Ce nu știai despre epilarea definitivă cu laser

Ce nu știai despre epilarea definitivă cu laser

Epilarea definitivă cu laser a reprezentat mult timp o procedură mai dificil de înțeles, iar răspunsurile și informațiile eronate au făcut să fie privită cu un anumit scepticism, în ciuda apariției a unui număr din ce în ce mai mare de clinici și saloane care oferă servicii de epilare laser. Am întrebat pe specialiștii de la SKiN MedSpa, care se mândresc cu un număr de peste 2000 de pacienți pe care i-au scăpat definitiv de părul nedorit, plus câteva sute de recenzii pozitive în online, care sunt aspectele neclare, ca să ai la îndemână răspunsurile corecte înainte de a te decide să-ți faci o programare pentru epilare definitivă.


Ce trebuie să evita înaintea și după epilarea definitivă facială?


Pentru că fiecare are propria rutină de îngrijire facială, e bine să iei în considerare faptul că aceasta va suferi modificări odată cu începerea ședințelor de epilare definitivă. Este indicat  să eviți exfolierea mecanică și cremele care au în compoziție acid glicolic și retinol, cu cel puțin 2 zile înainte și după tratament.

De asemenea, se recomandă ca pentru o perioadă de 2 săptămâni înainte și după epilarea laser să eviți peeling-urile chimice și ar trebui să aștepți tot atât înainte de a utiliza autobronzantul.


Ce beneficii are epilarea cu laser, în afară de eliminarea părului?


Pe lângă beneficiile cunoscute de eliminare a părului din zonele tratate, specialiștii au constatat că epilarea definitivă cu laser are efecte benefice și în cazul firelor de păr crescute sub piele. Tratamentul de epilare cu laser încurajează firul de păr să crească drept, într-o singură direcție, astfel încât, nu se mai pot forma coșuri sau iritații. Epilarea cu laser este un tratament dermatologic pentru mai multe forme de foliculită, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.


Epilarea cu laser funcționează pe toate tipurile de piele


Grație noilor tehnologii, dispozitivele de epilare definitivă cu laser au fost îmbunătățite și testate suficient de mult pe toate tipurile de piele. Este suficient ca firul tău de păr să fie mai închis la culoare pentru a putea fi detectat de dispozitiv. Poți să ai o piele mai deschisă la culoare sau un pigment mai închis, deoarece doar echipamentele vechi prezentau un risc ridicat de hipo sau hiperpigmentare.


Este sigură îndepărtarea părului cu laser pentru sănătatea pielii?


Procedura de epilare definitivă cu laser este foarte sigură pentru piele cât timp te asiguri că respecți o serie de pași înainte și post-procedură. Dacă eviți posibilii factori care ar putea irita pielea și cauza infecții, care îți vor fi explicați și pentru care vei primi inclusiv instrucțiuni scrise, pielea ta nu va avea de suferit, ci dimpotrivă, se vor vedea rezultate pozitive.


Epilarea definitivă cu laser poate provoca cancer ?


Laserul folosit în epilarea definitivă acționează cu o lumină pulsatilă direct pe foliculii de păr, la o lungime de undă de 755 nm, 800nm, 810 nm și/sau 1064 nm. Radiația neionizantă pe care o emite laserul este în general inofensivă, cum ar fi radiația de la undele radio, lumina vizibilă sau ultravioletele, la care suntem expuși în mod constant. Lumina laserului este suficient de puternică pentru a dezactiva creșterea foliculilor de păr, dar este prea slabă pentru a afecta vreo structură din organismul uman.

Mai mult decât atât, laserul este folosit pentru a elimina tumorile benigne și chiar tumorile pre-canceroase, fiind un aliat de nădejde în lupta împotriva cancerului de piele.


Epilarea definitivă cu laser provoacă infertilitate?


Echipamentele laser utilizate pentru epilare vizează doar suprafața pielii, iar radiațiile neionizante minime emise nu sunt suficient de puternice pentru a pătrunde în organele interne, astfel că nu poate provoca infertilitatea. Nu există absolut nici o dovadă care să ateste că tehnologia laser provoacă sterilitatea.


Ce nu pot face după procedura de epilare definitivă?


Evită sala de sport, sauna și dușurile fierbinți, pentru a nu risca crearea unui mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor și iritarea pielii.

De asemenea, specialiștii te vor sfătui să eviți expunerea la soare cât mai mult timp posibil înainte și după tratament. În cazul în care ai deja un strat de bronz recent, va trebui să aștepți aproximativ 10 zile înainte de a putea începe tratamentul și să alegi un dispozitiv cu laser diodă, care poate fi folosit pe pielea bronzată.


Tratamentul cu laser determină creșterea mai deasă a părului


Există cazuri excepționale în care, într-adevăr, anumite tipuri de fire de păr pot fi stimulate să crească mai lungi și mai groase. Specialiștii afirmă că aceste cazuri sunt extrem de rare și că acest lucru se întâmplă atunci când pacienții au dereglări hormonale de care nu știu sau când laserul nu este suficient de puternic pentru a distruge definitiv foliculul de păr.


La 65 de grade Celsius foliculul este distrus, dar la 45 de grade, este stimulat, ceea ce poate duce la o creștere pronunțată. De asemenea, nu toate echipamentele sunt la fel și este nevoie să testezi înainte pentru a observa diferența și de abia poți investi într-un pachet complet de epilare laser.

În clinicile SKiN din București și Corbeanca beneficiezi de evaluare gratuită, consultanță și o ședință de test pentru o zonă mică, tocmai ca să poți pune cât mai multe întrebări înainte și după epilarea cu laser și să te duci acasă cu temele învățate și suficiente informații pentru a lua o decizie corectă în privința tratamentului de epilare definitivă.


IPL și epilarea definitivă cu laser dau aceleași rezultate?


IPL și epilarea cu laser NU produc aceleași rezultate și acționează prin mecanisme diferite. Lumina intensă pulsată (IPL) emite un spectru larg de lungimi de undă, spre deosebire de fasciculele concentrate utilizate în procedurile cu laser cu platformă dublă. Lungimile de undă variate ale IPL se dispersează la diferite adâncimi, ceea ce înseamnă că sunt necesare tratamente repetitive pentru eficiența tratamentului. IPL necesită de obicei 10 până la 15 tratamente, iar rezultatele nu sunt nici pe departe la fel de satisfăcătoare și de stabile ca în cazul epilării cu laser.


Este rentabilă epilarea definitivă cu laser? 


Este adevărat că epilarea laser poate părea la prima vedere un tratament mai costisitor, dar reprezintă o investiție excelentă. Costurile sale sunt mai mici față de cele ale epilării cu ceară pe termen lung.

În clinicile SKiN Med Spa din București ai parte de cele mai bune prețuri și oferte permanente pentru ședințele de epilare definitivă, astfel că poți economisi timp și bani pe termen lung.


De câte ședințe de epilare definitivă am nevoie pentru rezultate vizibile?


Răspunsul exact poate fi dat doar în funcție de caracteristicile individuale și de dispozitivul laser folosit, deoarece echipamentele puternice necesită mai puține tratamente. În general, pentru rezultate definitive, în cazul epilării laser este nevoie de 6 - 12 ședințe de tratament, dar efectele acesteia se pot vedea chiar și după prima ședință. Majoritatea observă o îmbunătățire dramatică după încheierea celei de-a treia sesiuni de tratament. 


Cât de definitivă este epilarea laser? 


Cei mai mulți pacienți consideră acest tratament ca fiind permanent, dar acest lucru este parțial adevărat. Epilarea cu laser poate reduce până la 90% din tot părul de pe corp. Totuși, restul de 10% va crește mai subțire și mult mai deschis, făcându-l invizibil de la o distanță medie. De aceea, este recomandată o ședință de epilare laser de întreținere anuală. În general, după un plan complet de tratament și două ședințe anuale de întreținere, majoritatea scapă complet de păr.


Rezultatele epilării definitive depind de echipamentul laser, de modul în care este  folosit, de expertiza terapeutului, de setările aparatului și personalizarea tratamentului, de respectarea tuturor indicațiilor primite și a intervalului exact recomandat între ședințe șamd. În cadrul evaluării inițiale, specialistul îți poate da toate detaliile necesare și poate estima ce poate face epilarea laser pentru tine.


Epilare laser acasă sau într-o clinică de epilare definitivă?


Nu există deocamdată echipamente laser pentru acasă. Aparatele de epilare definitivă de uz casnic folosesc IPL, care este diferit de laser și care obține doar    o eliminare temporară a părului. Bineînțeles că nu sunt la fel de eficiente precum dispozitivele medicale profesionale, cu laser de mare putere, care costă zeci de mii de euro.

Prestigioasa Agenție Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite (FDA) consideră aparatele de epilare pentru acasă drept dispozitive cosmetice. În acest moment, nu există studii pe termen lung despre cât de sigure și eficiente sunt acestea în comparație cu tratamentele de epilare definitivă cu laser efectuate în clinicile specializate.


E nevoie să fii specialist ca să faci epilare definitivă cu laser?


Epilarea definitivă este un tratament estetico-medical care necesită pregătire și experiență adecvată pentru manipularea dispozitivului laser. De asemenea, înaintea începerii unui tratament de epilare trebuie efectuată o evaluare de către un specialist, pentru a realiza o schemă de tratament personalizată, în concordanță cu nevoile tale.

Nu oricine poate face epilare definitivă cu laser, deoarece aceasta comportă riscuri, iar un echipament de mare putere în mâinile unui nepriceput nu va avea niciodată un rezultat pozitiv. Prea puțin se discută de faptul că succesul unui tratament de epilare definitivă depinde de terapeutul care stabilește și efectuează  tratamentul.

Producătorii renumiți de echipamente au propriile echipe de training, care oferă suport, cursuri și sesiuni de evaluare ale personalului în clinicile care își respectă pacienții și care țin la siguranța acestora.


  • Este procesul de epilare definitivă cu laser dureros?


În primul rând, epilarea cu laser funcționează prin direcționarea luminii unui fascicul laser prin pigmentul din păr. Această lumină încălzește și deteriorează iremediabil foliculul pilos. Se poate resimți o durere rapidă, ascuțită doar în zonele cu pielea mai subțire, de exemplu, lângă nas, pe bărbie sau în zona inghinală. Echipamentul laser folosit determină durerea sau lipsa de durere a tratamentului. De exemplu, laserele folosite în clinicile SKiN au înglobat un mecanism de răcire, un jet de aer rece care rulează constant chiar acolo unde se îndreaptă laserul, astfel încât procedura să fie confortabilă, chiar și pentru persoanele sensibile la durere. 


Ce trebuie să fac înainte de epilarea definitivă cu laser?


Laserul poate reacționa cu părul de pe suprafața pielii, fapt ce poate provoca o posibilă iritare și un miros de păr ars. Înainte de orice ședință de epilare definitivă, trebuie să te asiguri că vei respecta pașii următori pentru rezultate optime:


Zona trebuie rasă, folosindu-se o lamă de unică folosință cu 24 de ore înainte de tratament. Nu sunt recomandate aparatele de ras electrice, deoarece pot provoca iritații sau microleziuni la nivelul pielii.


Nu folosi ceară pe zona ce urmează a fi tratată între sau înainte de ședințe și nici o altă formă de epilare care implică smulgerea părului. Nu pensa, nu folosi aparatul de epilat și nici crema depilatoare, care poate afecta rădăcina firului de păr, fapt ce compromite succesul tratamentului de epilare definitivă. 


Zona de tratament trebuie să fie curată, fără urme de machiaj, loțiune, deodorant sau cremă solară.


  • Unele echipamente laser nu sunt indicate dacă pielea a fost expusă la soare cu mai puțin de 4 săptămâni înainte de tratament, dar există epilare și pentru piele bronzată. Chiar și în acest caz, nu trebuie să te expui 7 - 10 zile înainte și aproximativ 14 zile după sesiunea de epilare.
  • Nu folosi autobronzant cu 3 - 4 săptămâni înainte de tratament.

În clinicile SKiN beneficiezi de o evaluare și de o ședință de test gratuită pentru o zonă mică înainte de a începe tratamentul de epilare definitivă, moment în care specialiștii te vor informa cu privire la lucrurile pe care trebuie să le eviți, contraindicațiile și tot ce ai nevoie să știi ca să te bucuri de cele mai bune rezultate cu putință.

Te interesează epilarea definitivă cu laser, dar nu știi dacă ți se potrivește? Vino în clinicile SKiN! Ai la dispoziție 5 echipamente laser performante diferite, inclusiv cel mai bun laser din lume, o echipă de specialiști în epilare definitivă și prețuri care se potrivesc oricărui buget! De ce să plătești mai mult și să primești mai puțin, când există SKiN?

 


Comentarii

Cele mai citite

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Top 10 loţiuni micelare

Top 10 loţiuni micelare

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Nuanțe de primăvară - rujurile Yves Saint Laurent

Nuanțe de primăvară - rujurile Yves Saint Laurent

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

Life is your creation

Life is your creation

Promo

Ce să mănânci când ești răcit

Ce să mănânci când ești răcit

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

De ce doare capul și cum te tratezi

De ce doare capul și cum te tratezi

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Mai multe

Afla care sunt cele mai bune gustări pentru slăbit!

Afla care sunt cele mai bune gustări pentru slăbit!

Tommy Hilfiger anunță colaborarea cu Shawn Mendes parteneriat global  „Play it Forward” pentru urmatorul pas în călătoria sustenabilității

Tommy Hilfiger anunță colaborarea cu Shawn Mendes parteneriat global „Play it Forward” pentru urmatorul pas în călătoria sustenabilității

Tommy Hilfiger anunță lansarea videoclipului Tommy Hilfiger x Shawn Mendes pentru campania globală Classics Reborn

Tommy Hilfiger anunță lansarea videoclipului Tommy Hilfiger x Shawn Mendes pentru campania globală Classics Reborn

Cum întâmpinăm adolescența

Cum întâmpinăm adolescența

O bibliotecă de cărți cadou și reduceri de până la 90% în Târgul Bookuriilor, pe Librex.ro

O bibliotecă de cărți cadou și reduceri de până la 90% în Târgul Bookuriilor, pe Librex.ro

Liceul Ion Barbu ca Școală Ambasador - despre implicare, dezvoltare și comunitate

Liceul Ion Barbu ca Școală Ambasador - despre implicare, dezvoltare și comunitate

Mese sanatoase si zambete frumoase, sapte seri din sapte, cu implanturi dentare de top!

Mese sanatoase si zambete frumoase, sapte seri din sapte, cu implanturi dentare de top!

Sapte seri de somn linistit, cu ajutorul unor cosulete de bebe confortabile!

Sapte seri de somn linistit, cu ajutorul unor cosulete de bebe confortabile!

Cum te poate ajuta un set de pictura mandala sa depasesti momentele de anxietate si stres din viata ta?

Cum te poate ajuta un set de pictura mandala sa depasesti momentele de anxietate si stres din viata ta?

Compania Carbon Dynamics și Casa de Bijuterii MICRI au prezentat oficial primul diamant de laborator creat în România

Compania Carbon Dynamics și Casa de Bijuterii MICRI au prezentat oficial primul diamant de laborator creat în România