Cum se face cea mai bună shaorma

Cum se face cea mai bună shaorma

Ajung destul de frecvent la Springtime în PiaÅ£a Victoriei, din mai multe motive – începând cu amplasamentul, ideal, continuând cu ideea de „fresh food”, care e unul dintre criteriile mele de alegere a unui loc în care să mănânc, în tihnă sau pe fugă, È™i continuând cu obiÈ™nuinÅ£a – două dintre companiile de media la care am lucrat au avut sediul în zona BuzeÈ™ti, aÈ™a că Springtime era opÅ£iunea naturală pentru prânz. Adaug, ca ingredient al atracÅ£iei, È™i un pic de nostalgie, exact cât să dea gust bun mâncării: dacă stau bine È™i mă gândesc, aici a fost cam primul loc din Å£ară unde, nemaipomenit până atunci, am putut să-mi fac singur o salată cu ce doream È™i ani de zile am testat nenumărate combinaÅ£ii.


Exact de câÅ£i ani trec pe aici, nu m-am gândit însă până la cea mai recentă vizită a mea, petrecută săptămâna trecută, când am vrut să verific un mod de preparare mai sănătos, pe plită, a cărnii de viÅ£el È™i a celei de pui, cea din urmă, ne asigură gazdele, fiind 100% din piept. Dar m-au lămurit cei de la Springtime: „De peste 25 de ani, gusturile românilor se schimbă È™i, odată cu ele, È™i noi. Am dezvoltat È™i am creat experienÅ£e cu produsele noastre È™i, astfel, milioane de oameni ne-au trecut pragul în aceÈ™ti ani. Am învăţat de la toÅ£i câte ceva, dar cea mai importantă lecÅ£ie a fost că nu le putem avea È™i face pe toate. De aceea, am ales astăzi, după 25 de ani, să facem o È™aorma cu ce trebuie, să alegem cele mai bune condimente pentru carne, să fim îndrăzneÅ£i, să schimbăm tendinÅ£ele È™i să-i redăm produsului gustul original, produs ce face parte din meniul românilor din 1992, anul în care noi am lansat-o în România.”



Indiferent cât aÈ™ fi de grăbit, condiÅ£ii în care opÅ£iunea sandviÈ™ului e cea mai ispititoare, dacă ajung în PiaÅ£a Victoriei, mă îmbie prea tare ideea de a sta la masă, ca să nu zăbovesc aici exact cât e necesar pentru a savura ce e în farfurie. Și tot aÈ™a, din 1992 încoace, de când am descoperit acest restaurant È™i am dat de gustul libanez pe care-l menÅ£ionează Loredana Vătăvoiu, Brand Manager Springtime: „Preparăm un sandwich într-un tanoor gustos încălzit pe plită, un platou mediu potrivit pentru un prânz cu colegii de serviciu È™i un platou maxi, generos, pe care să-l împarÅ£i cu prietenii sau doar cu tine, dacă gustul te acaparează. Vrem să creăm o experienţă culinară memorabilă, să aducem gustul libanez aici È™i să-l facem parte din poveÈ™tile celor care ne trec pragul. De 25 de ani, suntem împreună È™i vom continua să inventăm È™i să reinventăm povestea produselor noastre!”


Reţeta perfectă pentru șaorma


Ca să răspund la întrebarea din titlu, sintetizez: e nevoie de zeci de testări, decenii de experienţă, ingrediente proaspete È™i È™tiinÅ£a de a le doza corect. Dacă le ai pe toate astea, È™aorma perfectă iese garantat! Iată reÅ£eta celor de la Springtime: „De aici, după zeci de testări, avem È™aorma cu ce trebuie! ConÅ£ine carne fragedă de viÅ£el, hummus cu ardei iute È™i ulei de măsline, tanoor cu sos picant harissa, salată Biwaz cu ceapă roÈ™ie È™i pătrunjel, castraveÅ£i muraÅ£i cu grijă în fabrica noastră de la Topoloveni È™i roÈ™ii proaspete. Cartofii aurii sunt puÈ™i în compania deja celebrului nostru sos de usturoi È™i a altor sosuri, din care clienÅ£ii noÈ™tri pot alege, create tot în fabricile noastre sub atentă supraveghere.”

La Springtime, șaorma cu ce trebuie a apărut după zeci de testări și un sfert de veac de experienţă.


Comentarii

Mai multe

Vicele, un film despre culisele puterii mondiale

Vicele, un film despre culisele puterii mondiale

Andreea Raicu - Love Yourself First

Andreea Raicu - Love Yourself First

The Ten Year Challenge

The Ten Year Challenge

Eurolife ERB Asigurări și Bilete.ro lansează En Garde

Eurolife ERB Asigurări și Bilete.ro lansează En Garde

Răceală vs Gripă

Răceală vs Gripă

Portugalia, o destinaţie fără cusur

Portugalia, o destinaţie fără cusur

Culorile în trend pentru design interior în 2019

Culorile în trend pentru design interior în 2019

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc