TOUCH ME NOT | Politicile Corpului

TOUCH ME NOT | Politicile Corpului„Spune-mi cum m-ai iubit, ca să înţeleg cum să iubesc.”

Adina Pintilie


„Tulburător de intens, imposibil de uitat... Corpul ca un tărâm miraculos.”

The New York Times


„Un dar incredibil. Un film superb, cu totul neconvenţional, despre conexiunea umană.”

Stephanie Zacharek (TIME Magazine)Un regizor și personajele sale pornesc împreună într-o cercetare personală despre intimitate. La graniţa fluidă dintre realitate și ficţiune, TOUCH ME NOT, câștigător al Ursului de Aur și al premiului pentru Cel Mai Bun Film de Debut la Berlinale în 2018, va fi lansat oficial în cinematografele din România pe 15 martie 2019, în cadrul Festivalului One World România. Lansarea va fi precedată de o serie de proiecţii-eveniment însoţite de seria de dezbateri publice POLITICILE CORPULUI, în care publicul român va avea ocazia cu totul specială de a intra într-un dialog direct cu carismaticii protagoniști ai filmului, artiști și activiști pentru drepturile omului din toate colţurile Europei.
Prin controversa intensă pe care a stârnit-o chiar de la premiera mondială de la Berlinală, TOUCH ME NOT deschide un spaţiu de auto-reflecţie, trecând dincolo de cinema, în zona dezbaterii publice, și devenind mai mult decât un film: o experienţă transformativă.


„Corpul nostru, intimitatea, sexualitatea sunt aspecte esenţiale ale vieţii și identităţii noastre, totuși ne este atât de greu să vorbim despre ele, fiind înconjurate de atâtea tabuuri și blocaje. TOUCH ME NOT este o invitaţie la dialog”, spune cineasta Adina Pintilie. „Te invită pe tine, spectatorul, să îţi pui la îndoială propriile idei despre intimitate, sexualitate, corp, să fii curios despre Celălalt, care e diferit de tine, și să-ţi exerciţi capacitatea de empatie, de a te pune în  Celuilalt.” – Adina Pintilie


TOUCH ME NOT a fost nominalizat pentru European Discovery –Prix FIPRESCI în cadrul prestigioaselor Premii ale Academiei Europene de Film, așa-numitele „Oscaruri Europene”. Începând cu luna octombrie a anului trecut, filmul a fost lansat în cinematografele din Franţa, Germania, Marea Britanie, Austria, Olanda, Polonia, Grecia, Danemarca, Elveţia, SUA, urmând să aibă premiera cinematografică în alte peste 25 de ţări pe parcursul lui 2019. TOUCH ME NOT a fost selectat în peste 50 de festivaluri prestigioase din întreaga lume, printre care Toronto, Karlovy Vary, Viennale, BFI Londra, Sydney, Amsterdam, Sarajevo, Sevilia, Thessaloniki, Ierusalim, São Paulo, Rio de Janeiro, Mumbai, Montreal etc. și s-a bucurat de o primire extraordinară din partea unora dintre cele mai importante publicaţii și voci critice internaţionale: 


„Un film unic și esenţial, la care dacă ne uităm ne vedem pe noi înșine.”

Mihai Chirilov, TIFF


„Cel mai curajos și controversat film de la Berlinală.”

HOTNEWS


„Una dintre marile descoperiri ale anului.” 

CRITERION


„De un umanism radical... imposibil de clasificat.” 

INDIEWIRE


„Un film cum nu aţi mai văzut... Cinema-ul ca experienţă terapeutică.”

LES INROCKUPTIBLES
Seria de dezbateri TOUCH ME NOT – Politicile Corpului extinde procesul auto-reflexiv declanșat de film, creând un spaţiu de dialog deschis despre subiecte precum: graniţele personale, corpul ca un „câmp de luptă” al ideologiilor, alteritatea, intimitatea și dizabilitatea, fluiditatea genurilor, frumuseţea non-normativă, libertatea personală.


Cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Uniunii Cineaștilor din România, dezbaterile TOUCH ME NOT – Politicile Corpului au însoţit impresionanta călătorie internaţională a filmului în cele mai importante festivaluri de film ale lumii, precum și principalele lansări în cinematografe din Europa și America de Nord, fiind găzduite de evenimente și instituţii prestigioase, precum MoMA (Muzeul de Artă Modernă din New York), ICA (Institutul de Artă Contemporană din Londra), festivalurile internaţionale de film Karlovy Vary, Viennale, IDFA Amsterdam, BFI London etc.


MANEKINO FILM, producătorul și distribuitorul TOUCH ME NOT în România, își propune să aducă acasă acest spaţiu de auto-reflecţie și transformare printr-o serie de avanpremiere speciale însoţite de dezbaterile POLITICILE CORPULUI, programate în luna martie a acestui an și realizate cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, DACIN SARA și Institutului Goethe. Proiecţiile-eveniment vor avea loc în București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Brașov, Arad, Brăila, Vaslui, Bârlad și alte orașe în curs de confirmare.


Cu muzică semnată de legendara trupă Einstürzende Neubauten, TOUCH ME NOT aduce laolaltă protagoniști din întreaga Europă: Laura Benson (Marea Britanie/Franţa), Tómas Lemarquis (Islanda/ Franţa), Christian Bayerlein (Germania), Grit Uhlemann (Germania), Hanna Hofmann (Germania), Seani Love (Marea Britanie/Australia), Irmena Chichikova (Bulgaria), Dirk Lange (Germania). Imaginea este semnată de George Chiper Lillemark (România), designul de sunet de Dominik Dolejsi (Cehia), compozitor: Ivo Paunov (Bulgaria), scenografia: Adrian Cristea (România), costume: Maria Pitea (România).
Comentarii

Mai multe

TEX LOVES SUMMER - Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru

TEX LOVES SUMMER - Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru

Hola, yo me llamo...MINELLI

Hola, yo me llamo...MINELLI

Childish Gambino și carul alegoric

Childish Gambino și carul alegoric

The Lion King / Regele leu, evenimentul cinematografic al verii

The Lion King / Regele leu, evenimentul cinematografic al verii

Snagov Club - paradisul de la marginea capitalei

Snagov Club - paradisul de la marginea capitalei

Libertatea vacanței, acum și în oraș

Libertatea vacanței, acum și în oraș

BACKYARD STORY

BACKYARD STORY

Kit Festival pentru el și ea

Kit Festival pentru el și ea

Cele mai citite

Dansatoarea și coregrafa Judith State: „SIERANEVADA a fost cel mai frumos greu”

Dansatoarea și coregrafa Judith State: „SIERANEVADA a fost cel mai frumos greu”

"Mama. Eseu despre iubire", o expoziţie de fotografii plină cu tandreţe

10 motive pentru care să te uiţi la serialul

10 motive pentru care să te uiţi la serialul "Valea Mută"

Filmul

Filmul "Două lozuri" - anatomia unei comedii

Marea bătălie  a ecranelor. Film de artă sau film de public?

Marea bătălie a ecranelor. Film de artă sau film de public?

"Valea Mută" - Cronica primului episod

Cronică de film • Silence

Cronică de film • Silence

"Cei 7 magnifici" - povestea din spatele ecranului

Recenzie de film • Julieta

Recenzie de film • Julieta

Filme noi și alte recomandări pentru săptămâna 9-15 septembrie 2016

Filme noi și alte recomandări pentru săptămâna 9-15 septembrie 2016