Absenţa, un serial nou, marca AXN

Absenţa, un serial nou, marca AXN


Pe 25 septembrie, de la ora 22, se lansează pe AXN un nou serial. Ingredientele lui - intrigi poliţiste elaborate, suspans, dramă de familie - îl fac să fie un candidat serios pentru seria cea mai spectaculoasă a toamnei. Absenţa este povestea unei dispariţii misterioase care-și așteaptă o rezolvare.


Emily Byrne este personajul principal al serialului și dispariţia ei fulgerătoare, care nu lasă niciun fel de urme, este punctul de pornire al poveștii din noul serial AXN. Emily nu era o femeie obișnuită, ci un agent FBI implicat în „vânătoarea” celui mai vestit criminal în serie din Boston. 


După șase ani de la dispariţie, șase ani de absenţă din propria ei viaţă, Emily este găsită într-o cabană din pădure, pe jumătate moartă, cu foarte puţine amintiri despre ceea ce i s-a întâmplat cât a fost în captivitate, se pare, ca victimă a unui răufăcător care a torturat-o. Întoarcerea acasă este însă o traumă suplimentară: își găsește soţul recăsători și fiul crescut de noua mamă adoptivă. Nici în afara propriei familii lucrurile nu stau mai bine pentru Emily, pentru că se trezește implicată într-o nouă serie de crime.Drumul pentru Emily, în propriul ei univers, recuperat după absenţă, e foarte complicat. Încercările ei de a-și recupera familia se izbesc de faptul că ei au ales o viaţă nouă, dar și de vinovăţia pe care o simte fostul soţ, Nick (de asemenea, un agent FBI), pentru că a "abandonat o". Puţinele conexiuni emoţionale pe care reușește să le restabilească cu Nick și cu fiul său, Flynn, sunt rupte atunci când Emily e principalul suspect în mai multe cazuri de crimă, iar Nick are sarcina profesională de a o captura.


Pentru a putea să-și dovedească nevinovăţia, Emily dispare din nou. Ca într-un thriller autentic, pe măsură ce ea se apropie de răspunsuri care i-ar rezolva situaţia legală, înţelege că tocmai aceste răspunsuri i-ar pune în pericol familia. Rămân câteva întrebări: poate Emily să se împace cu trecutul? Va fi vreodată nevinovată în ochii celorlalţi? Poate descoperi adevărul despre răpirea ei? 


Serialul are 10 episoade de câte o oră și va fi difuzat săptămânal, în fiecare luni, de la ora 22.Cine pe cine joacă în Absenţa


Emily Byrne
(jucată de Stana Katic)Personajul
Este personajul principal, dispăruta, în jurul căreia se ţese intriga complexă a serialului. Fiind o femeie puternică, ea încearcă să își regăsească locul într-o lume care s-a schimbat în timpul în care a fost în captivitate. E un personaj care stârnește emoţie, bine conturat nu numai în planul poliţist, „detectivistic” al poveștii, ci și în acela personal, unde își manifestă sentimentele de soţie și mamă.


Actriţa
Stana Katic este nu numai protagonista serialului Absenţa, ci și unul dintre producătorii executivi. Are o lungă carieră în televiziune, dar și în cinematografie. Ultimul ei rol de serial a fost în „Castle”, difuzat de ABC, un hit de audienţă și pe pieţele europene, nu numai pe cea americană. Stana locuiește la Los Angeles și e implicată în organizaţii care luptă pentru un mediu înconjurător mai curat și pentru educaţia copiilor.
Nick Durand
(jucat de Patrick Heusinger)Personajul
Cel mai important personaj masculin al seriei este un agent FBI care și-a pierdut soţia, pe Emily, și a reușit să își refacă viaţa, alături de o altă femeie, Alice. Reapariţia lui Emily îl face să se zbată între vechea și noua lui existenţă. Pe lângă datoria morală pe care simte că o are faţă de cele două femei din viaţa lui, Nick încearcă din răsputeri să înţeleagă ce ar fi mai bine pentru fiul său. Și el este victima „absenţei” și îl vedem și pe el, ca pe Emily, în două ipostaze diferite: cea de agent FBI cerebral și cea de tată și soţ devastat de emoţii.


Actorul
Patrick Heusinger poate fi văzut și în „Jack Reacher 2: Never Go Back”, unde e the „bad guy”, antagonistul lui Tom Cruise. Pe lângă lungmetraje, Heusinger a apărut în seriale cu renume: Friends with Benefits, Gossip Girl, The Good Wife, 30 Rock sau Law & Order:SVU. E absolvent de Juilliard și joacă și în piese pe Broadway.
Alice Durand
(jucată de Cara Theobold)


Personajul
Alice Durand e noua soţie a lui Nick, dar mai ales singura mamă pe care fiul lui și al lui Emily, Flynn, a cunoscut- o vreodată. Sentimentele ei pentru copil sunt autentice, viaţa lor de familie aproape stereotip de perfectă. Revenirea lui Emily distruge liniștea familiei ei, aduce haos și disperare emoţională într-un spaţiu care rămăsese liber de așa ceva. Totuși, Alice vrea să rămână un personaj luminos, tratând situaţia cu răbdare și bunăvoinţă.


Actriţa
Cara Theobold a jucat în seriale pentru Channel 4 și Netflix, ba chiar a fost distribuită și în seria cult Downtown Abbey, pentru care a primit și un premiu comun pentru interpretare. E absolventă a Guildhall School of Music and Drama din Londra.
Tommy Gibbs
(jucat de Angel Bonanni)


Personajul
Tommy e un detectiv de la poliţia din Boston, care, ca mulţi dintre membrii poliţiei locale, are un cui împotriva agenţilor federali. El investighează propria lui teorie despre dispariţia lui Emily, precum și despre crimele ulterioare în care ea pare implicată, reconstituind un puzzle complicat care o are în centru pe dispărută. Cheia e la ea, Tommy doar trebuie să intre în posesia acestei chei.


Actorul
Angel Bonanni are o carieră cu adevărat internaţională, jucând în seriale din Argentina până în Israel. Ultimul titlu mare de tv în care a jucat este False Flag, o producţie israeliană care a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin. Angel vorbește fluent engleză, ebraică, spaniolă, italiană, franceză și portugheză.
Adam Radford
(jucat de Ralph Ineson)


Personajul
Este responsabilul FBI pentru biroul din Boston și fostul partener al lui Emily de la data dispariţiei acesteia. Relaţia dintre cei doi a fost foarte bună, cu afecţiune reciprocă, dar revenirea acesteia este incomodă pentru Adam. E genul de om care-și dorește o carieră, cu o gândire politică, așa că răspunsurile pe care le caută Emily interferează cu intenţiile lui în viaţă. Din păcate, nu prietenia are prioritate în cazul lui Adam.


Actorul
Ralph Ineson va începe în 2018 filmările la cel mai nou Scorsese. E un episod dintr-o carieră în care a făcut roluri din cele mai diferite: de la Amycus Crow din Harry Potter la Chris Finch din The Office sau Dagmer Cleftjaw din Game of Thrones.
Jack Byrne
(jucat de Neil Jackson)


Personajul
Jack e fratele lui Emily (ea fiind adoptată de familie) și de-a lungul vieţii a avut cu sora lui mai mică o relaţie destul de rece, bazată pe competiţie. Jack a avut o tinereţe plină de succes, fiind un medic cu renume, doar că dispariţia lui Emily, care a dus la degradarea fizică a tatălui lor, i-a schimbat complet viaţa. Fiind alcoolic, și-a pierdut slujba și dreptul de a profesa ca medic.


Actorul
Neil Jackson a bifat multe dintre serialele cele mai cunoscute ale ultimelor decenii: CSI: Miami, How I Met Your Mother, White Collar. De asemenea, a jucat în lungmetraje regizate de nume mari ale cinematografiei: Oliver Stone, Woody Allen. Jackson scrie și scenarii, ba chiar s-a ocupat, ocazional, și cu regia.

Conrad Harlow
(jucat de Richard Brake)


Personajul
Harlow este principalul suspect într-un șir de crime pe care le investiga Emily înainte de absenţa ei misterioasă. Investigaţia, totuși, nu a dus nicăieri, FBI nereușind să adune suficiente dovezi pentru a fi condamnat pentru crime. După dispariţia lui Emily, Harlow este judecat și condamnat chiar pentru răpirea ei. În timp ce-și ispășea pedeapsa cu închisoare pe viaţă, Emily apare vie, ceea ce schimbă datele problemei pentru el.


Actorul
Richard Brake e educat în actorie la New York, ba chiar a și regizat și editat singur un film. Ca actor e cunoscut pentru rolurile din Batman Begins, Kingsman: The Secret Service, Spy și Hannibal Rising.
Flynn Durand
(jucat de Patrick McAuley)


Personajul
Flynn are nouă ani și e fiul lui Emily și al lui Nick. Mama lui a dispărut când avea trei ani, așa că amintirile despre ea sunt aproape inexistente. Alice, soţia actuală a lui Nick, în schimb, a jucat cu mult succes rolul de mamă pentru micuţul băiat. Situaţia creată de revenirea lui Emily îl pune într-o situaţie delicată.


Actorul
Patrick McAuley are doar 13 ani și o carieră cinematografică în spate, cu roluri în două lungmetraje. Cel mai cunoscut dintre ele este The Conjuring 2.


Comentarii

Mai multe

Încă două teatre se reîntâlnesc live cu spectatorii începând cu luna iulie

Încă două teatre se reîntâlnesc live cu spectatorii începând cu luna iulie

TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | Iulie 2020

TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | Iulie 2020

Opera Summer Hub – Live în aer liber, la Cluj-Napoca

Opera Summer Hub – Live în aer liber, la Cluj-Napoca

Vino să vezi „Culoarea aerului” la Muzeul Național al Țăranului Român

Vino să vezi „Culoarea aerului” la Muzeul Național al Țăranului Român

Roxanne's Jewellery & Giftware investește într-un concept special de showroom, axat pe cumpărături private sigure

Roxanne's Jewellery & Giftware investește într-un concept special de showroom, axat pe cumpărături private sigure

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 29 iunie-05 iulie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 29 iunie-05 iulie

Măiastra. EA - exerciții afective

Măiastra. EA - exerciții afective

De la tilincă la opincă. Dicționar pe sărite - Un produs etnologic marca Muzeul Național al Țăranului Român

De la tilincă la opincă. Dicționar pe sărite - Un produs etnologic marca Muzeul Național al Țăranului Român

Peste 2.500 de români au urmărit online recitalul susţinut de Angela Gheorghiu, reprezentația finală a seriei Qreator – Home Together Edition

Peste 2.500 de români au urmărit online recitalul susţinut de Angela Gheorghiu, reprezentația finală a seriei Qreator – Home Together Edition

Sunt @matiaspaul.music și iubesc muzica - Portret de TikToker

Sunt @matiaspaul.music și iubesc muzica - Portret de TikToker

Cele mai citite

'Uite cine dansează' în vechile studiouri de film naţionale

'Uite cine dansează' în vechile studiouri de film naţionale

Pro TV a lansat

Pro TV a lansat "Ai noștri", un serial nou, românesc

Serialul Extratereştri antici revine pe canalul History cu un nou sezon

Serialul Extratereştri antici revine pe canalul History cu un nou sezon

HBO a lansat 'Trei femei', o miniserie cu o distribuţie spectaculoasă

HBO a lansat 'Trei femei', o miniserie cu o distribuţie spectaculoasă

Taboo, un nou serial HBO România

Taboo, un nou serial HBO România

„WOWBiz” si „Teo Show” revin luni, 29 august, cu noi sezoane, la Kanal D!

„WOWBiz” si „Teo Show” revin luni, 29 august, cu noi sezoane, la Kanal D!

Fetele încep mai devreme:  Star Darlings, franciza Disney,  o ploaie de nume și de copyrighturi

Fetele încep mai devreme: Star Darlings, franciza Disney, o ploaie de nume și de copyrighturi

Viitorul din televizor

Viitorul din televizor

Ce știm sigur despre noul Urzeala tronurilor

Ce știm sigur despre noul Urzeala tronurilor

România TV și Antena 3 sunt cele mai vizionate canale tv de știri în aceste zile. De ce?

România TV și Antena 3 sunt cele mai vizionate canale tv de știri în aceste zile. De ce?