Iulia Albu devine Iulia Albu

Iulia Albu devine Iulia AlbuÎn weekend stau tolănită pe canapea și televizorul toarce ușurel pe „Bravo, ai stil!”. Fete cochete se preling pe ecran, cu ţinute fantaste, voci piţigăiate le însoţesc, luminile studioului strălucesc și muzică pufnește din când în când, înlocuind zarva, e așa un mumbo-jumbo câteodată, care mă lasă într-o stare de dulce confuzie, pe care nu mă străduiesc nicicum să o rezolv. Și-n colţul din dreapta pupitrului juraţilor e chiar ea, Iulia Albu, trimiţând spre noi, muritorii de pe canapele, un fel de raze gama care dezintegrează visările noastre de după-amiază. 


Am vrut să aflu și eu cine e Iulia Albu, așa că a trebuit să mă ridic de pe canapea și s-o întâlnesc în carne și oase.Episodul 1:


Iulia Albu nu are un struţ


Am avut o discuţie complet paranormală cu Horia Ghibuţiu, colegul nostru care semnează cronicile culinare, și Matei Buţă, fotograful. Mâncam creveţi și a venit vorba de Iulia Albu, iar Horia ne-a zis că, atunci când era redactor- șef, a vrut să o urce pe un struţ. Eu am pufnit în râs, Matei a început să abereze pe ideea dată, unde găsim struţ de călărit, cum facem ședinţa foto. E drept, eu pe Iulia n-o întâlnisem, dar întâlnisem un struţ spurcat la o fermă din Australia, care m-a terorizat și nu m-a lăsat să ies din mașină. Cum să te urci pe un struţ!!! 


Ideea de compromis a spus că o urcăm pe Iulia pe un struţ deja pozat, prin graţia Photoshopului, ceea ce am și făcut, doar că, la ședinţa foto, Iulia ne-a explicat, calm și stăpânit, că ideea cea mai bună era să mergem la o fermă de struţi. Cum să te urci pe un struţ!!! Am strigat din nou. Mi-a explicat tehnic cum, într-o formă în care a părut că e ceva ce ea știe perfect să facă, din fragedă pruncie. Am crezut-o, n-aveam de ce să nu. Între timp, până la struţ, a fost chemat la studio Clemence zis și Gaelle, care mai are vreo 4-5 nume legate prin von între ele. Adevărul adevărat e că lipsea ceva.
Episodul 2:


Iulia Albu e „the rooster whisperer”


Gaelle e un cocoș superb, pene negre, urechiușe roșii, care locuiește în pensiune la Periș, atunci când Iulia nu-l poate ţine în apartamentul ei din București. Gaelle nu știa de această ședinţă foto, ne-am hotărât din scurt, așa că a fost chemat val-vârtej în capitală să stea la poză. Câtă vreme am așteptat augusta lui prezenţă, Iulia mi-a povestit de găini. „Sunt o imagine puternică”, mi-a atras atenţia, sunt „ceva de care nu poţi scăpa”, în sensul de imagine virală, de poveste la care vrei să iei parte. Recunosc, când îmi povestea despre asta, recapitulam în cap găinile din viaţa mea și niciuna nu mi se părea așa glorioasă cât să mi-o fac accesoriu sau animal de companie.


Și-apoi a venit Gaelle, într-o cutie mare de carton. A necesitat o rapidă spălare, iar Iulia a început să-l drăgălească și să vorbească cu el. Vă jur, cu mâna pe inimă, că acel animal drăguţ, cu creierul cât o alună mai dolofană, înţelegea ce i se spune, ba ne mai făcea și pe plac. Bliţuri peste bliţuri, muzică, agitaţie, Gaelle, dragul de el, își pleca căpușorul spre Iulia și asculta. Când am terminat cu el, eram atât de vrăjită, încât l-am cerut să fac și eu o poză cu el. Ei bine, de mine n-ascultă Gaelle.Episodul 3:


Cum e Iulia Albu


La televizor are o voce afectată pe care-o recunoști dintr-o mie. Fără niciun ecran între noi, e o femeie foarte sinceră și directă, are un fel plăcut și calm de a fi și pare disciplinată. Mi-a arătat fericită o poză pe mobil cu iubitul ei, a răspuns la întrebările mele nesimţite despre fostul ei soţ și-n general a pozat numai în faţa aparatului. Are, undeva, în ea, foarte adânc, o aspiraţie de mică prinţesă pe care și-a cultivat- o, după cum mărturisește, printre chiselniţe de dulceaţă de cristal, în vacanţele de vară, în casa de la Horezu a mătușii ei, actriţa Ileana Focșa. 


Când povestește despre această copilărie a ei, într-un mediu artistic, relaxat, capătă, în gesturi și-n vorbe, un fel foarte rar de eleganţă. Gesturile mici, speciale, un ceai luat cu mătușa, o conversaţie despre teatru, o rochie frumoasă de-a mătușii, pe toate le-a purtat cu ea până acum și pe toate pare să le preţuiască foarte tare. Dar n-a fost să fie să se facă artistă din prima. 


A fost un copil bun, a luat note mari, a învăţat mai multe limbi străine, a luat bacul cu 9 și ceva la un liceu prestigios din București și-a dat la drept, acolo unde ai ei erau mulţumiţi să o vadă. A ieșit avocat, a intrat în barou, a lucrat șase ani de drept comercial. Care i-a mâncat timpul și, probabil, exact acea energie pe care o simţea în lumea artistică din copilăria ei. Într-o bună zi, femeie măritată, matură, avocată, c-un copil mic acasă, s-a hotărât să dea la arte plastice.Episodul 4:


Iulia Albu devine Iulia Albu 


Cât am descusut-o despre una, despre alta, Iulia s-a machiat. Are o frumuseţe naturală remarcabilă, o faţă cu care poate încă juca o ingenuă la orice oră. Când machiajul o conducea spre o formă de desăvârșire conformă cu standardele frumuseţii mainstream, Iulia a început să intervină. A cerut o dâră groasă de fond de ten auriu care să i se scurgă din urechi, pe gât. A insistat pentru o sprayere cu ruj în jurul buzelor perfect conturate. Părul, minunat aranjat, a fost complimentat cu niște clame dintr-alea de au la ele coafezele să-ţi prindă șuviţele cât te piaptănă.


Și-așa, din poveste în poveste, am ajuns la momentul în care a trebuit să dea examen la arte. Soţul ei i-a interzis. Părinţii au fost enervaţi că-și abandonează viaţa și cariera. Fără sprijinul lor, fără bani, ea a mers mai departe. 750 de lei, atât a costat trusa de desen pe care și-a cumpărat-o, cu bani luaţi de la mătușa actriţă. Și de la ea, nu de la trusă, a intrat. Și tot de la ea, nu de la facultate, a devenit și o celebritate.Episodul 5:


Iulia Albu are o responsabilitate


Stau și mă gândesc cum s-o întreb că uneori e rea și face praf diverse chanteuse românce pe teme de modă. Formulez eu o întrebare chinuită, dar Iulia îmi răspunde foarte direct că ea e responsabilă faţă de public, nu faţă de subiectul criticii ei. De altfel, pare să-și preţuiască și publicul din online, are grijă la ceea ce spune, are grijă la ceea ce promovează și o interesează că „Bravo, ai stil!” face rating. 


Dar succesul ei a venit din muncă, de altfel asta-i și place să facă cel mai mult, să muncească. Endorsează branduri, apare la televizor, își cultivă apariţia mondenă, își îngrijește brandul online, are mai multe găini și trei cocoși, călărește, crește un copil, ba chiar face și o linie de bijuterii, extravagante și speciale, din alamă și aur, pe care le produce la mai multe fabrici din Turcia. În timpul liber colecţionează pălării Philip Treacy, nu știu dacă asta se pune la efort, dar obiectele designerului irlandezo-londonez sunt absolut minunate, chiar și după capul meu, care n-a purtat în viaţa lui decât vreo două pălării de soare ridicole, la mare.

Interviu cu Iulia Albu


Ce e moda? De ce să fim atenţi la ea? Merită?

Moda este un fenomen social care trebuie luat în considerare, păstrând anumite proporţii. Eu, una, nu cad pradă tendinţelor și nu cred că ar trebui să o facă nici cititorii voștri, ci mai degrabă să își creeze un stil personal căruia să îi rămână fideli.


Ce-ţi place ţie cel mai mult să faci?

Îmi place să muncesc, drept dovadă fiind și motivul pentru care am ajuns aici, unde sunt astăzi.


Care-i proiecţia ta pentru următorii 5 ani din viaţă?

Bănuiesc că va trebui să staţi aproape și să vedeţi.


Cum te vezi la bătrâneţe, o să te mai joci de-a style icon-ul?

În general, eu nu mă joc, dar este adevărat că moda este luată de multe ori ca o joacă în România. Prin urmare, nu aș vrea să se mai joace toate soţiile fără ocupaţie de-a moda și, poate că da, voi fi eu vrăjitoarea cea rea.


Unde în lumea asta ai fi vrut să te naști?

În România, exact unde sunt, deoarece consider că e contextul perfect pentru cineva ca mine.


Ce vrei să-i transmiţi copilului tău? Ce înseamnă educaţia?

Educaţia este un mix smart între stricteţe și iubire necondiţionată. Mikaela, fiica mea, beneficiază de ambele și consider că aceste lucruri o vor face să ajungă persoana care își va dori să fie.


Joci un personaj?

Cred că, în general, oamenii joacă personaje. Mie îmi este foarte ușor să fac asta pentru că eu sunt un personaj.


Tu cum îţi vezi frumuseţea?

Eu mă simt foarte confortabil cu felul în care arăt și nu consider că ar trebui să mă transform într-un stereotip doar de dragul de a plăcea unei mase. De altfel, felul în care eu am făcut lucrurile până acum mi-a demonstrat că există un public de nișă extrem de „înfometat”, poate mai interesant pentru mine decât publicul larg.


Cocoșul e bine, sănătos, după călătoria de la Periș?

Cocoșul e sănătos, dar are câteva condiţii în legătură cu prelucrarea fotografiei de pe coperta revistei.Episodul 6:


Un fel de încheiere


Pe lângă struţ, am mai pus-o pe Iulia și lângă un leu și o zebră. Știu, acum, că puteam s-o facem pe bune, fără probleme, nu ne trebuia Photoshop. Data viitoare așa o să facem, acum de-abia am căpătat ceva experienţă cu ea. Și știţi ce? Ea chiar are stil, și nu mă refer la de-ăla din emisiune, ci la unul mult mai special. Text de Ana-Maria Caia
Foto: Matei BuţăMake-up: Ana-Maria Ţurcanu, Inglot România
Hair Style: Dorina Iordan, Delights Beauty ClubComentarii

Mai multe

Weekend-ul acesta nu trebuie să ratezi cele 6 recomandări

Weekend-ul acesta nu trebuie să ratezi cele 6 recomandări

Băiatul cu inima de foc

Băiatul cu inima de foc

Verifică, mai ales dacă ești sportiv, dacă știi totul despre hidratare

Verifică, mai ales dacă ești sportiv, dacă știi totul despre hidratare

Raluca Mohora - General Manager Tonic Advertising

Raluca Mohora - General Manager Tonic Advertising

Noua colecţie Next School îi pregăteşte pe copii pentru şcoală

Noua colecţie Next School îi pregăteşte pe copii pentru şcoală

De ce Facebook îţi vrea banii și de ce o să-i primească

De ce Facebook îţi vrea banii și de ce o să-i primească

5 melodii din playlist-ul Antoniei

5 melodii din playlist-ul Antoniei

13 motive, 3 sezoane

13 motive, 3 sezoane

Noua voce latino a României - Barbara  Isasi

Noua voce latino a României - Barbara Isasi

Humanic Breaking News | ALARMĂ, COD ROȘU!

Humanic Breaking News | ALARMĂ, COD ROȘU!

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Mircea Dinescu: Dumnezeu e un producător de imaginaţie

Mircea Dinescu: Dumnezeu e un producător de imaginaţie