Bohemian Rhapsody

Bohemian RhapsodyIntro-ul iconic al melodiei "We Will Rock You", refrenul memorabil "We Are the Champions", secțiunea care include operă din "Bohemian Rhapsody" ... cine nu cunoaște aceste melodii? Cine poate sta jos atunci când aude beaturile care îți fac inima să tresară? Cine poate uita concertul Live Aid din 1985, atunci când Freddie a intrat pe scenă și a cântat alături de public? 


Au trecut peste 25 de ani de la moartea solistului Freddie Mercury, dar muzica formației Queen va dăinui pentru totdeauna. Freddie a sfidat stereotipurile și a schimbat convențiile, așa cum muzica formației Queen refuză să fie tradițională. Poate de aceea Queen este un fenomen care transcede generațiile, fiind multicultural și global. 


Câștigătorul premiului Emmy, Rami Malek, își asumă rolul de rege al muzicii pop rock în ”Bohemian Rhapsody”, o recunoaștere a legendarei formații Queen, a muzicii lor și a solistului Freddie Mercury. 
Alături de Malek, distribuția îi include pe Lucy Boynton (”Crima din Orient Express”), Gwilym Lee care îl interpretează pe chitaristul Brian May, Ben Hardy interpretul bateristului Roger Taylor, Joe Mazzello fiind basistul John Deacy, Aidan Gillen primul manager al formației, Tom Hollander în calitate de avocat al grupului, transformat în manager, Allen Leech care îl interpretează pe Paul Prenter, Jim Hutton și Mike Myers, într-un rol total diferit, Ray Foster de la EMI Records. 


Anthony McCarten (”Ziua decisivă”, ”Teoria întregului”) a scris scenariul, după o poveste scrisă de McCarten și Peter Morgan (The Crown, Regina). Filmul este produs de Graham King (”Cârtița”, ”Aviatorul”) și de Jim Beach (”The Krays”, ”The New Hampshire Hotel”) și regizat de Bryan Singer (”X-Men”, ”Superman revine”). Arnon Milchan (”The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, ”Fata dispărută”), Denis O'Sullivan (”Tomb Raider”, ”Ziua Z: Apocalipsa”), Justin Haythe (”Vrabia roșie”), Dexter Fletcher (”Eddie the Eagle”) și Jane Rosenthal (”Vrăjitorul minciunilor”) sunt producători executivi.
CEI NEÎNFRICAȚI TRĂIESC O VEȘNICIE

Graham King este încrezător în ceea ce privește mesajul pe care filmul îl va avea pentru generația mai tânără. "Acesta este un film care îți ridică moralul", spune el. "Sper că dacă cineva se simte confuz sau neînțeles va lua în seamă ceea ce Mary îi spune lui Freddie în film: "Nu-ți dai seama ce ai putea ajunge? Orice vrei tu." Acesta este un mesaj foarte important în lumea de astăzi." 


De asemenea, muzica din film va capta imaginația publicului. "Mă duc să văd un film pentru că vreau să îl simt, nu doar să îl văd. Mi-am dorit întotdeauna să putem aduce împreună 500 de oameni într-o sală de cinema care să bată din palme și să cânte, împreună, acele imnuri puternice cu care au crescut și care fac parte din viața lor. Aceasta este o experiență unică la film. Și cred că am reușit să facem asta. Vreau ca oamenii să iasă din sala de cinema și să îmbrățișeze persoana de lângă ei și să cânte împreună. "We Will Rock You", "We Are the Champions", "Bohemian Rhapsody" - toate aceste cântece sunt nemuritoare și mereu te binedispun. Am vrut să duc mai departe moștenirea lui Freddie Mercury și a formației Queen, să prezint generației tinere cine a fost Freddie Mercury, cum a trecut formația peste momentele grele, cum s-a schimbat industria muzicală, cum erau compuse melodiile și cum patru bărbați s-au întâlnit și au creat acel sunet special. Freddie a numit întotdeauna trupa familia sa. Și cred că este cel mai potrivit moment să transmitem ideea că suntem cu toții parte dintr-o singură familie, indiferent cine suntem sau de unde venim. " 


Rami Malek este de acord: "Sper ca toată lumea să se lase inspirată de povestea lui Freddie, să se simtă încrezători și să-i inspire. Să știe că e bine să fii cine ești. Sper că vor cânta la fel de tare cum cânta și el și să nu simtă că trebuie să ascundă ceva, ci să se bucure exact de cine ar fi trebuit să fie ".
DESPRE DISTRIBUȚIE

RAMI MALEK (Freddie Mercury) este starul dramei psihologice “Mr. Robot”, pentru care a primit un premiu Emmy și Critics Choice, precum și nominalizări la Globurile de Aur, SAG și People's Choice. Malek a jucat cel mai recent în remake-ul filmului ”Papillon”, alături de Charlie Hunnam. Remake-ul este regizat de Michael Noer, iar Malek joacă rolul lui Louis Dega, interpretat prima dată de Dustin Hoffman. În 2017, Malek a jucat în filmul "Buster’s Mal Heart", un film surprinzător, scris și regizat de Sarah Adina Smith, prezentat atât la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, cât și la Festivalul de Film de la Tribeca din 2017. 


LUCY BOYNTON (Mary Austin) este o actriță aflată în ascensiune, a cărei interpretări o fac plăcută și enigmatică, fiind o prezență memorabilă în industria cinematografică. Pe langa ”Bohemian Rhapsody”, Boynton poate fi vazută în această toamnă in thriller-ul lui Gareth Evans, ”Apostle”, alături de Dan Stevens și Michael Sheen. Filmul prezintă povestea unui bărbat care călătorește spre o insulă izolată și încearcă să-și salveze sora, după ce a fost răpită de un cult religios. 


GWILYM LEE (Brian May) și-a construit o carieră impresionantă în film, televiziune și teatru. Proiectele pe care le va lansa în perioada următoare îl vor face un actor demn de urmărit. Rolul care l-a făcut remarcat pe marile ecrane a fost cel al lui Giles, în serialul de comedie ”Fresh Meat”, unde a jucat alături de Zawe Ashton și Jack Whitehall. Alte mențiuni notabile includ rolul pe care l-a avut în serialul premiat cu premiul BAFTA, The Hollow Crown. Acesta este bazat pe piesele lui Shakespeare și a fost regizat de Dominic Cooke, Richard Eyre, Rupert Goold și Thea Sharrock, iar distribuția îi include și pe Jeremy Irons, Tom Hiddleston și Julie Walters. De asemenea, el a jucat în populara dramă produsă de BBC, ”Land Girls” și în filmul produs de Columbia Pictures, "The Tourist", lansat în decembrie 2010. Regizat de Florian Henkel Von Donnersmark și cu Angelina Jolie și Johnny Depp făcând parte din distribuție, filmul a primit 3 nominalizări la premiile Globurile de Aur. 


BEN HARDY (Roger Taylor) a început producția pentru filmul lui Michael Bay, ”6 Underground”, unde va juca alături de Ryan Reynolds și Dave Franco. Recent, Ben a jucat în filmul ”Mary Shelley”, alături de Maisie Williams și Elle Fanning. La inceputul acestui an, a avut rolul principal în miniseria produsă de BBC, ”The Woman in White”. De asemenea, a jucat în filmul ”X-Men: Apocalipsa” în care îl interpretează pe Angel și unde joacă alături de Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence și Nicholas Hoult. 
JOE MAZZELLO (John Deacon) este cunoscut pentru rolurile din filmele ”Shadowlands” (Douglas Gresham), ”Jurassic Park” (Tim Murphy) și din miniseria produsă de HBO și premiată cu Emmy, ”The Pacific” (Sledgehammer Eugene Sledge). În 2010, Mazzello a jucat rolul co-fondatorului Facebook "Dustin Moskovitz" în filmul lui David Fincher, ”Rețeaua de socializare”. În 2013, Mazzello a jucat în "Dear Sidewalk", unde a poștaș în vârstă de 24 de ani se luptă pentru o carieră, cât și cu propria identitate. 


AIDAN GILLEN (John Reid) a făcut trecerea de la un om de stat viclean în ”Urzeala Tronurilor”, la un politician american ambițios în ”The Wire”. Aidan Gillen este cunoscut pentru personajele puternice și complexe din punct de vedere moral pe care le interpretează. Născut în Dublin, Aidan Gillen este un actor care a fost nominalizat la premiile Tony și SAG. Ultimele credite ale lui Gillen includ filmul regizat de Debra Winger, ”The Lovers”, filmul ”Regele Arthur: Legenda sabiei”, regizat de Guy Ritchie și în cea de-a treia parte a seriei ”Labirintul: Tratament letal”. Gillen poate fi văzut în cel de-al patrulea sezon al seriei produse de BBC ”Peaky Blinders”, care în prezent rulează pe Netflix. 


TOM HOLLANDER (Jim Beach) este un actor de teatru, televiziune și film. A câștigat premiul BAFTA pentru interpretarea din filmul ”Managerul nopții” și pentru mini-seria TV ”Rev.”, unde a fost și co-producător. Filmografia sa include titlurile ”Mândrie și prejudecată”, ”Pirații din Caraibe”, ”Gosford Park”, ”Breathe”, ”Febra lalelelor” și în curând va fi lansat ”Jungle Book: Origins”. După ce a lucrat la ”Bohemian Rhapsody”, a filmat ”A Private War”, un biopic despre corespondentul de război Marie Colvin. Printre piesele sale de teatru se numără "A Flea in Ear", "Inspectorul Guvernului", "As You Like It" și "Mojo". A fost nominalizat la Premiul Olivier pentru cel mai bun actor pentru interpretarea lui Henry Carr. 


ALLEN LEECH (Paul Prenter) este un actor de origine irlandeză care își construiește rapid o carieră prolifică la Hollywood. Un actor premiat și poate cel mai bine cunoscut pe plan internațional pentru interpretarea personajului Tom Branson din serialul ”Downton Abbey”. Înainte de a juca în ”Bohemian Rhapsody”, Leech a apărut în thriller-ul ”The Hunter’s Prayer”. În 2014, Leech a jucat rolul ofițerului britanic și al agentului dublu sovietic John Cairncross în ”Jocul codurilor”. Filmul, în care au jucat Benedict Cumberbatch și Keira Knightley, a fost nominalizat pentru opt premii Oscar și cinci premii Globurile de Aur și a câștigat numeroase premii, inclusiv Premiul People's Choice la Festivalul de Film de la Toronto și Premiul Ensemble Cast la Festivalul Internațional de Film de la Palm Springs.

Comentarii

Mai multe

Editura Publisol continuă publicarea operelor scriitorilor români:  Seria de autor Leonida Neamțu

Editura Publisol continuă publicarea operelor scriitorilor români: Seria de autor Leonida Neamțu

Câștigătorii de la Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge, recunoscuți pentru introducerea inovației sociale și incluziunii în industria modei

Câștigătorii de la Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge, recunoscuți pentru introducerea inovației sociale și incluziunii în industria modei

Ce nu știai despre epilarea definitivă cu laser

Ce nu știai despre epilarea definitivă cu laser

5 sfaturi de la medicul Ioana Berciu pentru a reveni în formă după Sărbători. Recapătă-ți vitalitatea și silueta!

5 sfaturi de la medicul Ioana Berciu pentru a reveni în formă după Sărbători. Recapătă-ți vitalitatea și silueta!

Scapă rapid de kilogramele în plus acumulate de sărbători! Nutriționistul Șerban Damian îți dezvăluie secretul!

Scapă rapid de kilogramele în plus acumulate de sărbători! Nutriționistul Șerban Damian îți dezvăluie secretul!

O poveste modernă de Crăciun în #MyCalvins

O poveste modernă de Crăciun în #MyCalvins

De ce să alegi produse organice de îngrijire personală?

De ce să alegi produse organice de îngrijire personală?

„Secretul“ Ariston: care sunt factorii care influenteaza performantele unei centrale pe gaz?

„Secretul“ Ariston: care sunt factorii care influenteaza performantele unei centrale pe gaz?

Cadouri de sărbători pentru fumători

Cadouri de sărbători pentru fumători

Tommy Jeans face echipă cu Vevo pentru campania „Less Buzz, More Music

Tommy Jeans face echipă cu Vevo pentru campania „Less Buzz, More Music"

Cele mai citite

Dansatoarea și coregrafa Judith State: „SIERANEVADA a fost cel mai frumos greu”

Dansatoarea și coregrafa Judith State: „SIERANEVADA a fost cel mai frumos greu”

The Black Panther

The Black Panther

"Mama. Eseu despre iubire", o expoziţie de fotografii plină cu tandreţe

Filmul

Filmul "Două lozuri" - anatomia unei comedii

10 motive pentru care să te uiţi la serialul

10 motive pentru care să te uiţi la serialul "Valea Mută"

Marea bătălie  a ecranelor. Film de artă sau film de public?

Marea bătălie a ecranelor. Film de artă sau film de public?

"Cei 7 magnifici" - povestea din spatele ecranului

"Valea Mută" - Cronica primului episod

Cronică de film • Silence

Cronică de film • Silence

The Shape of Water, cel mai bun film al anului

The Shape of Water, cel mai bun film al anului