SapteSeri

Kulturhaus


Facebook - https://www.facebook.com/kulturhausro/


Site - http://www.kulturhaus.ro/Kulturhaus înseamnă în limba germană "casa de cultură". Și se apropie fonetic de englezescul "culture house". Kulturhaus este un concept extrem de nou. Și înseamnă exact ce ne zice numele. "Casa culturii". Un loc unde manifestările culturale de orice fel (concerte live, expoziții de fotografie, grafică sau pictură, cenacluri literare, vizionări de filme de artă, teatru experimental, art-performance, artă monumentală, arhitectură, scenografie și teoria costumului, experimente, etc.) sunt la ele acasă.


După cum probabil vă aduceți aminte, orice "casă de cultură" avea pe vremuri o "discotecă" la parter. Un loc unde duduia muzica (cu nelipsitele "hituri"), unde se consumau băuturile alcoolice și unde se crea o aglomerație de nedescris. Și fiecare încerca să "socializeze" cât mai intens. Ei bine, Kulturhaus dispune și el de nelipsita "discotecă". Fără globurile cu cioburi de oglinzi lipite, și fără "hiturile" vremii. Dar sensul și logica locului rămân aceleași.


Cum orice "casă de cultură" are o sală "de evenimente", dedicată în general concertelor live, ei bine, există și la Kulturhaus una. Amenajată cu tot ce este necesar în domeniu. Și un sunet foarte bun, desigur. Capacitatea este cam de 300 de persoane. Alături de sala "de evenimente" se mai află o sală unde își găsesc loc în mod regulat expoziții de fotografie sau grafică, o sală unde vă veți ciocni de artă monumentală și design de obiect și o sală ce găzduiește manifestări dedicate artei filmului.


Kulturhaus are o foarte mare componenţă berlineză. Denumirea, cât și conceptul. New York-ezii cât și Berlin-ezii se pricep ca nimeni alții la "coolness". Și o fac atât de natural încât nu pot fi bănuiți de "făcătură". La Berlin s-au inventat "casele de cultură". Și s-au rafinat până la extrem. Un simplu drum până acolo vă va convinge.


Adresă:
Strada Sfânta Vineri, Nr. 4, București
Program:
V-S: 22:00-05:00
Website:

Alte Baruri şi cluburi