SapteSeri

Make a Point

Make a Point


Facebook - https://www.facebook.com/makeapointpantelimon/


Site - http://www.makeapoint.ro/


Fondată în 2009 de către documentaristul Mădălina Roșca, criticul de film Viorica Bucur și artistul vizual Alma Cazacu, organizația  socio-culturală Make a Point este activă în proiecte de regenerare și  reconversie de spațiu industrial, intervenție culturală, cât și în  realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este  limitat sau îngrădit (mai ales prin lipsa infrastructurii publice).


Între timp, unele dintre problemele cărora Make a Point încerca să  raspundă an după an s-au estompat, făcând loc unora noi: fabrici  moștenite din perioada industrializării forțate au fost detonate, în  sensul propriu al cuvântului, făcând loc mall-urilor. Lipsa  alteranivelor de petrecere a timpului liber în cartier a găsit un  răspuns în jocurile de noroc, nu mai puțin de 87% dintre ele fiind  aparatele de tip slot machine, adică celebrele “păcănele” (de patru ori  mai multe decât în 2007, când Make a Point a început lucrul).


Make a Point organizează expoziții, spectacole, proiecții de film,  workshopuri, seminarii și rămâne un spațiu dedicat expunerii de lucrări  și mesaje ale creatorilor contemporani implicați social.

Inscrie te la NEWSLETTER!

Turnul de Artă poate fi vizitat pe bază de programare. Taxa de vizitare este în valoare de 5 lei, sumă ce va contribui la desfășurarea activităților și proiectelor asociației Make a Point.

Sediul principal al Make a Point se afla la parterul fostei fabrici de textile Postavaria Romana (1925-2008), pe locul sectiei de repasat, acolo unde, sub lumina slaba, tesatoarele corectau erorile din stofele finisate.

Make a Point este un spatiu expozitional permanent, ideal pentru o varietate de evenimente culturale, avand o sala de proiectie cu doua ecrane si biblioteca deschisa publicului.

Suprafata totala: 130 metri patrati (impartita partial in 3 spatii individuale), inaltime: 4 metri

Biblioteca e un spatiu primitor in care esti invitat sa rasfoiesti colectia noastra de albume de arta si carti de cinema. Insa ne regasim intr-o uzina. Drept care biblioteca Make a Point vorbeste despre cotidianul din fabricile comuniste. De la Marx si Engels pana la colectia Flacara, poti afla ceea ce citeau parintii si bunicii tai. Exemplarele sunt cele originale, culese din fabrici, avand inca stampila si fisele semnate de muncitori de-a lungul zecilor de ani. Nu este o colectie nascuta din nostalgie ci din dorinta de a documenta o felie de lume. Lume in care fiecare fabrica avea o biblioteca exclusiva pentru miile de muncitor.

O parte din mobilier reprezinta un proiect in sine: obiecte industriale restaurate (artist Maria Marin).  Masa – cand un asemenea aparat de sudura este folosit zeci de ani la rand, aflat la senectute nu mai e teribil de aratos. Drept care atunci cand i-am dat o fata noua i-am scos si maruntaiele de 600 kg de fonta. In prezent, serveste proiectorul asociatiei cu loialitate.


Ai o idee? Daca noi n-am ajuns inca la tine, cauta-ne tu! 

Cu ce ajungi la noi?
Metrou: Costin Georgian - Magistrala 1 (M1)
Tramvai: Liniile 14, 46, 55 – Statia Soseaua Morarilor / Soseaua Fundeni
Bus: Troleibuzurile 70, 79 – Statia Bd. Basarabia, Autobuzele 102, 253, 400 – Statia Bd. Basarabia








Adresă:
Șoseaua Morarilor nr. 1, în incinta postavariei Române, sector 2,
Telefon:
+40/723531275
Website:

Alte Galerii

DanaArtGallery - Metropolis Art Collection

DanaArtGallery - Metropolis Art Collection

Galateea Contemporary Art

Galateea Contemporary Art

Galeria Națională de Arte Delta

Galeria Națională de Arte Delta

2
Galeria Rotenberg - Uzunov

Galeria Rotenberg - Uzunov

Indicator - Contemporary Art Gallery

Indicator - Contemporary Art Gallery