SapteSeri

Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești”

Site: www.palatebrancovenesti.ro


Facebook: www.facebook.com/palatelebrancovenesti


Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” este o platformă pentru manifestări dintre cele mai diverse: expoziții de artă contemporană, concerte de muzică clasică, conferințe, film, teatru, ateliere pentru copii, cu conținut accesibil, de cea mai bună calitate.


Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vechi de peste trei secole, este singura curte princiară care ni s-a transmis integral, datorită restaurării de excepție întreprinse de Martha Bibescu, la începutul secolului XX. Reședința de vară a Principelui Constantin Brâncoveanu și capodoperă de arhitectură ce încoronează arta Țării Românești, palatul, cu somptuoasa sa logie, sintetizează în chip strălucit grația Veneției și fastul Orientului. Clădirile anexe, Cuhnia, Ghețăria și Vila Elchingen (Casa de oaspeți), completează cochetul ansamblu. 


O plimbare prin parcul englezesc, pe malul lacului, prin grădinile de trandafiri și de iriși, sau pe terasele cu labirintul viu, prilejuiesc publicului ceasuri unice de bucurie și relaxare.


În incinta Centrului funcționează și Memorialul Văcărești, o clădire modernă, care încorporează elemente de arhitectură și fresce recuperate de la Mânăstirea Văcărești, dotat cu o sală special concepută acustic pentru concerte de mare ținută.Adresă:
Str. Valea Parcului nr.1, Mogoșoaia, Ilfov
Telefon:
021 350 6620
Program:
Marţi - Duminică: 10:00 - 18:00
Website:

Alte Spaţii culturale

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”