Gala Tânărului Actor HOP și alte spectacole la TNB Amfiteatru | Septembrie 2020

Gala Tânărului Actor HOP și alte spectacole la TNB Amfiteatru | Septembrie 2020


Teatrul Național București „I. L. Caragiale” și-a reluat activitatea la sala Amfiteatru. Această sală este o scenă în aer liber și este prevăzută cu dotări moderne. De aceea, îndeplinește condițiile de siguranță conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19. 


Spectacolele se reiau cu respectarea cu strictețe a recomandărilor de distanțare socială. Prin urmare, sunt oferite spre vânzare doar 60 de locuri din cele 300. Spectatorii sunt rugați să ajungă la teatru cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului, pentru a putea respecta regulile de acces. De asemenea, spectatorii au obligația de a purta mască pe toată durata evenimentului și de a respecta distanța de minimum 1,5 m între persoane în incinta teatrului.


Întrucât sala Amfiteatru este un spațiu în aer liber, spectacolele sunt supuse capriciilor vremii. Așadar, Teatrul Național București a stabilit următoarele reguli:

  • Dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentația se reprogramează, biletele rămânând valabile. Spectatorii pot opta și pentru restituirea banilor pe bilete, sau pentru schimbarea acestora pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
  • Dacă ploaia începe în timpul reprezentației, spectacolul se poate întrerupe și relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.

Programul spectacolelor programate în luna septembrie 2020 la Teatrul Național București „I. L. Caragiale” – sala Amfiteatru

1 septembrie, ora 21:00

A fost odată în România

Regia: Dragoș Huluba

Cu: Ileana Olteanu, Violeta Huluba, Eduard Adam, Dragoș Huluba„A fost odată în România” este o poveste cu oameni simpli puși în situații excepționale. Oameni obișnuiți, care devin mari tocmai pentru că reușesc să supraviețuiască cu demnitate, dragoste sau umor marilor turbulențe în care îi aruncă istoria.

3-6 septembrie, ora 21:00

Gala HOP

Gala Tânărului Actor HOP – aflată sub direcția artistică a coregrafului și dansatorului Gigi Căciuleanu – se va desfășura la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, în aer liber, la Amfiteatru, în perioada 3 - 6 septembrie 2020.În perioada 3 - 5 septembrie, în fiecare seară de la ora 21.00, publicul poate urmări transmisiunea în direct de la Amfiteatru TNB şi apoi, în 6 septembrie, până la ora 19.00 are timp să voteze dansactorii preferați pe www.galahop.uniter.ro.


8-10 septembrie, ora 21:00

Jurnal de România. 1989

Regia: Carmen Lidia Vidu

Cu: Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale, Florentina Țilea

Apariții video: Germina Nagâț, Dennis Deletant, Dan VoineaJurnalul unei revoluții. Spectacol de teatru multimedia documentar


11 septembrie, ora 21:00

Frumos e în septembrie la Veneția

De Teodor Mazilu

Regia: Mariana Cămărășan

Cu: Oana Pellea și Mircea RusuO neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea.


12 septembrie, ora 21:00

Două pe față, două pe dos

De Theresa Rebeck

Regia: Ion Caramitru

Cu: Irina Cojar, Costina Cheyrouze, Lamia Beligan, Brândușa Mircea, Raluca Petra, Tomi Cristin, Marius BodochiSpectacol nerecomandat minorilor sub 12 ani: expresii licențioase incidentale.

Cinci prietene se întâlnesc frecvent ca să tricoteze; aceste partide de tricotat nu sunt, de fapt, decât un pretext pentru discuții despre bărbații din viața lor sau, mai degrabă, despre lipsa acestora. Umorul acestor femei camuflează parțial un tablou sumbru în care relațiile dintre oameni se dezvoltă pe atât de greu pe cât de repede se deșiră, asemenea tricotajelor la care lucrează protagonistele piesei.


13 septembrie, ora 18:00

Teatrul Național pentru copii - Festivalul vacanței: Drumul lui Făt Frumos - Jocul de-a povestea

Cu: Marian Râlea, Florin Pârvu, Adina Cristescu, Bogdan Dumitrescu

Teatru interactiv, spectacole pentru copii cu vârsta între 4 și 10 aniFestivalul vacanței este un eveniment anual, ajuns la cea de-a IV-a ediție, care sărbătorește copilăria și jocul, facilitând totodată cunoașterea, prin mijloace teatrale, a poveștilor și basmelor românești. Pe întreaga perioadă a vacanței de vară, copiii vor putea deveni eroii buni ai traseului parcurs de Făt Frumos prin poveștile noastre. Copiii, însoțiți de părinți și bunici, vor intra în lumea personajelor de poveste, îi vor învinge pe „răii răilor” și în final vor deveni ei înșiși Feți Frumoși și Ilene Cosânzene.


13 septembrie, ora 21:00

Vivien Leigh – ultima conferință de presă

De Marcy Lafferty

Regia: Liana Ceterchi

Cu Lamia BeliganSpectacolul reprezintă o reconstituire emoționantă a ultimelor zile de viață ale lui Vivien Leigh, cunoscută pentru interpretarea personajului Scarlett O’Hara din filmul „Pe aripile vântului”, devenită acum o umbră a starului adulat de altădată.


14 septembrie, ora 20:00

Gaițele

De Alexandru Kirițescu

Regie: Gelu Colceag

Cu: Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Manuela Hărăbor / Ioana Ancea, Diana Cavallioti, Doina Teodoru / Andreea Chirițescu, Cosmina Dobrotă / Mariangela Coldea, Carmen Tănase, Virginia Rogin, Tudor Aaron Istodor, Gabriel Fătu, Ionuț CiociaVă invităm la un spectacol în care puteți vedea, ca printr-o lentilă deformată, cum suntem, cum trăim, cum iubim și mai ales, cum ne chinuim (unul pe altul). Poate vă veți amuza, poate vă veți speria, poate chiar veți acuza, dar sigur vă veți distra! Veți râde în hohote de personaje grotești, de situații hilare, de relații absurde. Veți descoperi în ”Gaițele” noastre niște vampiri deghizați în ființe umane, în care s-ar putea să recunoașteți pe cineva cunoscut... dintr-o oglindă în care priviți zilnic.


16 septembrie, ora 20:30

Allegro, ma non troppo

De Ion Minulescu

Regia: Răzvan Popa

Cu: Răzvan Popa / Pătru Gavril, Marius Rizea, Eugen Cristea, Costina Cheyrouze / Monica Davidescu, Aylin Cadîr / Ileana Olteanu, Victoria Dicu / Raluca Petra, Costy Lupșa


O comedie sentimentală, cu încurcături amoroase și suspansuri dramatice. O satiră de moravuri cu un milionar, o soție și un dramaturg, alături de alte personaje pitorești – o amantă, un samsar, o slujnică – vă va ține, timp de o oră și jumătate, captivați de farmecul și savoarea epocii interbelice.


17 septembrie, ora 20:30

Scrisoarea

După „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale

Regia: Horaţiu Mălăele

Cu: Mircea Rusu, Horaţiu Mălăele / Marian Râlea, Mihai Calotă, Virgil Ogășanu, Marius Rizea, Eduard Adam, Mihai Constantin, Marcelo Sebastian Cobzariu, Raluca Petra, Victoria Dicu, Viorel Florea, Laurențiu Andronache, Mihai Bunea, Popescu Alexandru, Călin Răzvan, Vasile Niculușă, Mihai Alexandru PetreaUn celebru text clasic, acum într-o adaptare liber-schimbistă și o viziune regizorală ultra-progresistă. O lume „caraghioază” şi „nifilistă” - copie fidelă a realității noastre - își nutrește emoțiunile cu politică și sex. Așa cum toate generațiile au propria lor Scrisoare pierdută, Scrisoarea lui Mălăele poate deveni spectacolul nostru, al celor care, deși am renunțat la răvășele pentru blog, iscălim, cu același curaj nepieritor, „anonim”.


18 septembrie, ora 20:30

ActOrchestra

Creație colectivă

Regia: Horia Suru

Cu: Emilian Mârnea, Florin Călbăos, Petre AncuțaSpectacol de muzică și pantomimă. O poveste plină de umor, cu trei personaje pornite pe (mereu) imprevizibilul drum al supremației pe scenă. Un concert împachetat într-o poveste veselă, sonoră, ritmată. Sunteți pregătiți pentru un maraton muzical și teatral de o oră, unde se trece cu viteza luminii, de la Mozart la rock… și la chansonete?


19 septembrie, ora 20:30

Matilda și groparii

De Stela Giurgeanu

Regia: Mircea Rusu

Cu: Amalia Ciolan, Cesonia Postelnicu, Erika Băieșu, Fulvia Folosea, Lari GiorgescuUn spectacol‒pledoarie pentru libertatea femeilor atât de puternice în toată fragilitatea lor. Un text despre o generație care și-a îngropat demonii spre a-i lăsa generației următoare dreptul la fericire.


20 septembrie, ora 20:30

Anonimul venețian

După Giuseppe Berto

Regia: Ion Caramitru

Cu: Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu„Anonimul venețian” este un spectacol sensibil, profund, uneori ironic și mereu emoționant. Ea și El își trăiesc dragostea dincolo de vreme, într-o Veneție a muzicii și a frumuseții eterne. Aici, iubirea înseamnă libertatea de a înfrunta zâmbind viața și moartea deopotrivă.


23 septembrie, ora 20:30

Două pe față, două pe dos

De Theresa Rebeck

Regia: Ion Caramitru

Cu: Irina Cojar, Costina Cheyrouze, Lamia Beligan, Brândușa Mircea, Raluca Petra, Tomi Cristin, Marius BodochiSpectacol nerecomandat minorilor sub 12 ani: expresii licențioase incidentale.

Cinci prietene se întâlnesc frecvent ca să tricoteze; aceste partide de tricotat nu sunt, de fapt, decât un pretext pentru discuții despre bărbații din viața lor sau, mai degrabă, despre lipsa acestora. Umorul acestor femei camuflează parțial un tablou sumbru în care relațiile dintre oameni se dezvoltă pe atât de greu pe cât de repede se deșiră, asemenea tricotajelor la care lucrează protagonistele piesei.


24 septembrie, ora 20:30

UFO

De Ivan Vyrypaev

Regia: Bobi Pricop

Cu: Ada Galeș, Istvan Teglas, Alexandru Potocean, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion CaramitruExistă UFO-uri? La început, Vyrypaev ne asigură că da. El știe asta: a străbătut întreaga lume în căutarea oamenilor care ne garantează că le-au văzut. Este vorba doar de persoane respectabile, profesioniști, studenți, mame de familie, profesori, oameni de știință, oameni de afaceri. Pe care-i descoperă în toate colțurile lumii, Australia, Rusia, Statele Unite, Anglia etc. Fiecare dintre ei își povestește experiența, felul în care a perceput acea întâlnire. Cum și unde s-au întâlnit? În cele mai diverse locuri, într-un bar, pe o terasă, pe malul unui râu. Întâlnirea este o experiență profund personală, nu poate fi împărtășită sau transmisă. Pentru Vyrypaev fiecare dintre aceste întâlniri este o călătorie în interiorul ființei, o descoperire a unor teritorii neexplorate, o deschidere către o spiritualitate, care părea de neatins. Teatrul rămâne, fundamental, întâlnirea cu noi înșine. Dar pentru că e mai simplu să călătorești în spațiu decât să găsești drumul spre tine, spectacolul UFO, în regia lui Bobi Pricop, devine un fel de circuit senzorialo - digital, prin cosmosul neliniștilor noastre. Aici unde sufletul e ultima frontieră.


25 septembrie, ora 20:30

Frumos e în septembrie la Veneția

De Teodor Mazilu

Regia: Mariana Cămărășan

Cu: Oana Pellea și Mircea RusuO neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea.


26-27 septembrie, ora 20:30

Jurnal de România. 1989

Regia: Carmen Lidia Vidu

Cu: Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale, Florentina Țilea

Apariții video: Germina Nagâț, Dennis Deletant, Dan VoineaJurnalul unei revoluții. Spectacol de teatru multimedia documentar

Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

Excelenţa Sa Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, despre spectacolul de balet „La Bayadere – Ţara Iluziilor”

Excelenţa Sa Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, despre spectacolul de balet „La Bayadere – Ţara Iluziilor”

Oameni care ne inspiră: Beatrice Rancea, noul director al Operei Române

Oameni care ne inspiră: Beatrice Rancea, noul director al Operei Române

Teatru | 30 septembrie - 6 octombrie 2016

Teatru | 30 septembrie - 6 octombrie 2016

Teatru | 2 - 15 decembrie 2016

Teatru | 2 - 15 decembrie 2016

Alcool, un nou spectacol la Teatrul Nottara

Alcool, un nou spectacol la Teatrul Nottara

Spectacole | 03 - 16 februarie 2017

Spectacole | 03 - 16 februarie 2017

Teatru | 4 - 17 noiembrie 2016

Teatru | 4 - 17 noiembrie 2016

În 2017 ne continuăm tradiţiile

În 2017 ne continuăm tradiţiile

Teatrul APOLLO111: Inovaţie pe scena din România

Teatrul APOLLO111: Inovaţie pe scena din România

Peste 50 de personalități și instituții de cultură susțin înființarea unui Teatru Rom de Stat

Peste 50 de personalități și instituții de cultură susțin înființarea unui Teatru Rom de Stat