Liza Sabău - #DauCuLove

Liza Sabău - #DauCuLoveLiza Sabău este o fată plină de energie, tobă de muzică și mereu în goană după adrenalină. Dacă n-ai văzut niciun episod pe vlogul ei, lasă tot și dă play. Acum!Cum ți-a venit ideea să începi acest vlog, de travel? Aveai pasiunea asta și înainte? 

Vlogul există de 1 an și 2 luni și nu a fost gândit în primă fază pentru zona de travel. Eu, lucrând la Utv, mi-am dorit să creez o comunitate pentru oamenii care mă urmăresc pe tv, care sunt pasionați de muzică și cărora le place să știe totul despre artiștii momentului și nu numai. Am făcut provocări cu artiști români, interviuri, știri ș.a.m.d. Anul trecut, undeva prin luna aprilie, aveam programată o vacanță în Jamaica de o lună și mi-am spus că ar fi interesant să fac vlog de acolo. În Jamaica am văzut toate atracțiile turistice și nu numai. De la casa în care s-a născut Bob Marley până la una dintre cele patru lagune luminoase din lume, Glistening Waters. De fiecare dată când am călătorit, mi-a plăcut să iau la pas țara respectivă și să mă abat un pic de la traseul turistic popular. Doar așa am descoperit lucruri care transmiteau autenticitatea locurilor. Am avut parte de un feedback foarte pozitiv, colegele mele de la Utv m-au susținut și au fost de acord să difuzeze pe tv ce avea să fie primul episod de travel vlog de pe tv. Pasiunea pentru călătorit am învățat-o și dezvoltat-o de când eram mică. Pe atunci, alături de frații și părinții mei, obișnuiam să străbatem țara în lung și-n lat. Printre peripețiile noastre de atunci, îmi aduc aminte cum mama și tata ne puneau mai mereu să pictăm peisajele pe care le vedeam la fața locului și apoi să discutăm despre ce vedeam. Și le mulțumesc pentru asta.


Ce ai învățat de la oamenii pe care i-ai întâlnit în călătoriile tale? 

Am învățat de la majoritatea dintre ei respectul imens pe care îl au față de natură, prin puterea exemplului lor. În special în America Centrală oamenii sunt conștienți de bogățiile naturii care îi înconjoară. Și, nu în ultimul rând, am învățat că momentele de fericire vin din lucrurile simple, trebuie doar să fii în contact cu natura și de acolo îți dai seama singur că până și un petic de plajă sau vegetație, dacă e lăsat exact așa cum a fost creat, îți schimbă starea de spirit.


Ce te motivează cel mai tare atunci când împărtăşești toate aventurile tale cu publicul? Feedback-ul? Oamenii te întreabă diverse lucruri? 

Mă motivează faptul că de fiecare dată, chiar și fără să vreau, descopăr locuri și lucruri foarte puțin știute de majoritatea dintre noi și feedback-ul oamenilor care vine la urmă. Îmi mai place când cei care mă urmăresc mă întreabă detalii despre lucruri care nu sunt neapărat în prim-plan și pe care doar cel care editează le sesizează, adică eu, în cazul de față. Chestia asta mă face să mă apuc de alt montaj și tot așa.


Care este cel mai mare lux pe care ți-l poți permite într-o astfel de aventură? 

Prefer să merg într-o vacanță unde să nu stau la hoteluri de 5 stele sau restort-uri. Îmi place să fiu cazată în locuri cât mai rudimentare, iar maximul de lux, în cazul ăsta, este să ai o priză în cameră sau electricitate. Spun asta pentru că în San Blas, o regiune cu 365 de insulițe de la granița dintre Panama și Columbia, există doar cazări unde nu ai nici măcar podea în casuța în care înnoptezi, electricitatea deci nici nu intră în discuție.


Crezi că a străbate lumea în lung și-n lat se poate considera un lux? 

Nu, nu consider că este un lux! Cei mai mulți bani se duc pe biletele de avion, apoi cazările și mâncarea pot fi și la 50 de lei pe noapte, dar asta depinde de fiecare dintre noi cum îi place să călătorească. Eu nu am nicio problemă în a mânca stând pe jos, alături de o famile simpatică de localnici, atâta timp cât mâncarea gătită de ei e delicioasă, așa cum am experimentat în Indonezia, într-un sat departe de stațiunea populară Bali.
Ce-ți lipsește cel mai mult atunci când pleci de acasă? 

Familia. De fapt, dacă aș putea să călătoresc alături de familie, aș fi și mai fericită, pentru că singurul meu gând mai trist, să spunem, atunci când descopăr locuri care îți taie răsuflarea, este că mi-ar plăcea să vadă și ei ce văd eu.


Din punct de vedere spiritual, cât de mult înseamnă o astfel de experiență? 

Să descoperi culturi diferite este cea mai bună educație pe care o poți primi. Numai faptul că te întorci la tine acasă după ce ai ocazia să cunoști stilul de viață al mayașilor, de exemplu, te poate face să înțelegi că, dacă ți-ai crea un stil de viață în funcție de mediul înconjurător, câștigi liniște sufletească, pentru că așa făceau mayașii. Majoritatea deciziilor și descoperirilor le luau în funcție de comportamentul mediului înconjurător.
Dintre toate aventurile tale, care este preferata? 

Ce am trăit în San Blas, la granița dintre Panama și Columbia, nu are egal din punctul meu de vedere. Este cea mai rudimentară experiență pe care am trăit-o și spun asta pentru că efectiv acolo ne-am desprins de tot ce înseamnă lumea modernă. De la telefoane la haine.


Dar cea mai dificilă? 

Asia. Suntem foarte diferiți din punct de vedere al igienei.


Ai o întâmplare amuzantă pe care ne-o poți povesti? 

În Bangkok, pe strada Shao Kahn, am prins o furtună zdravănă și, pentru că acolo canalizarea nu e bine pusă la punct, apa ne ajungea până la genunchi. Evident, nu am stat în camera de hotel, pentru că știam că va fi distractiv. Oricum, localnicii își vedeau de treburile lor ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Și, cum mergeam noi prin apă, pe stradă, am văzut un animal înotând. Noi am crezut că este o pisică și am vrut să o salvăm, dar odată ce n-am apropiat mai mult de acel „animăluț” care înota de zor, am realizat că era de fapt un șobolan. N-avea rost să încercăm să-l salvăm, pentru că sigur era obișnuit cu asta. 


Au fost momente în care te-ai temut pentru viaţa ta? 

M-am temut pentru viața mea în sensul că am ajuns pe niște poteci de stâncă foarte înguste și foarte abrupte. Asta se întâmpla în Indonezia, pe insula Nusa Penida, o zonă care ține de insula mare Bali, dar pe care nu toți o știu. Am avut ocazia să descopăr destinația Bali altfel decât se promovează.


Pe unde ai vrea să călătorești anul ăsta? 

Mi-ar plăcea foarte tare să ajung în Japonia, pentru că mi se pare că este țara contrastelor, din ce m-am documentat. Este țara cea mai avansată din punct de vedere tehnologic, dar în același timp este și rudimentară, în zonele din afara orașelor mari. Mi-ar plăcea să le descopăr cultura pentru că la ei și a construi o casă este artă. Totul are o simbolistică culturală.
Care ar fi destinația de vis pentru tine? 

Jungla din Amazon. Ceea ce o să se și concretizeze undeva la sfârșitul lui august. Alături de Hide Venture, voi avea ocazia să descopăr jungla, cea mai salbatică pădure tropicală din lume, printr-un periplu prin Amazonia, Peru, Machu Picchu, Brazilia și Columbia.


Nu scapi până nu vorbim și despre muzică. În ce loc din lume ai vrea să petreci 3 zile cu Pharrell? Și, dacă te-ar întreba care este melodia ta preferată, ce i-ai spune? 

Cu Pharrell aș vrea să stau 3 zile în studioul lui. Este artistul meu preferat, de care sunt și îndrăgostită de mai bine de 15 ani. Este cel mai bun producător muzical din punctul meu de vedere și, de fiecare dată când îi ascult muzica, analizez toată producția muzicală realizată de el. Prin urmare, mi-ar plăcea să-l văd în acțiune, să observ cum își face magia. Asta dacă aș fi în stare să scot două vorbe, pentru că aș fi foarte emoționată. Nu am o melodie preferată, am în schimb melodii pe care le ascult în funcție de stări. În momentul de față, pentru o stare de entuziasm, ascult de fiecare dată „Lifting you” – N.E.R.D. O piesă de pe cel mai recent album NERD, „No one ever really dies”.


Ai fost în țara lui Bob Marley. Cum se aude muzica lui acolo? 

În Jamaica muzica răsună și din parcările magazinelor. Bob Marley, evident, este cel mai răspândit, la fel ca urmașii lui, Damian și Stephen Marley. Cred că asta mi-a plăcut cel mai mult în Jamaica. Ei au nevoie de natură, de homari proaspeți, de nuci de cocos și, nu în ultimul rând, de muzică. Cântă și dansează oriunde și în orice condiții. Gândește-te că eram la un moment dat pe râul Martha Brae, în junglă practic, și făceam rafting pe plută, iar cei care ne conduceau plutele au început să cânte spontan, fără să se simtă jenați de prezența noastră. La un moment dat ne-am trezit cântând toți, fără să mai conteze faptul că poate unii dintre noi nu știau versurile. Cântam evident o piesă de-a lui Bob Marley, „Three little birds”.


Dua Lipa sau Maggie Rogers? 

Aș tinde către Maggie Rogers, pentru că este un artist îndrumat de Pharrell, dar Billie Eilish mă dă pe spate efectiv cu fiecare videoclip și piesă pe care le lansează.


Imagine Dragons sau 30 Seconds to Mars? 

Imagine Dragons.


Care este cel mai mare vis al tău? 

Să pot să-mi permit să călătoresc oricând, iar singurul meu bagaj să fie cardul. Îmi doresc să clădesc un stil de viață care să mă facă să nu uit să ascult muzică în fiecare zi și să pot dansa în oglindă sau în reflexia mea din geamul de acasă, așa cum fac de când mă știu. Sper să nu se schimbe asta niciodată.
De Cristian NiculaeComentarii

Mai multe

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Jeep e-Hybrid și 4xe Plug-in Hybrid

Jeep e-Hybrid și 4xe Plug-in Hybrid

Noua gama Fudge All Blonde

Noua gama Fudge All Blonde

Tommy Jeans și NBA lansează o nouă colecție împreună

Tommy Jeans și NBA lansează o nouă colecție împreună

Georges Colleuil, își lansează cartea Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului la Salonul Internațional de carte Bookfest, Pavilionul B2, Romexpo

Georges Colleuil, își lansează cartea Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului la Salonul Internațional de carte Bookfest, Pavilionul B2, Romexpo

Bookfest: Oferte și prețuri cu totul speciale la Editura Publisol!

Bookfest: Oferte și prețuri cu totul speciale la Editura Publisol!

SMYK All for Kids deschide magazinul nr 7 din București, în Militari Shopping Center

SMYK All for Kids deschide magazinul nr 7 din București, în Militari Shopping Center

Editura Librex lansează cartea Nestemata pierdută, scrisă de Raluca Butnariu

Editura Librex lansează cartea Nestemata pierdută, scrisă de Raluca Butnariu

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Personalități franceze au purtat Tommy Hilfiger la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de film de la Cannes

Personalități franceze au purtat Tommy Hilfiger la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de film de la Cannes

Cele mai citite

Iubirea necondiționată înseamnă acceptarea emoțiilor și nevoilor de bază ale copilului

Iubirea necondiționată înseamnă acceptarea emoțiilor și nevoilor de bază ale copilului

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

Cum să îți decorezi casa în culori vii cu ajutorul produselor Meli Melo Deco

Cum să îți decorezi casa în culori vii cu ajutorul produselor Meli Melo Deco

Staffordshire Bull Terrier, demn de toată încrederea

Staffordshire Bull Terrier, demn de toată încrederea

Bogdan Naumovici i-a propus fiului să rămână repetent

Bogdan Naumovici i-a propus fiului să rămână repetent

Moody Decor - dark colours, relaxing mood

Moody Decor - dark colours, relaxing mood

Therme lanseaza 3 noi parcuri naturale unice in Europa, reunite sub conceptele echilibrului, sanatatii si perfectiunii matematice

Therme lanseaza 3 noi parcuri naturale unice in Europa, reunite sub conceptele echilibrului, sanatatii si perfectiunii matematice

Top 10 pancarte de la protestele anti-guvernamentale

Top 10 pancarte de la protestele anti-guvernamentale

7 trucuri vestimentare pentru o apariție WOW!

7 trucuri vestimentare pentru o apariție WOW!