Atât PREMIATA cât și premiantă

Atât PREMIATA cât și premiantă



De la Milano la București nu e decât un pas, cu condiţia să vrei să călătorești cu gândul și cu gustul. Tot ce trebuie să faci e să mergi cătinel spre aeroport, dar să te oprești puţin în drum, la Premiata. Îi găsești pe Bulevardul Aerogării, la numărul 33, dar și pe Facebook.




Ce mănânci, ce bei? 

Deși prima oară când am auzit de locul ăsta mi-a fost prezentat ca pizzerie, adevărul e că meniul e destul de variat. Dar pentru că așa mi-a fost prezentat, l-am luat ca atare și mi-am încercat norocul cu o pizza. La acest capitol, m-am bucurat să nu văd în meniu combinaţii adaptate la cererea publicului avid de „quattro stagioni amestecată” și „ţărănească”. Veţi spune că sunt pretenţioasă, în cel mai bun caz, dar adevărul este că prefer oricând o margherita „sărăcăcioasă” în locul unui blat cu de toate. Dacă vreau cu de toate, îmi iau shaorma, mi se pare mai corect așa.


Ce voiam să spun e că aici am dat de o pizza super-bună, cu pere și prosciutto, de care m-am îndrăgostit iremediabil și pe care aș repeta-o de câte ori merg acolo, dacă n-ar fi tentant tot meniul. Blatul perfect, ușor umflat pe margini și numai bine de crocant, și prospeţimea – ba calitatea! – ingredientelor m-au făcut mândră de alegere. Probabil că nu era, totuși, meritul meu și că, orice altă pizza aș fi luat, mi-ar fi plăcut, dar lăsaţi-mă să spun ce alegeri bune fac.


Știu că m-am entuziasmat, dar în meniul Premiata nu vei găsi doar pizza. Apropo de denumirea locului, l-am recomandat cuiva și se-ntâmpla să vorbim pe WhatsApp, unde eu nu ţin cont nici de majuscule și nici de punctuaţie, că, na, pe repede înainte. Ne-a luat ceva să-l lămuresc că nu e premiată, ci Premiata. Deși eu aș premia-o măcar pentru varietatea meniului, pe care te poţi baza și dacă vrei să ieși la o primă întâlnire cu femeia/ bărbatul visurilor, dar și dacă nu vrei să-ţi întrerupi viaţa socială doar pentru că ești la dietă. Pentru că, da, vei găsi în meniu și preparate ușoare și sănătoase, cum ar fi somonul cu sparanghel.


Și, deși scoseseră din meniu burgerii – foarte arătoși, de altfel, au revenit asupra deciziei recent. Nu știu cum se face, dar uneori par să fie opţiunea cea mai populară, atunci când nu știi ce să mănânci. Nu i-am gustat personal, dar i-am văzut în meniu, în pozele de pe Facebook și pe la alte mese și trebuie să recunosc că „aș mai fi putut și cozonac”.


În ceea ce privește băuturile, vei găsi clasicele răcoritoare, numai bune dacă te deplasezi cu mașina până acolo. Dacă ţi-e poftă de ceva slab alcoolic, vei da de câteva beri interesante, pe care nu le vezi prin alte părţi și cărora le-am uitat numele, dar nu și gustul de malţ. Și oferta de vinuri e mai mult decât decentă, nici n-ar putea fi altfel într-un loc în care se servesc platouri cu brânzeturi.






Cum arată, care e atmosfera? 

Mi-a plăcut Premiata dinainte să intru în local, pentru că e ușor de găsit și nu trebuie să bâjbâi pe GPS. O vezi din stradă, dar din interior nu ai acces vizual la trafic și agitaţie, deci e perfect. Decorul e cât se poate de eclectic, pare un haos bine organizat și primitor. Scaunele preţioase de catifea sunt echilibrate de cantitatea masivă de lemn natur, dar vei găsi și destule elemente industriale, precum fierul forjat și – cireașa de pe tort – aranjamentul decorativ de la bar, cu tigăi de culoarea bronzului. La Premiata au și destul de multe plante verzi, care pe mine cel puţin mă binedispun de când le zăresc în astfel de locuri. Mi-au plăcut și geamurile imense și lumina naturală, iar cromatica veselă, fără să fie însă stridentă, te îndeamnă parţial la mâncat și integral la simţit bine. La asta contribuie și muzica chill în surdină, dar și lumina artificială caldă și intimă, promptă „când se lasă seara peste București”.


O altă chestie faină e că oamenii fac și evenimente. Trecând peste posibilitatea de a rezerva localul, pe care o oferă mai toată lumea, ţin cont și de sărbători sau ocazii tematice, precum 8 martie, și se implică destul de mult întru fericirea clienţilor. Concluzie? Mi-a plăcut, am mai fost, am mai vrut, mai revin.




De Sînziana Pătru



Comentarii

Mai multe

Weekend-ul acesta Family is Fun Festival la Mogoșoaia

Weekend-ul acesta Family is Fun Festival la Mogoșoaia

Festivalul Strada Armenească | 2-4 august 2019 | ediția VI

Festivalul Strada Armenească | 2-4 august 2019 | ediția VI

Mașina care schimbă lumea

Mașina care schimbă lumea

Studiu Frames: Vara festivalurilor

Studiu Frames: Vara festivalurilor

Mix your drink cu Ștefan Ciobotaru

Mix your drink cu Ștefan Ciobotaru

World Class deschide un nou club în Chitila

World Class deschide un nou club în Chitila

Petrecerea de lansare Șapte Seri Trends 11 ediția de vară

Petrecerea de lansare Șapte Seri Trends 11 ediția de vară

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc

BurgerFest a decis să adune cei mai buni burgeri din capitală în același loc