica noastră de la Topoloveni și roșii proaspete. Cartofii aurii sunt puși în compania deja celebrului nostru sos de usturoi și a altor sosuri, din care clienţii noștri pot alege, create tot în fabricile noastre sub atentă supraveghere.”

La Springtime, șaorma cu ce trebuie a apărut după zeci de testări și un sfert de veac de experienţă.


Comentarii

Mai multe

Rosumoví va transmite în premieră livestreaming un spectacol de balet, susținut de balerina Diana Gal

Rosumoví va transmite în premieră livestreaming un spectacol de balet, susținut de balerina Diana Gal

O nouă imagine pentru Qreator by IQOS, un proiect de redecorare interioară semnat de arhitectul Dorin Ștefan și echipa sa

O nouă imagine pentru Qreator by IQOS, un proiect de redecorare interioară semnat de arhitectul Dorin Ștefan și echipa sa

The Institute și UniCredit Bank prezintă Romanian Design Week CHANGE 2.0

The Institute și UniCredit Bank prezintă Romanian Design Week CHANGE 2.0

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 06-12 iulie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 06-12 iulie

Încă două teatre se reîntâlnesc live cu spectatorii începând cu luna iulie

Încă două teatre se reîntâlnesc live cu spectatorii începând cu luna iulie

TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | Iulie 2020

TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | Iulie 2020

Opera Summer Hub – Live în aer liber, la Cluj-Napoca

Opera Summer Hub – Live în aer liber, la Cluj-Napoca

Vino să vezi „Culoarea aerului” la Muzeul Național al Țăranului Român

Vino să vezi „Culoarea aerului” la Muzeul Național al Țăranului Român

Roxanne's Jewellery & Giftware investește într-un concept special de showroom, axat pe cumpărături private sigure

Roxanne's Jewellery & Giftware investește într-un concept special de showroom, axat pe cumpărături private sigure

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 29 iunie-05 iulie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 29 iunie-05 iulie

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Lista mâncărurilor tradiționale pe care le poți comanda de la foodpanda în perioada Paștelui

Lista mâncărurilor tradiționale pe care le poți comanda de la foodpanda în perioada Paștelui

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc