Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Am căutat-o pe Andra pe site-ul celui mai galben tabloid din România. „Andra radiază de fericire”, „Andra, în al nouălea cer de bucurie”, „Andra, imagine de colecţie cu fiica ei”, „Andra a cucerit publicul cu această fotografie”, „Andra, mesaj emoţionant pentru socrul ei”. La socru m-am oprit, era tot ceva din raiul optimismului și al bunului simţ ... Din punctul ăsta de vedere, Andra nu e o tipică, ci o atipică. A fost o fetiţă cuminte și talentată, a devenit o adolescentă la locul ei, o tânără care și-a văzut de cântat și, migrând spre maturitate, o femeie pe care luminile reflectoarelor n-au urâţit-o în niciun fel. Într-un showbiz care se hrănește cu scandal și în care personajele se construiesc cu povești uneori suprarealiste sau, pe dos, de-a dreptul naturaliste, Andra e, probabil, cea mai „cuminte”, „caldă”, „bună” specie de vedetă autohtonă.


COPILĂRIA

 
Când ai aflat despre tine că știi să cânţi?
Am știut dintotdeauna că pot, fredonam de mică. În familia mea se cânta, tatăl meu și fratele meu sunt foarte talentaţi. Nimeni nu a fost surprins, deci, că și mezina are voce.


Care a fost prima scenă pe care ai strălucit?
Nu îmi aduc aminte cum arăta, dar eram mică și știu că am participat la un concurs. Îmi aduc aminte emoţiile și felul în care nu mă mai gândeam la nimic altceva când începeam să cânt. Și îmi aduc aminte aplauzele de la final.


Cum a fost momentul primului succes muzical, cât ţi-a luat să ajungi acolo?
Cred că fiecare pas a fost important, fiecare moment a contat, au fost mici victorii care s-au adunat. Concursuri la care am participat și am câștigat, compozitori pe care i-am întâlnit, emisiuni ca Tip Top Minitop, Cerbul de Aur, primul meu videoclip. Pe toate le-am sărbătorit la momentul lor. Cred că totuși ca artist te simţi realizat când ai un album muzical, iar eu reușisem asta la 14 ani.


Calitatea pe care o prefer la un bărbat: loialitatea
Calitatea pe care o prefer la o femeie: umorul


Mentori ai avut?
Tatăl meu a fost unul din mentorii mei. M-a ajutat, m-a sfătuit și m-a protejat mult. Costi Ioniţă a fost important pentru mine, a fost primul meu producător muzical, primul care a zis că am destul talent încât să ajung departe, să fac o carieră din asta.


Modele?
Când eram copil, ascultam artistele la modă atunci, în anii ‚80-’90. Ele erau modelele mele. Mihaela Runceanu, Mădălina Manole, Laura Stoica, Monica Anghel... Erau mai multe. Pe unele am avut bucuria enormă de a le cunoaște și personal când am devenit artistă. Regret sincer că unele dintre ele nu mai sunt printre noi.


Ce rol au avut părinţii în cariera ta? Cum te-ai raportat la ei?
Părinţii au făcut totul ca noi, cei patru copii ai lor, să fim fericiţi. Le datorez acest lucru imens: că m-au lăsat să îmi aleg drumul. Nu e ușor să baţi ţara în lung și-n lat, la festivaluri, cu o fetiţă care visează să devină artistă. De la părinţi am învăţat această generozitate, să faci lucruri bune pentru alţii, mai ales pentru familia ta. Cum m-am raportat la ei? Mereu le-am respectat părerea. Tocmai pentru că de obicei mă lăsau să aleg singură ce vreau să fac și cum să fac, atunci când, rar, aveau o altă părere decât a mea, era important pentru mine să o ascult, să o înţeleg.


IMAGINEA


Ești o vedetă fără activitate tabloidă. E mai greu așa?
Nu aș zice că e greu, nu fac nimic special pentru asta. Cred că nu sunt o fire „tabloidă”, adică și dacă nu aș fi artistă, nu prea mă cert cu oamenii, am răbdare și vorbesc cu respect cu toată lumea. Cred că acest fel de a fi mă ferește de situaţii neplăcute și nu sunt în centrul scandalurilor. În plus, răspund sincer cam la orice întrebare și cred că nu mai e loc de bârfă.


Ai o imagine bună, de „fată bună”, cum se întreţine asta? Ce înţelegi prin imagine?
Cred că am o imagine la care am lucrat fără să îmi dau seama în peste 16 ani de carieră. E o imagine care respectă realitatea, reflectă valorile mele: cred în succes bazat pe talent real și multă muncă, cred în tratarea cu respect a tuturor oamenilor, cred în iubire adevărată, în relaţii puternice construite în timp și protejate mereu. Dacă asta înseamnă „fată bună”, fie, nu știu, dar aceste lucruri mă reprezintă. Și dacă asta se vede și din afară, adică dacă e clar și pentru cei care nu m-au întâlnit personal, ci doar mă văd într-o revistă, la televizor sau pe scenă, eu mă bucur.


Darul pe care-aș vrea să-l am: darul de a-i împăca pe oameni
Greșeli care-mi inspiră cea mai multă indulgenţă: uitarea


Dacă ar fi să dai sfaturi celor care încep acum o carieră sub lumina reflectoarelor, ce le-ai zice?
Le-aș zice că au noroc, pentru că se lansează într-o lume în care e imposibil ca un om talentat să nu fie remarcat. Social media te ajută să te faci cunoscut, în câteva zile poţi face înconjurul lumii, treaba ta e doar să ai ce arăta. Le-aș mai recomanda să creadă în talentul lor și să muncească mult, nimeni nu e suficient de bun niciodată, mereu e loc de a învăţa ceva nou. Și, nu în ultimul rând, să trateze pe toată lumea cu respect, toţi merită asta și tot cu acești oameni te vei mai întâlni: lumea e foarte mică.


Din ce e compusă o vedetă? Care-i acel lucru care te-a dus pe tine mai departe?
Vrei să spui charismă? Poate, mai bine, multă, multă, foarte multă muncă. Și încă ceva. Fler: să știi ce ţi se potrivește, cu cine să lucrezi. Deciziile astea sunt cel mai greu de luat la început de drum, când ai vrea să încerci orice, să accepţi toate propunerile. Dar este importantă și personalitatea. Eu cred că transpare, trebuie să fii tu, iar acest „tu” trebuie să fie plăcut de public.


TELEVIZIUNEA 


Ai început o carieră de absolut succes în televiziune. Cum? De ce?
Am început acum 10 ani, ca un experiment: am primit propunerea să fiu gazda unui show acum aproape 10 ani, se numea „O-la-la”, și mi-a plăcut. A contat și sfatul soţului meu, el având multă experienţă în televiziune. M-a încurajat. Când am primit propunerea să fiu în juriul „Românii au talent”, eram convinsă că e o idee bună, că mi se potrivește. Apoi am primit invitaţia de a face parte din „Vocea României Junior” și iarăși am zis „DA” fără să stau pe gânduri. Fiind un format muzical, mi s-a părut că mi se potrivește perfect. Cred că posturile de gazdă TV sau membru al juriului mi se potrivesc atât timp cât sunt mereu eu, nu mă prefac. Vorbesc despre ceea ce simt sau cunosc bine.


Cum îţi vezi rolul tv?
Ca al unui om sincer, nu sunt nici personaj pozitiv, nici negativ, spun ce gândesc. Uneori poate dau glas chiar părerii tale.


Ce îţi place cel mai mult la ce faci în tv?
Că întâlnesc oameni talentaţi, și pe scenă, și în culise.


Cel mai puţin?
Că e mult timp petrecut departe de familie. Merită însă, e doar un sezon pe an.


CELEBRITATEA 


Cum se raportează familia ta (copiii și soţul) la celebritatea ta?
Suntem doi care apar la televizor, deci clar suntem obișnuiţi. Copiii nu sunt vreo presiune, suntem mami și tati pentru ei. Ne petrecem weekendurile și serile împreună, ca orice altă familie. Iar dintre prietenii noștri, mulţi sunt actori sau cântăreţi sau prezentatori TV, așa că la noi un pic de notorietate e normalitate.


Piesa mea preferată din muzica internaţională e Somewhere over the Rainbow. Are un mesaj care m-a impresionat de la prima audiţie, dar și o linie melodică superbă.


Soţul tău a făcut o emisiune tabloidă care adesea nu se asorta cu ce comunici tu public. Cum ai perceput tu asta, dinăuntru?
Cătălin face emisiuni de televiziune live de vreo 20 de ani, pare incredibil, nu? Este foarte muncitor și loial echipei. Eu îl cunosc și niciodată nu am judecat ceea ce am văzut în emisiunile lui ca o dovadă a unor intenţii rele. S-a întâmplat să vină acasă dezamăgit sau supărat din cauza unor evenimente și știu cât de important este pentru un om de televiziune să facă ceea ce își dorește, să fie și în acord cu echipa, și să aibă și rezutate bune. Eu i-am fost și îi sunt mereu alături, orice ar fi.


LIVE


Artiștii români în stare de un concert/show mare nu sunt numeroși. De ce crezi că nu avem o piaţă de concerte mai dinamică?
Cred că piaţa de concerte este corespunzătoare publicului. Nu am nicio statistică în faţă, dar aș zice că românii cumpără din ce în ce mai multe bilete la concerte și evenimente culturale, mă rog, atât cât își pot permite cu venitul pe cap de locuitor, și că mai mulţi artiști își doresc să organizeze spectacole. Pe măsură ce publicul vede, la noi în ţară sau în altele, are așteptări mai mari și artiștii simt asta și se conformează.


Pregătești un concert. Ce presupune asta?
Sunt luni de organizare, planificare, creaţie și repetiţii; sute de oameni care lucrează la asta. Cel mai mult însă înseamnă entuziasm și bucurie. E fantastic să pui în scenă așa ceva. Mi-am dorit mult un astfel de spectacol și sunt foarte bucuroasă că se întâmplă.


Care-i relaţia ta cu publicul în live – la concert?
E multă comunicare. La orice concert live se creează o legătură între artist și public, un limbaj al nostru, un dialog. Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic și îţi pare rău că s-a terminat. Cu cât e mai reușit concertul, cu atât este mai intens sentimentul. La Sala Palatului sunt sigură că vom reuși să creăm acest moment special, irepetabil.O să cânţi trei zile la rând. Maraton?
Un fleac! (râde) E un efort, mai ales emoţional, dar un artist cu experienţă poate asta, concertul ţine două ore, iar, în rest, e nevoie de odihnă.


Cum te vezi evoluând artistic? Crezi că o să fii longevivă ca artist? Crezi că vei evolua spre alte stiluri?
Mi-e greu să îmi dau seama cum voi evolua, pentru că încerc să trăiesc mult momentul, să trăiesc clipa, să mă bucur de ea. Nu prea îmi fac planuri. Încerc să fac ce îmi spune inima, iar până acum nu prea a dat erori!


PE 24, 25 ȘI 26 FEBRUARIE, ANDRA VA CÂNTA LA SALA PALATULUI, ÎN SPECTACOLUL IUBIREA SCHIMBĂ TOT


Comunicatul de presă spune că acest spectacol va fi cel mai complex show ţinut vreodată pe scena Sălii Palatului: „Sunt mândră că spectacolul meu este așteptat de public. Primesc zeci de mesaje zilnic! Am fost copleșită când am aflat că s-au vândut deja aproape toate biletele pentru primele două zile de concert anunţate și le mulţumesc tuturor celor care și-au cumpărat bilete din timp. Este un vot de încredere foarte important, mai ales pentru că e prima oară când pun în scenă un astfel de show. Împreună cu echipa mea am decis că trebuie să susţinem spectacolul încă o zi, nu vrem să dezamăgim pe nimeni”, a spus Andra despre acest maraton de concerte.Fotografii: PR

Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!