TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | August 2020

TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | August 2020


Teatrul Național București „I. L. Caragiale” și-a reluat activitatea la sala Amfiteatru. Această sală este o scenă în aer liber și este prevăzută cu dotări moderne. De aceea, îndeplinește condițiile de siguranță conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19. 


Spectacolele se reiau cu respectarea cu strictețe a recomandărilor de distanțare socială. Prin urmare, sunt oferite spre vânzare doar 60 de locuri din cele 300. Spectatorii sunt rugați să ajungă la teatru cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului, pentru a putea respecta regulile de acces. De asemenea, spectatorii au obligația de a purta mască pe toată durata evenimentului și de a respecta distanța de minimum 1,5 m între persoane în incinta teatrului.


Întrucât sala Amfiteatru este un spațiu în aer liber, spectacolele sunt supuse capriciilor vremii. Așadar, Teatrul Național București a stabilit următoarele reguli:

  • Dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentația se reprogramează, biletele rămânând valabile. Spectatorii pot opta și pentru restituirea banilor pe bilete, sau pentru schimbarea acestora pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
  • Dacă ploaia începe în timpul reprezentației, spectacolul se poate întrerupe și relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.


Programul spectacolelor programate în luna august 2020 la Teatrul Național București „I. L. Caragiale” – sala Amfiteatru

1 și 2 august, ora 21:00

Scrisoarea

După „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale
Regia: Horaţiu Mălăele
Cu: Mircea Rusu, Horaţiu Mălăele / Marian Râlea, Mihai Calotă, Virgil Ogășanu, Marius Rizea, Eduard Adam, Mihai Constantin, Marcelo Sebastian Cobzariu, Raluca Petra, Victoria Dicu, Viorel Florea, Laurențiu Andronache, Mihai Bunea, Popescu Alexandru, Călin Răzvan, Vasile Niculușă, Mihai Alexandru PetreaUn celebru text clasic, acum într-o adaptare liber-schimbistă și o viziune regizorală ultra-progresistă. O lume „caraghioază” şi „nifilistă” - copie fidelă a realității noastre - își nutrește emoțiunile cu politică și sex. Așa cum toate generațiile au propria lor Scrisoare pierdută, Scrisoarea lui Mălăele poate deveni spectacolul nostru, al celor care, deși am renunțat la răvășele pentru blog, iscălim, cu același curaj nepieritor, „anonim”.


3 august, ora 21:00

Preșul

De Ion Băieșu

Regia: Mircea Cornișteanu

Cu: Marius Rizea, Emilia Popescu / Raluca Petra, Alexandru Bindea, Ovidiu Cuncea / Axel Moustache, Alexandru Barbu, Irina Antonie, Tomi Cristin, Tatiana Constantin / Liliana Hodorogea, Eduard Adam, Monica Davidescu, Dragoș Ionescu, Erika BăieșuO comedie despre noi, apărută acum 40 de ani, dar scrisă parcă azi. O oglindă în care ne privim și ne prăpădim de râs, de parcă n-am fi chiar noi cei care se oglindesc.


4 august, ora 21:00

Anonimul venețian

După Giuseppe Berto

Regia: Ion Caramitru

Cu: Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu„Anonimul venețian” este un spectacol sensibil, profund, uneori ironic și mereu emoționant. Ea și El își trăiesc dragostea dincolo de vreme, într-o Veneție a muzicii și a frumuseții eterne. Aici, iubirea înseamnă libertatea de a înfrunta zâmbind viața și moartea deopotrivă.


5 august, ora 21:30

Frumos e în septembrie la Veneția

De Teodor Mazilu

Regia: Mariana Cămărășan

Cu: Oana Pellea și Mircea RusuO neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea.


6 - 9 august, ora 21:30

Jurnal de România. 1989

Regia: Carmen Lidia Vidu

Cu: Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale, Florentina Țilea

Apariții video: Germina Nagâț, Dennis Deletant, Dan VoineaJurnalul unei revoluții. Spectacol de teatru multimedia documentar


11 august, ora 21:30

Matilda și groparii

De Stela Giurgeanu

Regia: Mircea Rusu

Cu: Amalia Ciolan, Cesonia Postelnicu, Erika Băieșu, Fulvia Folosea, Lari GiorgescuUn spectacol‒pledoarie pentru libertatea femeilor atât de puternice în toată fragilitatea lor. Un text despre o generație care și-a îngropat demonii spre a-i lăsa generației următoare dreptul la fericire.


12 august, ora 21:00

Magic Serial Show cu Aylin Cadîr & Emy Drăgoi – Jazz ManoucheConcertul Aylin Cadîr și Emy Drăgoi va aduce din nou jazzul manouche pe acoperișul TNB. Emy Drăgoi, absolvent al Academiei „Bill Evans” de la Paris unde în anul 2005 a primit și titlul de „Acordeonistul anului” este un continuator muzical al stilului lui Django Reinhart și Stephane Grappelli, acești giganți ai swingului manouche care au marcat anii Parisului interbelic.


Aylin Cadîr îl va acompania vocal în propria ei manieră sensibilă și jucăușă, profundă și lejeră, ca o seară relaxată de vară. Cochetând cu muzica de la o vârstă fragedă, Aylin a fost îndrumată la un moment dat către teatru. Iar studiul actoriei a apropiat-o și mai mult de vocația ei muzicală, și astfel a ajuns la inimile oamenilor, prin mijlocirea cuvântului și a muzicii.


14 și 15 august, ora 21:30

UFO

De Ivan Vyrypaev

Regia: Bobi Pricop

Cu: Ada Galeș, Istvan Teglas, Alexandru Potocean, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion CaramitruExistă UFO-uri? La început, Vyrypaev ne asigură că da. El știe asta: a străbătut întreaga lume în căutarea oamenilor care ne garantează că le-au văzut. Este vorba doar de persoane respectabile, profesioniști, studenți, mame de familie, profesori, oameni de știință, oameni de afaceri. Pe care-i descoperă în toate colțurile lumii, Australia, Rusia, Statele Unite, Anglia etc. Fiecare dintre ei își povestește experiența, felul în care a perceput acea întâlnire. Cum și unde s-au întâlnit? În cele mai diverse locuri, într-un bar, pe o terasă, pe malul unui râu. Întâlnirea este o experiență profund personală, nu poate fi împărtășită sau transmisă. Pentru Vyrypaev fiecare dintre aceste întâlniri este o călătorie în interiorul ființei, o descoperire a unor teritorii neexplorate, o deschidere către o spiritualitate, care părea de neatins. Teatrul rămâne, fundamental, întâlnirea cu noi înșine. Dar pentru că e mai simplu să călătorești în spațiu decât să găsești drumul spre tine, spectacolul UFO, în regia lui Bobi Pricop, devine un fel de circuit senzorialo - digital, prin cosmosul neliniștilor noastre. Aici unde sufletul e ultima frontieră.

16 august, ora 21:30

Vivien Leigh – ultima conferință de presă

De Marcy Lafferty

Regia: Liana Ceterchi

Cu Lamia BeliganSpectacolul reprezintă o reconstituire emoționantă a ultimelor zile de viață ale lui Vivien Leigh, cunoscută pentru interpretarea personajului Scarlett O’Hara din filmul „Pe aripile vântului”, devenită acum o umbră a starului adulat de altădată.


20 august, ora 21:00

Două pe față, două pe dos

De Theresa Rebeck

Regia: Ion Caramitru

Cu: Irina Cojar, Costina Cheyrouze, Lamia Beligan, Brândușa Mircea, Raluca Petra, Tomi Cristin, Marius BodochiSpectacol nerecomandat minorilor sub 12 ani: expresii licențioase incidentale.

Cinci prietene se întâlnesc frecvent ca să tricoteze; aceste partide de tricotat nu sunt, de fapt, decât un pretext pentru discuții despre bărbații din viața lor sau, mai degrabă, despre lipsa acestora. Umorul acestor femei camuflează parțial un tablou sumbru în care relațiile dintre oameni se dezvoltă pe atât de greu pe cât de repede se deșiră, asemenea tricotajelor la care lucrează protagonistele piesei.


21 august, ora 21:00

20 de ani în Siberia

Monolog dramatic după cartea „20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de Anița Nandriș-Cudla

Regie: Sorin Misirianțu

Cu: Amalia Ciolan

 


Un spectacol despre destinul unei țărănci bucovinence, autoare a uneia dintre cele mai importante mărturii despre calvarul trăit în Gulagul sovietic.


22 august, ora 21:00

Magic Serial Show cu Medeea Marinescu & Emy DrăgoiCineacordeon Emy Drăgoi & Medeea Marinescu – de la filmul mut la musical. Spectacol complex ce propune o călătorie muzicală începută în epoca filmului mut și a genialului actor Charlie Chaplin, ajungând apoi la partituri din celebre creații cinematografice moderne, precum Casablanca, Smile, Pistruiatul sau Maria Mirabela.


23 august, ora 21:00

A fost odată în România

Regia: Dragoș Huluba

Cu: Ileana Olteanu, Violeta Huluba, Eduard Adam, Dragoș Huluba„A fost odată în România” este o poveste cu oameni simpli puși în situații excepționale. Oameni obișnuiți, care devin mari tocmai pentru că reușesc să supraviețuiască cu demnitate, dragoste sau umor marilor turbulențe în care îi aruncă istoria.


25 august, ora 21:00

Omul care a văzut moartea

De Victor Eftimiu

Regia: Dan Tudor
Cu: Lari Giorgescu, Costel Constantin, Adela Mărculescu, Marius Bodochi, Florentina Ţilea, Răzvan Oprea, Tatiana OpreaPlanuri electorale date peste cap într-un oraș de provincie! Din cauza vieții grele, un cetățean a încercat să se sinucidă. În ultima clipă, este scos din apă. Salvatorul lui este declarat Omul  Zilei. Orașul îl vrea primar, familia este dezbinată. Informații noi arată că povestea a fost doar o farsă. Un impostor a înscenat totul în detaliu. Cine este până la urmă Omul care a văzut moartea și a bulversat viața unui oraș?


26 august, ora 21:00

Anonimul venețian

După Giuseppe Berto

Regia: Ion Caramitru

Cu: Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu„Anonimul venețian” este un spectacol sensibil, profund, uneori ironic și mereu emoționant. Ea și El își trăiesc dragostea dincolo de vreme, într-o Veneție a muzicii și a frumuseții eterne. Aici, iubirea înseamnă libertatea de a înfrunta zâmbind viața și moartea deopotrivă.


27 august, ora 21:00

Două pe față, două pe dos

De Theresa Rebeck

Regia: Ion Caramitru

Cu: Irina Cojar, Costina Cheyrouze, Lamia Beligan, Brândușa Mircea, Raluca Petra, Tomi Cristin, Marius BodochiSpectacol nerecomandat minorilor sub 12 ani: expresii licențioase incidentale.

Cinci prietene se întâlnesc frecvent ca să tricoteze; aceste partide de tricotat nu sunt, de fapt, decât un pretext pentru discuții despre bărbații din viața lor sau, mai degrabă, despre lipsa acestora. Umorul acestor femei camuflează parțial un tablou sumbru în care relațiile dintre oameni se dezvoltă pe atât de greu pe cât de repede se deșiră, asemenea tricotajelor la care lucrează protagonistele piesei.


28 august, ora 21:00

Matilda și groparii

De Stela Giurgeanu

Regia: Mircea Rusu

Cu: Amalia Ciolan, Cesonia Postelnicu, Erika Băieșu, Fulvia Folosea, Lari GiorgescuUn spectacol‒pledoarie pentru libertatea femeilor atât de puternice în toată fragilitatea lor. Un text despre o generație care și-a îngropat demonii spre a-i lăsa generației următoare dreptul la fericire.


29 și 30 august, ora 21:00

Allegro, ma non troppo

De Ion Minulescu

Regia: Răzvan Popa

Cu: Răzvan Popa / Pătru Gavril, Marius Rizea, Eugen Cristea, Costina Cheyrouze / Monica Davidescu, Aylin Cadîr / Ileana Olteanu, Victoria Dicu / Raluca Petra, Costy LupșaO comedie sentimentală, cu încurcături amoroase și suspansuri dramatice. O satiră de moravuri cu un milionar, o soție și un dramaturg, alături de alte personaje pitorești – o amantă, un samsar, o slujnică – vă va ține, timp de o oră și jumătate, captivați de farmecul și savoarea epocii interbelice.


Biletele se pot achiziționa atât de la casa de bilete a Teatrului, cât și online prin platforma mystage.ro. Dacă optați să cumpărați bilete online, la costul biletului indicat de către TNB se adaugă o taxă suplimentară de 8% + 0.5 lei + TVA / bilet, care reprezintă costurile procesării și emiterii biletelor de către platforma MyStage. Notificarea taxei suplimentare se afișează de îndată ce accesați, pentru a cumpăra bilete online, site-ul MyStage, care emite, la cerere, factură fiscală pentru aceasta.

Comentarii

Mai multe

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 21 - 27 septembrie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 21 - 27 septembrie

TOP 3 expoziții pe care trebuie să le vezi la Romanian Design Week

TOP 3 expoziții pe care trebuie să le vezi la Romanian Design Week

Centrul Cultural Clujean testează cum poate ajuta arta persoanele care suferă de burnout

Centrul Cultural Clujean testează cum poate ajuta arta persoanele care suferă de burnout

Oameni.Putere.România.Revoluție. | Expoziție de portrete fotografice realizate de Cornel Brad

Oameni.Putere.România.Revoluție. | Expoziție de portrete fotografice realizate de Cornel Brad

Comedia revine în sala de teatru

Comedia revine în sala de teatru

Galateca găzduiește între 9 și 27 septembrie proiectul „BIOS - an interactive art exhibition about the Anthropocene”

Galateca găzduiește între 9 și 27 septembrie proiectul „BIOS - an interactive art exhibition about the Anthropocene”

Concertul Damian Drăghici & Brothers „Mulţumesc! #Iamgrateful” va fi susținut în aer liber, la Arenele Romane din Capitală, în perioada 28-30 septembrie

Concertul Damian Drăghici & Brothers „Mulţumesc! #Iamgrateful” va fi susținut în aer liber, la Arenele Romane din Capitală, în perioada 28-30 septembrie

Romanian Design Week participă la London Design Festival cu șapte proiecte care abordează SCHIMBAREA

Romanian Design Week participă la London Design Festival cu șapte proiecte care abordează SCHIMBAREA

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 14 - 20 septembrie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 14 - 20 septembrie

Sunt @NinjaGirlDraws și desenez - Portret de TikToker

Sunt @NinjaGirlDraws și desenez - Portret de TikToker

Cele mai citite

Teatru | 30 septembrie - 6 octombrie 2016

Teatru | 30 septembrie - 6 octombrie 2016

Oameni care ne inspiră: Beatrice Rancea, noul director al Operei Române

Oameni care ne inspiră: Beatrice Rancea, noul director al Operei Române

Alcool, un nou spectacol la Teatrul Nottara

Alcool, un nou spectacol la Teatrul Nottara

Teatru | 4 - 17 noiembrie 2016

Teatru | 4 - 17 noiembrie 2016

Excelenţa Sa Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, despre spectacolul de balet „La Bayadere – Ţara Iluziilor”

Excelenţa Sa Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, despre spectacolul de balet „La Bayadere – Ţara Iluziilor”

Spectacole | 03 - 16 februarie 2017

Spectacole | 03 - 16 februarie 2017

Teatru | 2 - 15 decembrie 2016

Teatru | 2 - 15 decembrie 2016

În 2017 ne continuăm tradiţiile

În 2017 ne continuăm tradiţiile

Teatrul APOLLO111: Inovaţie pe scena din România

Teatrul APOLLO111: Inovaţie pe scena din România

Marian Râlea joacă în Barajul, noua premieră de la ARCUB

Marian Râlea joacă în Barajul, noua premieră de la ARCUB