Ready Player One

Ready Player OneV irtual Realiteste un concept care ne permite să fim ceea ce vrem, cine vrem, unde vrem. Pentru că realitatea nu se ridică întotdeauna la nivelul așteptărilor noastre. Realitatea nu este întotdeauna frumoasă, așa cum vrem, așa cum ne dorim. Satisfacţia emoţională este uneori suficientă, în ciuda lipsei tangibilului, iar noi o creștem și o promovăm cu sau fără intenţie. Pentru că e un trend? 


Oasis - un univers virtual, creat de James Halliday (Mark Rylance), cu diferite planete și diferite scenarii, în care jucătorii participă prin intermediul avatarului lor. Fie că vorbim despre lupte, jocuri de noroc sau scene de dans, universul Oasis îţi permite să faci absolut tot ce îţi dorești, în special dacă reușești să colectezi mulţi bani. 


Wade Watts (Tye Sheridan) - este personajul principal, fiind the classic geek, care își petrece foarte mult timp în Oasis alături de prietenii lui, Aech, Daito, Shoto, și dezvoltă sentimente pentru faimoasa Art3mis


Nolan S orrento (B e n Mendelsohn) - este directorul Innovative Online Industries (IOI) și principalul său obiectiv este să preia controlul asupra Oasis, pentru a începe procesul de monetizare a acestuia. 


Steven Spielberg a reușit să transpună scenariul cărţii cu același nume, scrisă de Ernest Cline în 2011, într-un film science fiction care este totuși o oglindire a realităţii în care trăim. Dorinţa de a participa în mod activ la realitatea virtuală a devenit un instinct, iar firul narativ al acestui film ne aduce aminte că investim foarte mult timp și foarte multă energie în crearea unor imagini false despre noi înșine, în a ne afișa altfel în faţa prietenilor virtuali. 


Atunci când a murit, James Halliday a anunţat că va lăsa imperiul său drept moștenire celui ce va reuși să găsească un ou de aur ascuns în joc. O serie de provocări, o serie de indicii, toate legate de viaţa sa, de obsesia lui pentru cultura pop, filme și pasiunea pentru jocuri - toate îmbinate într-un concurs pe care nimeni nu a reușit încă să îl înceapă. Wade reușește să îndeplinească prima cursă și dă startul competiţiei în Oasis. Ceea ce m-a fascinat la expunerea digitală a universului sunt numeroasele referinţe la personaje precum HALO spartans sau The Iron Giant și chiar elemente din Minecraft, universul DC, A Nightmare on the Elm Street și multe altele. 


Cele 4 personaje reușesc să găsească toate indiciile și încearcă din răsputeri să nu-i permită lui Nolan să preia controlul asupra Oasis. Fiecare provocare se leagă de viaţa lui Halliday, despre cum a investit o mică parte din el în fiecare element al Oasis. E despre prietenie, iubire, pasiune, joacă. Despre bucuria de a vedea dincolo de dorinţele materialiste. Despre simplitatea cu care Halliday începuse să privească viaţa de-a lungul anilor și acum, prin intermediul competiţiei, dorește să găsească persoana potrivită care să poată duce moștenirea lui mai departe. 


R2-D2. Da, avem și un strop de Star Wars aici. Cu elemente de cultură contemporană și un plot care te ţine în suspans, dar te și face să râzi pe tot parcursul filmului, Ready Player One este un film pe care trebuie neapărat să îl vezi, în special cu gașca de prieteni. De Ioana Sabo

Foto Getty ImagesComentarii

Mai multe

Billie Eilish și spargerea tiparelor

Billie Eilish și spargerea tiparelor

Alin Ionescu a.k.a. Mașinistul

Alin Ionescu a.k.a. Mașinistul

Back to Business

Back to Business

Interviu Laura Gherman

Interviu Laura Gherman

Petrecerea de lansare Șapte Seri Trends ediția de toamnă

Petrecerea de lansare Șapte Seri Trends ediția de toamnă

Oceanul care ne desparte

Oceanul care ne desparte

Mazda MX-30 Un nume mare cu autonomie mică

Mazda MX-30 Un nume mare cu autonomie mică

Toamna reginelor

Toamna reginelor

Cele mai citite

Dansatoarea și coregrafa Judith State: „SIERANEVADA a fost cel mai frumos greu”

Dansatoarea și coregrafa Judith State: „SIERANEVADA a fost cel mai frumos greu”

"Mama. Eseu despre iubire", o expoziţie de fotografii plină cu tandreţe

10 motive pentru care să te uiţi la serialul

10 motive pentru care să te uiţi la serialul "Valea Mută"

Filmul

Filmul "Două lozuri" - anatomia unei comedii

Marea bătălie  a ecranelor. Film de artă sau film de public?

Marea bătălie a ecranelor. Film de artă sau film de public?

"Valea Mută" - Cronica primului episod

"Cei 7 magnifici" - povestea din spatele ecranului

Cronică de film • Silence

Cronică de film • Silence

Recenzie de film • Julieta

Recenzie de film • Julieta

Filme noi și alte recomandări pentru săptămâna 9-15 septembrie 2016

Filme noi și alte recomandări pentru săptămâna 9-15 septembrie 2016