Ramona Nerra

Ramona NerraRamona Nerra cântă de când se știe și a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București, iar în 2012 a fost invitată să facă parte dintr-o trupă de cover-uri în Germania și a rămas acolo. A participat la Vocea Germaniei, iar membrii staff-ului celebrului DJ ATB au remarcat-o și i-au propus să colaboreze. Împreună au avut mai multe spectacole și un turneu în Statele Unite ale Americii. 


De-a lungul timpului, Ramona a împărțit scena cu artiști precum Pink, Kelly Rowland sau Nicole Scherzinger. În 2016 a participat la Vocea României, unde a făcut parte din echipa Smiley, iar în 2017 a fost finalistă la Eurovision România. Cu toate că are o carieră frumoasă în muzică, cea mai mare realizare a ei sunt cele două fetițe gemene.


Cum și când ai debutat în muzică? 

Nu știu exact când a avut loc debutul meu. Știu doar că încă de pe vremea în care eram la Clubul Copiilor eram invitată să cânt la spectacolele organizate de orașul Craiova. Poate atunci să fi fost debutul meu.


Care a fost primul tău proiect important pe plan muzical? 

Eram unul dintre artiștii Fundaţiei Phoenix și am înregistrat un mic album evergreen. O formă de compilaţie. Un lucru mic pentru unii, dar pentru mine, la momentul respectiv, a însemnat foarte mult.


Cum arată colaborările cu artiști internaţionali? Cum este să lucrezi cu ei? 

Este o plăcere să lucrezi cu oameni care, având atât de multă experienţă de scenă, înţeleg să nu-și folosească statutul de „vedetă“ în orice moment. Asta îi face și mai agreabili și pentru mine este o plăcere să învăţ lucruri noi de la ei. Dacă ești deschis spre cunoaștere, cu mult bun-simţ și respect pentru orice persoană care îţi taie drumul, atunci nu se poate decât să evoluezi.


De ce ai ales să pleci din România și când s-a întâmplat asta? De ce ai ales Germania? 

Germania m-a ales pe mine, și nu invers. Să spunem așa… Am fost invitată să fac parte dintr-o trupă de cover-uri care era manageriată de un român, Michael Tudor. Asta era prin 2002. El mi-a oferit șansa să ajung în Germania și să încep să mă dezvolt. Deși am făcut parte din trupa lui doar jumătate de an, îi sunt recunoscătoare că mi-a deschis acest drum frumos, dar anevoios la început. 


Mai apoi am schimbat trupa, devenind una dintre solistele de bază ale unui alt român, Flavius Teodosiu, și trupa lui, pe atunci în vogă, numită Eurosound. Cu această trupă am cântat aproape trei ani. Acestea au fost primele mele experienţe de cântat live în Germania. Ani buni după aceea am evoluat, am devenit membru solid al altor trupe cum ar fi „Soulmates“, din Köln, sau „Sax in the city“, din Bonn, și cu acestea am avut unele dintre cele mai frumoase experienţe ca om și ca artist. Toate aceste experienţe muzicale m-au pregătit pentru ceea ce urma să fie trupa mea de suflet – FRESH MUSIC LIVE. Sunt membru de bază de 10 ani și este fără îndoială trupa numărul unu din Germania. Ţi-am povestit pe scurt etapele muzicale din Germania tocmai pentru a înţelege că dorinţa mea înainte de a pleca din România era ca eu să am posibilitatea și șansa să mă dezvolt vocal și scenic. La ora actuală cred că mă aflu foarte aproape de ceea ce mi-am imaginat eu că aș putea fi.


Care sunt lucrurile de care ești mândră, dintre cele pe care le-ai realizat până în acest moment? 

Familia mea este și va rămâne cea mai frumoasă realizare a mea. Fetele mele sunt bucuria sufletului meu și nu există egalare în sentimentele de mamă.


Ce te-ar putea determina să te întorci în România? 

Dacă fetele mele și-ar dori asta, aș face-o. Le-am născut și sunt responsabilă de creșterea sănătoasă atât fizică, cât și sufletească a lor. De aceea, fericirea lor este fericirea mea. Însă mă îndoiesc ca ele să își dorească să trăiască în România, când ţara lor natală este Germania.


Cine sunt oamenii care te-au influenţat cel mai mult în carieră? 

Lista este enormă… Cred foarte tare că toate lucrurile se întâmplă cu o anumită intenţie. Unii oameni apar în viaţa ta ca o binecuvântare, iar alţii ca o lecţie. Eu sunt recunoscătoare pentru toate experienţele pe care le-am trăit, pentru că ele m-au definit în persoana care sunt astăzi. Cea mai recunoscătoare sunt totuși pentru experienţele omenești negative. Din dezamăgiri și răutăţi am învăţat cel mai repede. Profesional, am fost influenţată de fiecare cântăreaţă sau cântăreţ pe care am avut norocul să îl ascult sau să împart scena cu el. De la fiecare am învăţat câte ceva.


Cum arată ziua perfectă pentru tine? 

Mă trezesc la ora 10 dimineaţa, beau liniștită vreo două cafele, apoi îmi vin fetele de la școală și petrecem ziua împreună. În cel mai bun caz, ele nu se ceartă deloc pe nicio temă. :) Casa este liniștită și armonioasă, iar noi toţi ai casei suntem sănătoși și fericiţi. Ţi-am descris acum o zi de basm. (remarcă, te rog, ironia) :)


Ai absolvit Universitatea de Teatru și Film. De ce nu ai continuat pe acest drum? 

Ai fost implicată în vreun proiect de teatru sau film? Nu am continuat, pentru că muzica a fost și va rămâne marea mea dragoste. Apoi, direct după facultate, am plecat din România și actoria a căzut imediat pe locul doi.


E mai greu să te afirmi ca artist în România sau în Germania? 

Ușor nu este niciunde. Meseria asta de artist este foarte complicată și deseori neînteleasă. Este, indiferent în ce ţară stai. Dacă vrei să reușești muzical trebuie să lucrezi non-stop. Vocea, ambitusul vocal, tehnica vocală, emoţia, caracterul, mișcarea scenică sunt numai câteva dintre lucrurile la care un adevărat artist lucrează zi de zi. Fără oprire, fără sâmbătă și duminică, fără sărbători și așa mai departe. 


Un artist adevărat este, pentru mine, cel care creează ceva, fie ca linie melodică sau compoziţie muzicală, fie ca textier. Pune singur în pagină un show, vrea să fie implicat de la primele flyere de autograme până la ultima lumină în colţul sălii. Trăim într-o lume în care tu trebuie să fii toată echipa de fotbal. Tu ești și atacant, și portar… tu și numai tu. Iar cei care vor să câștige bani cu talentul și dăruirea ta nu întârzie să apară de îndată ce recunosc profitul. :)


Cu ce este diferit publicul din Germania faţă de cel din România? 

Și cum te-a primit? Publicul din Germania este educat în sensul de live. Cei mai mulţi oameni merg în mod frecvent la concerte pentru care plătesc bilete și știu cum să reacţioneze atunci când o trupă cântă live în faţa lor. Este un public pe care îl cunosc foarte bine și știu exact pe ce butoane trebuie să apăs ca ei să reacţioneze. Publicul din România nu îl cunosc. Am avut mici cântări în București ca special guest, dar asta e prea puţină experienţă ca eu să pot descrie publicul din România.


Cum faci faţă programului încărcat? Cum reușești să te împarţi între concerte și familie? 

Nu prea știu sincer exact cum fac… Efectiv mă împart pe cât posibil în ambele părţi. Însă niciodată nu uit că sunt mamă în primul rând. Uneori pot face asta cu ușurinţă, alteori îmi este mai greu și asta îmi rupe sufletul, că nu reușesc să mulţumesc ambele părţi așa cum ar merita.


Cum este viaţa cu două fetiţe? 

Viaţa cu două fetiţe, și gemene, este un fel de carusel. Dar este o distracţie mare. Mă văd cumva, prin ochii lor, cum era când eram mică. Deși eu nu am avut niciun sfert din tot ce au ele, începând de la jucării și terminând cu modul de viaţă, îmi place să cred că sunt o mamă leoaică, care ar face orice pentru puii ei. :)


,,Viața cu două fetițe, și gemene, este un fel de carusel. Dar este o distracție mare. Mă văd cumva, prin ochii lor, cum era când eram mică.''


Iubitul tău te susţine în ceea ce faci? Face și el muzică? 

Iubitul meu este și el muzician. Este unul dintre cei mai buni și mai căutaţi toboșari din Germania. Este o plăcere să ai pe cineva alături care te înţelege foarte bine, cu care să ai același limbaj de discuţie. Mă simt norocoasă să fi găsit pe cineva care este o persoană foarte muzicală, care mă face să fiu mândră de el și care mă susţine în tot ceea ce îmi propun.


Ce te face fericită? 

Să îmi văd familia sănătoasă. Dacă lor le e bine, și mie mi-e bine. În principiu sunt o fată simplă, născută într-o familie săracă, într-un oraș mediu din sudul României, căreia Dumnezeu i-a dat o voce prin care ea își împlinește nu doar visurile ei, ci și ale familiei ei. Iar această fată simplă este fericită când familia ei este bine și toţi sunt sănătoși și au tot ce își doresc.


De Cristian NiculaeComentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

Iubirea necondiționată înseamnă acceptarea emoțiilor și nevoilor de bază ale copilului

Iubirea necondiționată înseamnă acceptarea emoțiilor și nevoilor de bază ale copilului

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

Staffordshire Bull Terrier, demn de toată încrederea

Staffordshire Bull Terrier, demn de toată încrederea

Cum să îți decorezi casa în culori vii cu ajutorul produselor Meli Melo Deco

Cum să îți decorezi casa în culori vii cu ajutorul produselor Meli Melo Deco

Bogdan Naumovici i-a propus fiului să rămână repetent

Bogdan Naumovici i-a propus fiului să rămână repetent

Moody Decor - dark colours, relaxing mood

Moody Decor - dark colours, relaxing mood

Therme lanseaza 3 noi parcuri naturale unice in Europa, reunite sub conceptele echilibrului, sanatatii si perfectiunii matematice

Therme lanseaza 3 noi parcuri naturale unice in Europa, reunite sub conceptele echilibrului, sanatatii si perfectiunii matematice

Top 10 pancarte de la protestele anti-guvernamentale

Top 10 pancarte de la protestele anti-guvernamentale

7 trucuri vestimentare pentru o apariție WOW!

7 trucuri vestimentare pentru o apariție WOW!