O listă de cadouri potrivite pentru bărbatul modern

O listă de cadouri potrivite pentru bărbatul modern


Intrăm în acea perioadă din an în care obișnuim să așteptăm următorul iPhone. Entuziasmul nostru nu e diferit de la an la an, deși am fost dezamăgiţi în ultima perioadă. Realitatea este că așteptările noastre pleacă dintr-un punct eronat. Avem impresia că Apple va aduce un telefon cu totul diferit faţă de ce am văzut până acum, doar pentru că, în trecut, am fost obișnuiţi în acest fel. Dar suntem într-o altă epocă a telefoanelor mobile, cea în care forma rămâne aproximativ la fel, dar funcţionalităţile sunt diferite. Și multe dintre ele nu mai sunt pentru utilizatorul obișnuit, cel care vrea funcţii SF. Nu, unele sunt extraordinare pentru viitorul economic înspre care ne îndreptăm.


Ce știm și ce e important despre iPhone 8, următorul iPhone pe care-l va lansa Apple? Ecranul va fi unul îmbunătăţit radical, dar nu fără un scop anume. Apple va introduce realitatea augmentată direct în telefon. Astfel, camera foto va avea funcţii de AR integrate, fără a fi nevoie de aplicaţii terţe. Ca să-ţi dau un exemplu, te vei duce la Starbucks, telefonul va ști că ești acolo, te va anunţa și vei deschide camera pentru a vedea meniul de la Starbucks, cu oferte speciale pentru cei cu realitate augmentată, direct din camera telefonului, care va putea să vadă și realitatea obișnuită. OK, e ca Pokemon Go, vei spune. Și vei avea dreptate, doar că aceea era o aplicaţie separată. Vei spune că sunt telefoane care făceau asta deja, vezi camerele de pe Sony de acum trei ani, care puteau adăuga efecte în realitate augmentată. Și eu îţi voi spune că ai dreptate, dar Apple are un alt stil de inovaţie acum.


Să implementezi o funcţie e relativ ușor, să o faci să funcţioneze și să fie folosită de oameni, asta e partea complicată. Inovaţia nu stă doar în produsul efectiv, ci și în modul în care este folosit el. Înseamnă pentru cineva Pokemon Go mai mult decât un joc? Contează pentru cineva că Sony avea funcţii de AR pe camere acum trei ani? Vedeţi, pentru că nu le foloseaţi. Apple a inovat mult în trecut și continuă să o facă și astăzi, dar prin utilitate. Odată ce AR va ajunge pe zeci de milioane de dispozitive în toată lumea, iar platforma tehnică fiind astfel deschisă pentru dezvoltatori, vom putea intra într-o nouă epocă a aplicaţiilor, care vor putea fi integrate cu astfel de funcţionalităţi ale camerei.


Lumea, așa cum mi-a spus un om care lucrează în publicitate, ar putea deveni un mare panou de advertising, deoarece pereţii virtuali nu vor fi reglementaţi. Vei putea pune reclame peste tot. De asemenea, o multitudine de aplicaţii vor putea implementa unelte de marketing cu ajutorul realităţii augmentate. Treci pe la eMAG? Vei putea deschide aplicaţia, vei deschide camera, iar apoi vei găsi oferte direct mergând prin magazin. Am putea avea inclusiv un Black Friday fizic, pentru că ofertele vor fi lăsate peste tot în oraș, iar oamenii vor fi nevoiţi să iasă din casă, să deschidă telefoanele și să le caute peste tot. Odată apărute pe ecran, vor decide dacă să le cumpere sau nu. 


Așadar, aceasta este inovaţia. Următorul iPhone poate nu ne va schimba viaţa cu o formă nouă, dar ne va schimba viaţa cu ajutorul unei noi forme a realităţii pe care o va pune în faţa noastră și a milioane de alţi oameni. Pentru că inovaţia fără aplicabilitate e doar o idee frumoasăDeși poate părea simplu, să faci cadouri bărbaţilor nu este chiar o misiune ușoară. Așa că v-am pregătit o listă de cadouri potrivite pentru toate preţurile, ca să mulţumească bărbaţii moderni.iPad Pro
Un bun înlocuitor pentru laptop este noul iPad Pro, de 12 inchi. Acesta nu e destinat bărbaţilor care au munci de executant, ci mai degrabă celor care sunt manageri și au nevoie de un dispozitiv pe care să poată citi documente, să analizeze tabele și să trimită email-uri. iPad-ul de 12,9 inchi are o rezoluţie spectaculoasă, iar calitatea imaginii este înaltă. De asemenea, dispozitivul poate fi folosit pentru multimedia, iar subţirimea și greutatea îl fac partenerul ideal în călătoriile de business. Varianta de 32 de GB cu WiFi costă doar 3.700 de lei.
3.700 de lei pe eMAG .ro
Google Home
Google Home e un asistent personal pe care-l poţi conecta la contul tău de Google. Vorbești cu vocea cu el și îl pui să îţi organizeze viaţa. Cu ajutorul său, poţi suna direct persoane din agendă, poți seta o întâlnire în calendar sau porni dispozitivele conectate, cum ar fi televizorul, pe YouTube sau Chromecast. De asemenea, afli de la el diferite informaţii utile: cum e vremea afară, cum va fi mâine, îl pui să-ţi facă traduceri sau să-ţi dicteze reţete de cocktailuri. Poţi controla muzica prin Google Home sau Netflixul.
129 de dolari pe store.google.com
Căști Bang & Olufsen
Cred că orice bărbat care se respectă trebuie să aibă niște căști cu adevărat bune și frumoase. Nu există accesoriu audio mai bun și mai elegant decât unul de la Bang & Olufsen. Iar ultimele căști lansate de companie sunt un spectacol. E vorba de Beoplay H9. Căștile au două culori: maro sau negru, buretele este unul foarte confortabil, iar butoanele de control se află în cupa dreaptă a căștilor, pentru a avea acces la muzică sau la apeluri telefonice. Au baterie reîncărcabilă și Active Noise Cancellation, iar autonomia este de 14 ore.
500 de euro pe soundvision.ro
Pickup
Ca să-ți completezi colecția de lucruri vintage, atât de la modă în momentul de faţă, am pus și în această listă un pickup. Mă simt ca în 1990, pentru că o dată la două săptămâni tot mai recomand un aparat pentru discuri de vinil. De data asta e vorba de un Crosley Messenger - un geamantan portabil ce conţine în interior un pickup. Poate fi dus cu tine peste tot, la o petrecere sau în vizită, ca să impresionezi vreo femeie cu un disc de Pink Floyd. Funcţionează cu ajutorul prizei, dar are și baterii, pentru o portabilitate limitată. Sosește în două culori: bej și în carouri negru cu albastru.
75 de dolari pe amazon.com

Termostat
Nest e o companie deţinută de Google care produce termostate inteligente. Ca să nu-ţi mai faci griji pentru căldura din casă pe timp de iarnă sau pentru aerul condiţionat pe timp de vară, Nest controlează toate acestea cu ajutorul funcţiilor inteligente, odată ce l-ai programat. Îl montezi pe un perete, iar el are grijă de toată casa, iar designul este unul care va atrage și invitaţii. Nest învaţă obiceiurile tale în timp, deoarece este conectat și la o aplicaţie de telefon mobil și îi poţi spune care este temperatura potrivită. În funcţie de localizare, va deschide căldura sau aerul condiţionat, pentru a te aștepta acasă cu temperatura ideală. Are 3 culori, pentru diferite tipuri de case.
250 de dolari pe store.nest.comLampă de birou
Am mai recomandat produse de la Groovemade, americanii care realizează suporturi și accesorii pentru gadgeturi din lemn. De data asta vreau să recomand o lampă de birou. Poate fi pur și simplu decorativă sau utilitară, atunci când stai până târziu la birou sau acasă la citit. Lampa este creată din lemn de castan, iar butonul este făcut din aluminiu. Poţi comanda lampa fără bec sau cu unul de la Groovemade, cu un aer vintage (îl recomand).
109 dolari pe groovemade.com
Boxă bluetooth
Orice bărbat ar trebui să aibă în casă un sistem audio de calitate. Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii cu muzica din telefon, poţi conecta totul la o boxă cu bluetooth. Noi am găsit una mai specială. Se numește Marshall Kilburn Black și are o formă vintage. E portabilă, pentru că are o coardă de piele pentru a putea fi transportată prin casă. Boxa nu e tocmai ușoară, are trei kilograme, dar arată spectaculos în orice colţ masculin. În plus, poţi să o conectezi și cu ajutorul unui fir. Autonomia este de douăzeci de ore, iar detaliile fac din ea un spectacol: piele și inserţii metalice aurii.
299 de dolari pe marshallheadphones.com


Husă de organizare
E poate una dintre cele mai frumoase huse pentru laptopuri și tablete pe care le-am văzut. Husa de la Savage e utilă pentru cei care au Macbook Pro sau Macbook Air de 13 inchi, iar pe cealaltă parte poţi pune un carneţel, un telefon mobil, căști, pixuri, chei sau cardurile bancare. Husa poate fi folosită independent, fără un ghiozdan sau o geantă, dar poate fi pusă și într-nu rucsac mai mare, ca să-ţi protejeze laptopul. Sosește în trei culori, dar cea din piele închisă la culoare este „out of this world”. E unul dintre cele mai sexy accesorii și poate fi precomandată deja de pe site-ul americanilor.
135 de dolari pe savagesupplyco.com


Sticla de whisky
Accesoriile de whisky, chiar dacă nu sunt tehnologizate, sunt un cadou foarte bun pentru orice bărbat. Am descoperit ceva stilat și misterios. E vorba de o sticlă de whisky în interiorul căreia a fost construit un vapor. Poţi să pui whisky, rom, tequila sau vodcă în interior. Ai un robinet pe care-l deschizi ca să-ţi torni în pahar și poţi pune decantorul pe masa din sufragerie, pentru ca toţi invitaţii să se poată servi.
120 de dolari pe amazon.com


Scris de Vlad Andriescu

Fotografii Getty ImagesComentarii

Mai multe

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Jeep e-Hybrid și 4xe Plug-in Hybrid

Jeep e-Hybrid și 4xe Plug-in Hybrid

Noua gama Fudge All Blonde

Noua gama Fudge All Blonde

Tommy Jeans și NBA lansează o nouă colecție împreună

Tommy Jeans și NBA lansează o nouă colecție împreună

Georges Colleuil, își lansează cartea Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului la Salonul Internațional de carte Bookfest, Pavilionul B2, Romexpo

Georges Colleuil, își lansează cartea Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului la Salonul Internațional de carte Bookfest, Pavilionul B2, Romexpo

Bookfest: Oferte și prețuri cu totul speciale la Editura Publisol!

Bookfest: Oferte și prețuri cu totul speciale la Editura Publisol!

SMYK All for Kids deschide magazinul nr 7 din București, în Militari Shopping Center

SMYK All for Kids deschide magazinul nr 7 din București, în Militari Shopping Center

Editura Librex lansează cartea Nestemata pierdută, scrisă de Raluca Butnariu

Editura Librex lansează cartea Nestemata pierdută, scrisă de Raluca Butnariu

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Cele mai citite

Cum să profiți la maximum de Huawei FreeBuds 3 - Review

Cum să profiți la maximum de Huawei FreeBuds 3 - Review

Electronic Arts România, locul în care se produce, printre altele, FIFA

Electronic Arts România, locul în care se produce, printre altele, FIFA

La 10 ani, pe site-uri porno

La 10 ani, pe site-uri porno

Diana Vasilescu, mintea limpede din spatele jocurilor din telefonul tău

Diana Vasilescu, mintea limpede din spatele jocurilor din telefonul tău

Țara care nu a avut de ales

Țara care nu a avut de ales

High-tech Kids

High-tech Kids

Nokia relansează modelul 3310. Cât va costa?

Nokia relansează modelul 3310. Cât va costa?

Samsung deschide noua eră a televizoarelor cu NEO QLED

Samsung deschide noua eră a televizoarelor cu NEO QLED

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

Balena albastră e în casă, nu pe internet

Balena albastră e în casă, nu pe internet