De ce să alegem Acid Hialuronic și nu colagen?

De ce să alegem Acid Hialuronic și nu colagen?

Acidul Hialuronic și colagenul sunt, de departe, cele mai promițătoare stele în industria de beauty și anti-ageing. Cele două substanțe au în comun faptul că sunt secretate în mod natural de către organism, dar și prezența în tot mai multe creme, loțiuni, demachiante, serumuri și, firește, fillere sau alte proceduri non-invazive.

Cu toate acestea, deși am auzit cu toții de Acid Hialuronic și de colagen, câte dintre noi știm „cu ce se mănâncă fiecare”? Câte suntem capabile să luăm o hotărâre asumată și, mai important, solid argumentată, când vine vorba despre utilizarea lor? Vrem să participăm la procesul tău decizional și îți spunem în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre alegerea Acidului Hialuronic sau a colagenului pentru pielea ta!

Ce sunt Acidul Hialuronic și colagenul? Care sunt asemănările și deosebirile dintre ele?

Ceea ce au în comun Acidul Hialuronic și colagenul este faptul că sunt substanțe secretate de către organismul uman. Începem cu Acidul Hialuronic, o moleculă polizaharidă (compusă din mai multe tipuri de zaharuri), regăsită în țesutul conjunctiv și în piele. Deși pielea conține aproximativ 50% Acid Hialuronic, această substanță abundă în articulații și la nivelul ochilor.


De partea cealaltă, colagenul este o proteină produsă la rândul său în mod natural de către organism. Precum Acidul Hialuronic, și colagenul se regăsește în țesutul conjunctiv, fibrele sale protejând organele, dar și în piele, unghii, păr, oase și mușchi, fiind practic cea mai răspândită proteină din corpul uman.

Acidul Hialuronic și colagenul se deosebesc însă radical în ceea ce privește funcționalitatea lor. Astfel, prima dintre cele două substanțe are rol de hidratare, atrăgând apa în proporții uimitoare: un singur gram de Acid Hialuronic poate să rețină până la 6 litri de apă.


Cât privește colagenul, acesta fortifică, întărește oasele, protejează organele și menține sănătatea părului și a unghiilor. În piele, colagenul contribuie la regenerarea straturilor superioare ale dermului, dar și la repararea daunelor provocate de către expunerea la soare sau la prevenirea îmbătrânirii.

Studiile au revelat însă faptul că există o legătură esențială între Acid Hialuronic și colagen. Astfel, conform oamenilor de știință, Acidul Hialuronic poate să stimuleze producția de colagen, ceea ce îl face cu atât mai important pentru corpul uman.

Producția de Acid Hialuronic și colagen descrește cu vârsta: ce măsuri poți lua

Din nefericire, atât de prețioasele rezerve de colagen și de Acid Hialuronic descresc odată cu înaintarea în vârstă, deși nu numai trecerea anilor este responsabilă pentru diminuarea producției, așa cum vei vedea în rândurile de mai jos.

Este greu să stabilești o vârstă de la care acest proces începe să degenereze.


Nu numai că suntem diferiți, dar și stilul nostru de viață își spune întotdeauna cuvântul. Specialiștii au ajuns însă la concluzia că producția de Acid Hialuronic începe să scadă după 26 de ani, iar rezervele de colagen se pierd și ele după 30 - 35 de ani. O veste tristă care echivalează și cu o piele lăsată, cu aspect îmbătrânit, ternă și afectată de riduri.


Nu numai vârsta, dar și alți factori intrinseci și extrinseci pot afecta producția de Acid Hialuronic și de colagen. Astfel, fumatul, poluarea sau moștenirea genetică te pot predispune mult mai devreme la scăderea producției de colagen și Acid Hialuronic.


Ce poți face ca să previi acest scenariu atât de întunecat?

Pune accent pe un stil de viață echilibrat. Să ai o alimentație bazată de fructe și legume proaspete, să faci sport constant și să petreci mult timp în aer liber se pot dovedi măsuri esențiale de prevenție a degradării producției de Acid Hialuronic și colagen. Și da, somnul de 8 ore este în continuare sfânt.

Protejează-te de soare. Crema cu SPF este considerată de mulți specialiști drept cea mai eficientă metodă de prevenție anti-ageing care ne este pusă la dispoziție la ora actuală. Folosește-o cu înțelepciune!

Renunță la fumat. Nu te roagă numai plămânii tăi, dar și pielea și chiar și mediul înconjurător. Acest obicei nociv e unul dintre cele mai periculoase pe care le poți întreține.

Caută să reduci nivelurile de poluare. Mii de români mor anual din cauza poluării și deși nu ne stă în putere să schimbăm în mod radical această realitate, putem lua măsuri de protecție. Dacă nu ai o grădină pe care să o cultivi, umple-ți apartamentul sau balconul cu plante, mergi în locuri cât mai puțin poluate în vacanțe și susține inițiativele comunitare care vizează purificarea aerului.

Tratamente medicale sau creme cu Acid Hialuronic și colagen? Care sunt cele mai eficiente proceduri?

Am stabilit că atât Acidul Hialuronic, cât și colagenul sunt esențiale pentru o piele frumoasă, sănătoasă și tânără pentru cât mai mult timp. Acum nu îți mai rămâne decât să găsești răspunsul cel mai potrivit pentru tine la aproape imposibila alegere: pe ce fel de produs să mizez?


Începem tot cu Acidul Hialuronic. Prima și cea mai accesibilă opțiune sunt produsele cosmetice cu Acid Hialuronic. Fie că vorbim despre creme sau serumuri, cu siguranță ai de unde alege. Problema? Acidul Hialuronic din cosmetice e prezent în cantitate mică și nu este asimilat în piele, ci doar absorbit de către aceasta, fără să existe dovezi științifice care să ateste că face altceva în afară de a hidrata superficial, misiune de care se achită cu succes aproape orice loțiune.


De partea cealaltă există Acidul Hialuronic infuzat la nivelul pielii. Acesta este inserat local, acționând imediat pentru hidratare și restaurarea volumului. În funcție de zona în care e injectat, fața arată instant mai tânără și mai plină, buzele sunt mai voluptoase sau pielea mai netedă.


Ai de ales din acest punct de vedere între mezoterapie cu Acid Hialuronic sau fillere. Și aici sunt diferențe.

Astfel, mezoterapia este o procedură minim-invazivă care presupune fie micro-injecții cu un cocktail de ingrediente benefice la nivelul epidermei și mezodermului (stratul intermediar al tenului), fie infuzarea acestor substanțe prin electroporație sau JetPeel (mezoterapie virtuală). Se poate folosi cu succes Acid Hialuronic pentru mezoterapie, dar și în combinație cu alte elemente (vitamine, minerale, aminoacizi sau coenzime).


Mezoterapia oferă rezultate imediate care se îmbunătățesc în timp, fiind în general necesare mai multe ședințe pentru hrănirea și întinerirea tenului, stimularea activității celulare și intensificarea producției de colagen și de elastină.

Mai departe, fillerele cu Acid Hialuronic sunt considerate a fi una dintre cele mai eficiente metode de întinerire. Acestea „umplu” ridurile adânci, cicatricile și liniile fine în mai puțin de 30 de minute și oferă un aspect mai tânăr instant. Conferind volum, „plinătate” și „ridicând” trăsăturile, ele promit un look proaspăt și fresh, luminos și neted. În general, nu există efecte adverse, iar injecțiile sunt realizate cât mai aproape de suprafață pentru a conferi volum instant, deși adâncimea poate varia în funcție de problemele tenului.


Spre deosebire de fillere, mezoterapia nu conferă volum facial, ci stimulează producția de colagen și elastină. Puterea de penetrare a Acidului Hialuronic este mai mică, astfel că ridurile vor fi mai vizibile decât în cazul fillerelor.

Ajungând la colagen, remarcăm aceeași distribuție a produselor. Pe de o parte, vei regăsi cosmetice cu colagen, dar absorbția este minoră. Suplimentele sunt mult mai potente din acest punct de vedere: ai la dispoziție numeroase sortimente, precum pudrele, pastilele sau colagenul lichid, despre care multe voci afirmă că oferă tinerețe perpetuă. Desigur, problema rămâne aceeași: atunci când sunt absorbite în organism, efectele fibrelor de colagen sunt reduse față de cele ale injecțiilor. Cu alte cuvinte, deși au beneficii de netăgăduit, suplimentele cu colagen nu sunt, nici pe departe, „fântâna încă nedescoperită a tinereții”.


Nu în ultimul rând, poți să optezi pentru tratamente minim invazive cu colagen (fillere), mai puțin răspândite decât cele cu Acid Hialuronic. Acestea atestă practic cea mai mare eficiență în absorbția colagenului la nivelul țesuturilor. Despre efectele lor îți povestim mai multe în rândurile de mai jos.

Concluzia: ce alegi, colagen sau Acid Hialuronic?

Firește că alegerea este întotdeauna personală dar, însumând cele de mai sus, putem afirma că Acidul Hialuronic pare să iasă câștigător în „lupta” cu colagenul. E un motiv pentru care fillerele cu colagen nu sunt la fel de populare precum cele cu Acid Hialuronic: acestea îmbunătățesc textura și aspectul pielii, netezind ridurile și estompând cicatricele, dar nu conferă volum și nici acel look „plin”, tineresc al feței. Acest lucru le face de asemenea nepotrivite pentru mărirea buzelor sau pentru restaurarea volumului pomeților.


Nu trebuie uitată nici capacitatea Acidului Hialuronic de a stimula producția de colagen și de elastină, un alt motiv pentru care fillerele cu această substanță sunt, alături de Botox, vedetele procedurilor de lifting non-chirurgicale.

Prin urmare, deși atât colagenul, dar și Acidul Hialuronic au rolul lor în organism, fillerele cu Acid Hialuronic primesc „coronița” de regine ale procedurilor anti-ageing ale momentului.


Sigur, alegerea va fi întotdeauna personală, iar aceste considerente pot „păli” în fața necesităților pielii tale, pe care le vei stabili alături de medicul tău. Specialiștii noștri îți vor oferi întotdeauna o părere avizată, bazată pe experiență și pe cunoștințe bogate, fie că te gândești să optezi pentru mezoterapie injectabilă sau fillerele cu Acid Hialuronic.

Nu mai rămâne decât să țintești spre stele, „înrolându-te” în misiunea, posibilă acum, de recucerire a tinereții și frumuseții tenului.


De ce să alegi clinicile SKiN MedSpa pentru procedurile cu Acid Hialuronic? 


La SKiN MedSpa, lumea noastră ești TU!


Am investit și investim în permanență în cele mai performante dispozitive din lume, în formarea și specializarea terapeuților noștri dar și a personalului medical. Ne menținem promisiunea că te vom ajuta să obții cele mai bune rezultate, în cel mai scurt timp cu putință!


   Poți alege între mărci premium diferite, extrem de eficiente, pentru orice nevoie și pentru orice buget!

    Toate tratamentele de la SKiN MedSpa sunt blânde, nedureroase. În plus, monitorizăm în permanență nivelul de confort al fiecărui pacient în timpul tuturor procedurilor efectuate.

   Echipă prietenoasă și amabilă, gata să-ți ofere întotdeauna informații complete și corecte!

  Prețuri foarte prietenoase și promoții permanente.

Comentarii

Cele mai citite

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Top 10 loţiuni micelare

Top 10 loţiuni micelare

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Nuanțe de primăvară - rujurile Yves Saint Laurent

Nuanțe de primăvară - rujurile Yves Saint Laurent

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

Life is your creation

Life is your creation

Promo

Ce să mănânci când ești răcit

Ce să mănânci când ești răcit

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

De ce doare capul și cum te tratezi

De ce doare capul și cum te tratezi

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Mai multe

Afla care sunt cele mai bune gustări pentru slăbit!

Afla care sunt cele mai bune gustări pentru slăbit!

Tommy Hilfiger anunță colaborarea cu Shawn Mendes parteneriat global  „Play it Forward” pentru urmatorul pas în călătoria sustenabilității

Tommy Hilfiger anunță colaborarea cu Shawn Mendes parteneriat global „Play it Forward” pentru urmatorul pas în călătoria sustenabilității

Tommy Hilfiger anunță lansarea videoclipului Tommy Hilfiger x Shawn Mendes pentru campania globală Classics Reborn

Tommy Hilfiger anunță lansarea videoclipului Tommy Hilfiger x Shawn Mendes pentru campania globală Classics Reborn

Cum întâmpinăm adolescența

Cum întâmpinăm adolescența

O bibliotecă de cărți cadou și reduceri de până la 90% în Târgul Bookuriilor, pe Librex.ro

O bibliotecă de cărți cadou și reduceri de până la 90% în Târgul Bookuriilor, pe Librex.ro

Liceul Ion Barbu ca Școală Ambasador - despre implicare, dezvoltare și comunitate

Liceul Ion Barbu ca Școală Ambasador - despre implicare, dezvoltare și comunitate

Mese sanatoase si zambete frumoase, sapte seri din sapte, cu implanturi dentare de top!

Mese sanatoase si zambete frumoase, sapte seri din sapte, cu implanturi dentare de top!

Sapte seri de somn linistit, cu ajutorul unor cosulete de bebe confortabile!

Sapte seri de somn linistit, cu ajutorul unor cosulete de bebe confortabile!

Cum te poate ajuta un set de pictura mandala sa depasesti momentele de anxietate si stres din viata ta?

Cum te poate ajuta un set de pictura mandala sa depasesti momentele de anxietate si stres din viata ta?

Compania Carbon Dynamics și Casa de Bijuterii MICRI au prezentat oficial primul diamant de laborator creat în România

Compania Carbon Dynamics și Casa de Bijuterii MICRI au prezentat oficial primul diamant de laborator creat în România