SapteSeri

Creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție

Creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție

Site: www.creart.ro


Facebook: www.facebook.com/creartpmb


Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, înființat în 1957.


Creart militează pentru identificarea rădăcinilor culturale, dincolo de mode și timp sau de asaltul comercialului. De aceea, propune publicului readucerea în centrul atenţiei sale a firescului, a frumosului, a tradiţiei prin petrecerea unui timp de calitate. Un loc aparte în activitatea instituției îl ocupă programele care, prin conţinut şi desfăşurare, vizează latura educativ-formativă şi cercetarea.


Unele dintre cele mai de anvergură proiecte dezvoltate de Creart, cu ecou pe plan național, dar și internațional sunt: Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu”, „Zilele Bucureștiului”, „iMapp Bucharest”, Târgul Oficial de Crăciun al capitalei „Bucharest Christmas Market”, Festivalul internațional de muzică „BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL” și CineParK.

CREART a dezvoltat spațiile culturale Grădina cu filme - Cinema & More, Teatrelli și Galeria Creart, ce s-au bucurat de recunoaștere în peisajul bucureștean.


Alte proiecte: Simfonii pe Asfalt, Etnorama, Natura Fest, Creative Fest, Opera Grand Gala, Toamna în Bucate. IEsc, Copacul cu Cărți, Festivalul de Teatru Dell' Arte, Ateliere de Creație, Tradiții și Flori de Sărbători.


Adresă:
Piața Alexandru Lahovari nr. 7
Telefon:
021 318 3804
Program:
Casa de bilete: Miercuri - Vineri: 14:00 - 19:00; Sâmbătă, Duminică: 16:00 - 19:00
Website:

Alte Spaţii culturale

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”