Vacanțele de vis se regăsesc în ofertele Târgului de Turism al României

Vacanțele de vis se regăsesc în ofertele Târgului de Turism al României
Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României va avea loc între 16 şi 19 noiembrie 2017, în Pavilioanele C1, C2 şi C3 ale Centrului Expoziţional Romexpo. Destinaţii fascinante din România şi străinătate se dezvăluie călătorilor, prin intermediul ofertelor prezentate în cadrul celei de-a 38-a ediţii a celui mai mare eveniment de turism din ţară.


Manifestarea promovează cele mai avantajoase vacanțe de Crăciun și Anul Nou, sejururi la schi, city-break-uri sau early booking pentru sejururi și excursii în sezonul primăvară-vară 2018. Mii de pachete care vizează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură se dezvăluie vizitatorilor pe parcursul celor patru zile de târg.

 

În acelaşi timp, evenimentul devine pentru specialiștii care activează în turism locul ideal pentru stabilirea şi desfăşurarea întâlnirilor de afaceri, în scopul reînnoirii si fidelizării relaţiilor existente cu parteneri noi sau tradiţionali.
Peste 200 de agenții și tur-operatori vor expune pe o suprafață de 8000 de metri pătrați și vor întâmpina vizitatorii cu: pachete turistice avantajoase, potrivite oricărui buget sau tip de calatorie (recreaţională, de afaceri, individuală, de grup, excursie sau sejur); discount-uri considerabile aplicate pachetelor de călătorie către destinaţii exotice, fie cele frecventate des de români, fie unele mai puţin promovate şi cunoscute de public; gadget-uri şi accesorii utile, unice, moderne şi adaptabile, în funcţie de tipul şi scopul călătoriilor; oferte şi evenimente de promovare a diferitelor destinaţii româneşti, montane sau de pe litoralul Mării Negre, precum şi a agroturismului românesc; asigurări de călătorie şi alte servicii complementare: transport, bilete de călătorie etc.


Gradul de internaţionalizare a TTR - ediţia de toamnă 2017  este de 15%, 13 ţări promovându-şi la târg zonele şi obiectivele turistice atractive: Austria, Bulgaria, Cuba, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Palestina, Polonia, România, Spania, Emiratele Arabe Unite, Ucraina.


La Târgul de Turism al României sunt prezente centre culturale și turistice, care au ca obiectiv promovarea zonelor rurale din România, bogate în obiective de interes și revitalizarea tradițiilor și meșteșugurilor locale, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini.


Blue Air în zborPrintre acestea se numără și Centrul de Informare și Promovare Turistică Dobrosloveni (județul Olt) care vine la târg cu o ofertă ce conține: servicii de cazare în locații exclusiviste precum fosta cabană a lui Nicolae Ceaușescu (cabana Bulvanul), o oază de liniște în mijlocul pădurii Reșca; o varietate de produse gastronomice specifice zonei Olt precum: pâine în țest, ciorbă de raci, salată de leurdă, proțap, ciolan cu fasole pe pirostrii sau plăcintă cu mere.


De asemenea, organizarea de vizite la situl arheologic Romula - Malva din satul Reșca, un șantier arheologic unde se pot vedea ruinele cetății Romula - Malva, fosta capitală a Daciei Malvensis; ansamblul folcloric și taraful Flori de Romanați; prezentare de ii tradiționale românești realizate de clasa de cusături a comunei Dobrosloveni. 


Frumusețile culturale și turistice ale întregului județ romănățean sunt dezvăluite la Târgul de Turism de centrul din Dobrosloveni împreună cu instituțiile culturale și cu primăriile din Caracal, Drăgănești-Olt și Corabia, pentru a promova patrimoniul la adevărata lui valoare.


Faleză TechirghiolJudețele României își deschid porțile prin oferte turistice foarte variate


Multe alte zone turistice din România sunt promovate la târg prin intermediul consiliilor judeţene şi locale, ai căror reprezentanţi vor fi prezenţi la standuri pe tot parcursul evenimentului, în Pavilionul C3. Publicul va avea ocazia de a afla informaţii diverse despre: peisajele fascinante ale României, din toate regiunile ţării, despre oraşe şi comune încărcate de istorie şi de valori culturale artistice şi gastronomice.

 

Târgul de Turism devine astfel locul unde se îmbină istoria, tradiţia şi peisajele României, unde turismul rural vine la pachet cu cel ecologic şi cultural. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a descoperi judeţele, orașele și comunele emblematice ale ţării şi punctele lor de interes turistic. 


MaltaPrintre acestea, la Târgul de Turism al României vor fi prezente


Județul Mureș, la al cărui stand se va promova turismul cultural, balnear, verde și ecumenic în limbile română, engleză și maghiară și un dvd de prezentare în șase limbi de circulație internațională a punctelor turistice ale zonei.

 

Județul Hunedoara, prin Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara care promovează celor mai importante obiective: Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Biserica „Sfântul Nicolae” din Densuș, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Sarmizegetusa Regia, Muzeul Aurului Brad, Parcul Național Retezat, Cetatea Mălăiești, Peștera Bolii, Băile Daco-Romane și Cascada Clocota de la Geoagiu etc;

  

Municipiul Piatra-Neamț, o destinaţie turistică ideală pentru un city-break, prezintă prin reprezentanții primăriei informații despre obiectivele turistice sau gastronomia locală. De asemenea, la standul Piatra -Neamț se vor face cunoscute oferte de cazare,  evenimente de sezon (Târgul de Crăciun) și alte atracții (pârtia de schi). Toate aceste elemente fac din Piatra-Neamț; stațiunile județului Bacău (Slanic Moldova, Târgu Ocna, Moinești); județul Botoșani.

 

Municipiul Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, pune în valoare obiectivele turistice locale din Zalău și Sălaj. La târg vor avea loc programe artistice susținute de Ansamblul Folcloric "Columna" al Casei Municipale de Cultură Zalău. Asociația Amicii Muzeului în colaborare cu Muzeul de Istorie și Artă Zalău vor prezenta momente de  reconstituiri istorice, demonstrații de luptă și vor face cunoscut Festivalul Roman Zalău - Porolissum.


Orașul Techirghiol, a cărui principală atracție este Sanatoriul Balnear și de Recuperare. Pe lângă beneficiile pe care un sejur în acesta le aduce asupra sănătății, stațiunea Techirghiol vine în întâmpinarea turiștilor cu prezentarea unor obiective precum grădina botanică a orașului, promoții și gratuități la festivalurile oferite de consiliul local și primărie.       


Cuba


Bulgaria, Palestina și Cuba, participări oficiale 

 

La Târgul de Turism al României, vizitatorii vor face un adevărat tur pe toate continentele, timp de patru zile având ocazia să se informeze şi să aleagă vacanțe și călătorii potrivite bugetului și stilului de viață pe care-l au. La eveniment se vor oferta atât destinaţii binecunoscute precum: Grecia, Turcia, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, cât şi oferte către destinații exotice: Mauritius, Maldive, Caraibe, Malta, Canare, Madagascar, Reunion, Singapore, Seychelles etc. 

 

De la târg nu lipsește turismul de aventură, ofertele în cazul acestuia fiind adresate grupurilor între 6 și 10 persoane, spre destinații necunoscute sau inaccesibile turiștilor de masă.  Printre aventurile oferite curajoșilor de către Extreme Travel se numără cele în Africa Australă (circuit prin Namibia, Botswana și Zimbabwe), în Caraibe (circuit în Trinidad & Tobago și St. Lucia) sau în Madagascar.

   

Cuba, Palestina şi Bulgaria vin cu oferte speciale pentru turişti şi călători, fiind ţări care au statutul de participanţi oficiali ai evenimentului.


Prin România cu trenul (Foto by Desiro256)Vacanţe cu discount-uri semnificative 


Târgul de Turism al României este perioada în care vacanţele se ofertează la costuri foarte avantajoase față de alte perioade ale anului, atât în privinţa transporturilor, cât şi a cazărilor. Companiile şi agenţiile de transport vin cu nenumărate bonusuri, carduri de fidelitate şi aplicaţii web care să ofere publicului accesul la vacanţe potrivite scopului şi bugetului călătoriei fiecăruia.Tur-operatori de prestigiu din Italia si Spania, primele participări la Târgul de Turism al României 

 

Pe parcursul zilelor de eveniment se remarcă: participarea în premieră a tur-operatorului spaniol Jolidey.                  Accesorii de călătorie și servicii conexe în sprijinul turiştilor 

Vizitatorii Târgului de Turism pot achiziționa la prețuri speciale: bagaje, accesorii pentru bagaje, cadouri pentru pasionaţii de travel, huse pentru bagaje si electronică de voiaj.

 

De la târg nu lipsesc companiile care oferă produse şi servicii conexe turismului, acelea care asigură călătorilor confortul de care au nevoie pe parcursul oricărui tip de sejur sau excursie: servicii de închiriere transport rutier, asigurări de călătorie, soft-uri destinate facilitării relaţiilor dintre tur-operatori, agenţii şi clienţi etc.


Hunedoara, milioane de povești și legende


Turismul social, consiliere pentru un turism de calitate și alte teme de dezbatere, în conferințele Târgului de Turism al României 


În perioada 16-19 noiembrie, pe parcursul celui mai important eveniment de turism al toamnei, are loc o serie de activități conexe (conferințe, seminarii, ateliere) care aduc în prim-plan teme cu privire la dezvoltarea turismului de calitate, cel verde, sustenabilitatea în turism sau ce înseamnă turismul social.Programul complet al activităților conexe din cadrul Târgului de Turism al României se regăsește, aici.Târgul de Turism al României se poate vizita între 16 - 18 noiembrie (joi-sâmbătă), între orele 10:00 și 18:00 și 19 noiembrie (duminică), între orele 10:00 și 16:00.


Acces:


Bilet intrare adulți/studenți: 10 lei/zi 

Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate.Comentarii

Mai multe

Rosumoví va transmite în premieră livestreaming un spectacol de balet, susținut de balerina Diana Gal

Rosumoví va transmite în premieră livestreaming un spectacol de balet, susținut de balerina Diana Gal

O nouă imagine pentru Qreator by IQOS, un proiect de redecorare interioară semnat de arhitectul Dorin Ștefan și echipa sa

O nouă imagine pentru Qreator by IQOS, un proiect de redecorare interioară semnat de arhitectul Dorin Ștefan și echipa sa

The Institute și UniCredit Bank prezintă Romanian Design Week CHANGE 2.0

The Institute și UniCredit Bank prezintă Romanian Design Week CHANGE 2.0

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 06-12 iulie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 06-12 iulie

Încă două teatre se reîntâlnesc live cu spectatorii începând cu luna iulie

Încă două teatre se reîntâlnesc live cu spectatorii începând cu luna iulie

TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | Iulie 2020

TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | Iulie 2020

Opera Summer Hub – Live în aer liber, la Cluj-Napoca

Opera Summer Hub – Live în aer liber, la Cluj-Napoca

Vino să vezi „Culoarea aerului” la Muzeul Național al Țăranului Român

Vino să vezi „Culoarea aerului” la Muzeul Național al Țăranului Român

Roxanne's Jewellery & Giftware investește într-un concept special de showroom, axat pe cumpărături private sigure

Roxanne's Jewellery & Giftware investește într-un concept special de showroom, axat pe cumpărături private sigure

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 29 iunie-05 iulie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 29 iunie-05 iulie

Cele mai citite

Top 10 destinaţii în 2017

Top 10 destinaţii în 2017

Dincolo de timp: Ţinutul Zimbrului

Dincolo de timp: Ţinutul Zimbrului

Călătorie în Olanda: Scheveningen, locul unde ai parte de plaje nesfârșite

Călătorie în Olanda: Scheveningen, locul unde ai parte de plaje nesfârșite

Dincolo de nori: o călătorie pe Kilimanjaro

Dincolo de nori: o călătorie pe Kilimanjaro

Islanda, spectacolul naturii

Islanda, spectacolul naturii

Feroe, un arhipelag de insule exotice, dar nu tropicale, cu parfum de mare

Feroe, un arhipelag de insule exotice, dar nu tropicale, cu parfum de mare

La vânătoare de vin, în Italia

La vânătoare de vin, în Italia

Relaxează-te în Maldive cu Air France

Relaxează-te în Maldive cu Air France