SapteSeri

Diptych Art Space

Diptych Art Space


Amplasat într-o fostă galerie de artă, Diptych continuă expunerea artei contemporane în paralel cu un spațiu creativ, un atelier. 


Cartierul unde se află este un exemplu de ce-ar fi putut deveni Bucureștiul unor politici de urbanism și arhitectură armonioase: dorința de oraș-grădină, ilustrată prin chiar numele străzii  – Plantelor, locuințe în stil neoromânesc, Art Deco și Modernist, construite în special în perioada interbelică.


Au rezistat, multe dintre ele, comunismului, iar acum continuă să reziste lipsei de interes administrativ (și) prin artă. Cartografia zonei este foarte densă din punct vedere artistic: trei galerii de artă, un studio foto și ateliere de creație.


Numele spațiului expozițional provine în primul rând de la arhitectura locului - sunt două camere suprapuse, un diptic arhitectural legat de scări; dar și de la scopul acestui loc - acela de a prezenta publicului bucureștean atât artă contemporană românească și internațională, cât și moduri de exprimare artistică deosebite.


Artiștii invitați să participe cu expoziții personale sunt din medii de artă foarte diferite - va fi expusă de la pictură; obiect, la fotografie; de la foto-video, la sunet, de la instalație la performance, poezie. Vor fi prezenți artiști inediți, puțin sau deloc vizibili în oraș și țară.


Adresă:
Str. Plantelor nr. 58
Telefon:
0755 637 266
Program:
Luni: Închis; Marți - Vineri: 12:00 - 19:00; Sâmbătă - Duminică: Închis
Website:

Alte Galerii

DanaArtGallery - Metropolis Art Collection

DanaArtGallery - Metropolis Art Collection

Galateea Contemporary Art

Galateea Contemporary Art

Galeria Națională de Arte Delta

Galeria Națională de Arte Delta

2
Galeria Rotenberg - Uzunov

Galeria Rotenberg - Uzunov

Indicator - Contemporary Art Gallery

Indicator - Contemporary Art Gallery