8 mituri despre epilarea cu laser, spulberate de experții SKiN MedSpa

8 mituri despre epilarea cu laser, spulberate de experții SKiN MedSpa

„Haina nu îl face pe om, dar cu siguranță aspectul pielii sale poate spune multe despre el”. Modul în care ne „purtăm” pielea este tot mai important. De mult nu mai este vorba despre implicații sociale, cât despre încrederea pe care un aspect al pielii sănătos și curat ne-o poate oferi. Majoritatea dermatologilor, a producătorilor de produse pentru îngrijirea pielii sau a clinicilor de tratamente de înfrumusețare ne vorbesc despre potențialul pe care îl avem atunci când suntem mulțumiți de pielea noastră. Există o corelație foarte strânsă între încrederea în forțele proprii, succesul personal sau profesional și aspectul pielii noastre. Majoritatea clienților care trec pragul clinicii SKiN MedSpa nu o fac pentru că își doresc neapărat să se laude social că se îngrijesc de frumusețea lor, ci o fac pentru ei, o fac pentru că știu că o piele îngrijită și sănătoasă îi va face să se simtă bine și să aibă succes pe toate planurile.


Iar o piele îngrijită se vrea tratată cu cele mai bune produse și tehnologii, altfel încep să apară tot felul de mituri și teorii care să ne țină departe de corpul mult visat. Probabil unul dintre cele mai lovite domenii este cel al epilării cu laser. Pentru că în trecut tehnologiile și dispozitivele de îndepărtare a firelor de păr inestetice nu erau atât de evoluate, existau foarte multe contraindicații și restricții în timpul utilizării acestor tehnologii. Iar astăzi, majoritatea dintre acele contraindicații sau opreliști s-au transformat în mituri în care lumea încă mai crede și pe care ne-am propus să le spulberăm o dată pentru totdeauna.



Epilarea cu laser ne face părul mai des și mai gros


Probabil bărbații care au probleme cu căderea părului s-ar fi bucurat dacă această afirmație ar fi fost adevărată. Din păcate, ea este cât se poate de falsă. Tehnologia laser distruge foliculii de păr și atât. Ea nu împiedică formarea altor foliculi și nici nu pune umărul la dezvoltarea lor. Cel mai probabil acest mit a apărut corelat cu ideea că atunci când ne radem, firele de păr vor crește mai des, lucru la fel de fals. Ca să înțelegem, pielea noastră are un număr constant de foliculi de păr de-a lungul vieții. În funcție de mai mulți factori, o parte dintre ei se află în stare dormantă, adică nu sunt activi. O altă parte se află în faza de creștere, alte fire de păr sunt în faza regresivă, iar altele sunt în stare de repaus și se pregătesc să crească din nou. Acesta este și motivul pentru care chiar dacă zilnic vedem fire pe peria de păr, nu chelim. Și atunci de ce uneori avem păr mai des și alteori mai rar? Aici totul depinde de foarte mulți factori de la mediul înconjurător la produsele de igienă pe care le folosim, starea de sănătate, hormoni, vârstă etc.

Epilarea cu laser este contraindicată vara și nu funcționează pe pielea bronzată sau închisă la culoare


Au trecut vremurile în care trebuia să socotim și să notăm în calendar când este mai bine să ne epilăm, astfel încât vara să avem o piele frumoasă și catifelată. Într-adevăr, dispozitivele de epilare cu laser învechite nu reușesc să ne ofere rezultatele dorite deoarece laserul nu face față pe pielea bronzată sau închisă la culoare. Acesta este și motivul pentru care, până recent, era recomandat să ne epilăm cu laser doar în lunile reci.

Din fericire, noile dispozitive aprobate de FDA ne pot oferi pielea mult visată chiar și vara. Singurul lucru la care trebuie să fim atenți în timpul verii este să evităm expunerea la soare înainte și după ședințele de epilare cu laser, asta pentru că pielea este predispusă la arsuri solare, contraindicate în timpul ședințelor de epilare cu laser. Tot aici, este recomandat să apelezi doar la clinicile care dețin aparatură certificată și modernă, care să fie blândă cu pielea.



Epilarea cu laser nu funcționează pe păr blond, roșcat sau grizonat

Într-adevăr, tehnologiile învechite nu fac față firelor de păr deschise la culoare, din cauza faptului că laserul nu are capacitatea de a identifica și de a distruge foliculii de păr. Totuși, tot mai multe clinici din România fac pasul spre dispozitivele avansate care reușesc cu succes să acționeze chiar și împotriva firelor fine de păr. Un astfel de exemplu este PrimeLase HR, considerat unul dintre cele mai avansate lasere din lume și care nu doar că are aplicabilitate pe orice tip de păr, dar are rezultate foarte bune și pe zonele cu fire de păr mixt. Asta se întâmplă pentru că dispozitivul este dotat cu 4 lungimi de undă care funcționează pe principiul fototermolizei selective. Practic, fiecare tip de laser are o anumită lungime de undă care tratează un anume fototip, în funcție de culoarea firului de păr. Dacă până recent singura lungime de undă era de 808-810 mm dioda și ea putea acționa doar asupra firelor închise la culoare, dezvoltarea tehnologiei și descoperirea a mai multe bare laser de lungimi de unde diferite ne permite astăzi să îndepărtăm aproape orice fir de păr.



Epilarea cu laser este interzisă vegetarienilor

Uneori, alimentația pe care o avem ne poate afecta culoarea pielii. În special veganii și vegetarienii care au o dietă bogată în legume pline de betacaroten precum morcovii, cartofii dulci, spanacul sau dovleacul, pot observa că pielea lor are o tentă ușor gălbuie. Iar de aici s-a născut mitul conform căruia vegetarienii nu vor vedea efecte în urma epilării cu laser pentru că pigmentul pielii ar fi împiedicat tehnologia să distrugă foliculii de păr. Din fericire, acest lucru este cât se poate de fals. O astfel de dietă nu modifică pigmentul pielii atât de mult încât epilarea cu laser să nu poată funcționa și, în plus, chiar dacă prin absurd acest lucru ar fi posibil, noile tehnologii apărute recent pe piață acționează pe orice culoare a pielii, astfel încât persoanele care au adoptat un stil de viață vegan sau vegetarian pot apela liniștite la epilarea cu laser.



Epilarea cu laser are rezultate definitive

Din păcate, încă nu a fost descoperită tehnologia care să distrugă firele de păr o dată pentru totdeauna. Asta pentru că fiecare folicul de păr se află în altă etapă de viață. Epilarea cu laser acționează în special asupra firelor de păr aflate în stadiile anagene și catagene de viață. Ori unele fire de păr se află în faza de repaus când foliculii sunt inactivi, iar laserul nu poate detecta firul de păr. Tocmai de aceea epilarea cu laser nu ne garantează că după o ședință vom scăpa definitiv de firele de păr nedorite. Totuși, avantajul este că această tehnică distruge firul de păr progresiv definitiv, motiv pentru care, după cele circa 8 ședințe de tratament, nu vom mai avea nevoie de epilare cu laser decât o dată, maxim de două ori pe an, un avantaj față de tehnicile de epilare clasice care trebuie realizate lunar. Așa că, într-adevăr, epilarea cu laser nu este definitivă, dar ea ne ajută să câștigăm timp prețios pentru noi.

Epilarea cu laser poate cauza cancer

Paradoxal, la bază, terapiile cu laser erau folosite pentru tratarea alunițelor și a cicatricilor. Deși ideea de îndepărtare a firelor de păr cu ajutorul tehnologiei laser a apărut în anii 60, metoda nu a fost aprobată decât abia în anii 90. Motivul este simplu. Inițial, invenția lui Theodore Harold "Ted" Maiman nu a convins pentru că aparatul a cauzat arsuri ale pielii. Acesta este și motivul pentru care de-a lungul timpului lumea s-a ferit de epilarea cu laser, de frică să nu se îmbolnăvească de boli de piele printre care se află și cancerul. Însă ce știu foarte puțini este că tehnologia aprobată de FDA în anii 90 are prea puține în comun cu laserul lui Theodore Harold. În ultimii ani, dispozitivele de epilare cu laser au evoluat atât de mult, încât am putea spune că sunt mai eficiente și mai sigure chiar și decât tratamentele clasice de epilare, motiv pentru care sunt folosite cu succes și chiar recomandate de dermatologi în cazul foliculitei. Totuși, este foarte important ca atunci când alegi să te epilezi cu laser, să te interesezi despre dispozitivul folosit și să apelezi la cel care este cel mai potrivit pentru tine. Cu cât tehnologia este mai nouă, cu atât ea este mai avansată iar riscurile sunt mai puține.



Este suficientă o singură ședință de epilare cu laser ca să scăpăm definitiv de firele de păr nedorite

Aici, într-adevăr, rezultatele de după prima ședință ne pot induce în eroare. Foarte multe persoane care apelează la clinici de specialitate ce folosesc tehnici avansate de epilare cu laser vor avea rezultate spectaculoase chiar după prima ședință de tratament. Totuși, este foarte important de înțeles că fiecare fir de păr are un ciclu natural de creștere, motiv pentru care dacă vrem să scăpăm de toate firele nedorite, trebuie să urmăm un proces strict de epilare cu laser. În caz contrar, chiar dacă în prima fază vom fi extrem de mulțumiți de rezultat, după puțin timp, firele de păr care se aflau în repaus în timpul primei ședințe, vor începe să crească. Tocmai de aceea, consecvența este cea mai bună prietenă a persoanelor care își doresc să scape de firele de păr inestetice prin intermediul epilării cu laser.



Epilarea cu laser este dureroasă

Nimic mai greșit. Cu siguranță epilarea cu laser este mult mai relaxantă decât cea cu ceară. Iar laserele de ultimă generație sunt dotate cu tehnici de răcire care calmează pielea și o relaxează. În cel mai rău caz, dacă dispozitivul folosit nu este foarte modern, pot apărea anumite senzații ușor inconfortabile, ca niște ciupituri. Asta la dispozitivele mai vechi. Cele mai noi, însă, au ajuns cu tehnologia până în punctul în care în loc de durere să simți plăcere. De exemplu, Elysion Pro, unul dintre dispozitivele folosite de clinica SKiN MedSpa, este dotat cu un sistem de răcire patentat care reduce temperatura de la suprafața pielii. Vârful aplicatorului asigură o temperatură constantă de 6 grade Celsius, motiv pentru care persoanele care aleg să se epileze cu ajutorul acestui dispozitiv vor simți pe întreaga durată a procedurii o senzație de confort, relaxare și plăcere.


În final, însă, pentru ca aceste mituri să fie spulberate cu adevărat este foarte important să apelezi la clinici de specialitate și să verifici întotdeauna ce dispozitiv urmează să fie folosit în timpul ședinței de epilare cu laser.


În cadrul clinicii SKiN MedSpa, clienții noștri pot apela la 3 tipuri de astfel de dispozitive aprobate clinic și cu funcționalități moderne care să asigure rezultate garantate.

Cele trei dispozitive sunt PrimeLase HR, un dispozitiv premiat internațional pentru capacitatea lui de a elimina firele de păr într-un mod rapid și nedureros, având cea mai mare putere de pe piață, Elysion Pro - unul dintre cele mai îndrăgite astfel de dispozitive pentru că laserul este blând cu pielea și îi oferă un aspect catifelat, precum și laserul Fotona, utilizat doar de medicul dermatolog și care acționează cu o precizie desăvârșită.


Din respect pentru clienții noștri, la SKiN MedSpa am ales să dotăm clinica doar cu aparatură de ultimă generație, diversificată pe cât mai multe proceduri de înfrumusețare, întreținere și tratament. Mai ales când vine vorba despre epilarea cu laser, cea mai mare satisfacție este să vedem rezultate excepționale oferite în siguranță și confort maxim.

Comentarii

Cele mai citite

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Top 10 loţiuni micelare

Top 10 loţiuni micelare

Nuanțe de primăvară - rujurile Yves Saint Laurent

Nuanțe de primăvară - rujurile Yves Saint Laurent

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

Life is your creation

Life is your creation

Promo

Ce să mănânci când ești răcit

Ce să mănânci când ești răcit

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

De ce doare capul și cum te tratezi

De ce doare capul și cum te tratezi

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere