Ce hăinuţe ar trebui să conţină garderoba bebeluşului?

Ce hăinuţe ar trebui să conţină garderoba bebeluşului?


Încă din prima zi, copilul vă va schimba viaţa. Fericirea sa va deveni prioritară şi niciun sacrificiu nu va părea prea mare. Pentru că ştim că nu vreţi să îi lipsească nimic, am pregatit o listă cu cele mai utile haine pentru copii.


Bebeluşii au nevoie de hăinuţe cât mai simple, lejere, de calitate şi bineînţeles practice. Dar de multe ori complicăm lucrurile mai mult decât este nevoie. Probabil body-urile şi salopetele vor deveni atât preferatele voastre, cât şi ale bebeluşului.



Stocul de şoseţele se poate dovedi a fi prea mic raportat la abilitatea sa de a-şi le scoate din picioruşe şi de a le pierde. Articolele de îmbracăminte cu capse vă vor salva timp şi energie, iar voi veţi avea mai mult timp pentru activităţile cu adevărat importante.


În mare, garderoba bebeluşului trebuie să conţină piese vestimentare pentru fiecare sezon, pentru zi, respectiv noapte şi pentru utilizări variate (ieşire la plimbare, casă, etc). Nu trebuie să lipsească body-urile, salopetele, cămaşile de corp, pantalonii, căciulile, şosetele sau hanoracele.



Body-uri


Când vine vorba de garderoba unui bebeluş, body-ul este cea mai importantă piesă vestimentară.


Un body pentru bebeluşi este un produs de îmbrăcăminte conceput pentru a fi purtat la fel ca un tricou sau o bluziţă. Se deosebeşte printr-o prelungire sub talie care protejază mijlocul copilului. Body-urile pentru copii vin într-o mare varietate de modele şi pot fi purtate ca lenjerie de corp sau ca outfit exterior.


În cea mai mare parte a timpului, în special în primele săptămâni de viaţă, sugarul va îmbrăca doar body-uri.


Acestea sunt comfortabile, perfecte atât pentru un somn odihnitor, cât şi pentru joacă. Cele care se prind cu capse între picioare vor simplifica foarte mult schimbarea scutecelor.



Salopete


Practice şi lejere, salopetele sunt potrivite pentru o mulţime de activităţi. Spre deosebire de combinaţia pantalonaşi/bluziţa, salopetele vor proteja bebeluşul chiar şi atunci când va face multă mişcare.


Există o mulţime de modele, potrivite atât pentru vară, cât şi pentru iarna. Un aspect foarte important este că materialul din care sunt confecţionate să fie de calitate, de preferat din bumbac.


Pentru a îmbrăca copilul ușor, orientaţi-vă către salopete cu capse sau cu fermoar de sus până jos. Este obligatoriu ca cele cu fermoar să aibă o protecţie între acesta şi pielea bebeluşului, pentru a evita diverse accidente sau iritaţii.



Cămăsuţe de corp


Evitaţi cămăşuţele strâmte la gât, va fi greu să îmbrăcăţi bebeluşul şi îi pot provoca iritaţii foarte ușor în acea zonă. Ca în cazul hainelor pentru bebeluşi de mai sus, cămăşuţele care se prind cu capse în partea superioara sunt întotdeauna o alegere bună.



Pantaloni şi bluze


Fie că vreţi să ieşiti la joacă în parc sau să mergeţi în vizită la prieteni, pantalonii şi bluzele nu pot lipsi din garderoba copilului.


Aceste hăinuţe vă vor permite să îmbracaţi bebeluşul în straturi, aşa cum este recomandat pentru cei mici.


Sunt alegerea ideală şi în cazul în care bebeluşul se murdăreşte, fîind mult mai simplu să îi schimbaţi doar bluziţa dupa nenumăratele provocări din timpul meselor. Se recomandă să cumpăraţi pantaloni cu elastic în talie, fiind mult mai uşor de îmbrăcat şi mai comozi pentru copii.



Căciuli şi pălării


Căciuliţele sunt obligatorii în prima lună, în special după ce îi faceţi băiţa zilnică. 

Căciuliţele pentru bebeluși subţiri din bumbac sunt potrivite în orice perioadă din an, însă în timpul sezonului rece acesta are nevoie şi de căciuli mai groase, îmblănite, care să se muleze pe cap pentru a-l proteja foarte bine. Modelele care acoperă şi urechiuşile bebeluşului sunt de preferat în timpul iernii.


Nu cumpăraţi mai mult de 2-3 căciuliţe pentru că micuţii cresc foarte repede şi va trebui să le schimbaţi.



Hanorace şi jachete


Dupa ce bebeluşul împlineşte 2-3 luni, puteţi începe să folosiţi hanorace sau jachete. Sunt de folos în special primăvara şi toamna şi vă permit să îmbrăcaţi copilul în straturi. Regula generală este să vă îmbrăcați copilul cu un strat mai mult decât ceea ce purtați voi. 


Îmbrăcarea micuţului tău în mai multe straturi vă asigură că acestă se simte confortabil şi puteți oricând îndepărta cu ușurință un strat pentru a împiedica bebeluşul să se supraîncălzească. Orientați-vă spre modele care se încheie cu fermoar sau cu nasturi în partea din faţă.



Şosete şi botoşei


Chiar şi în timpul verii, veţi dori să vă asigurați că picioarele bebeluşului sunt confortabile. Necesare încă din prima zi, şosetele trebuie să fie fabricate dintr-un material care lasă pielea bebeluşului să respire. Mărimea şosetelor este de asemenea foarte importantă. Dacă acestea sunt mai mari decât trebuie, vor cădea foarte usor şi copilul vostru va petrece mult timp în picioruşele goale. Dacă sunt prea mici, vor fi un disconfort pentru cel mic şi îl pot irita sau chiar îngreuna circulaţia sângelui.



Mănuşi


Chiar şi atunci când este vară, acestea sunt un must-have pentru copiii cărora le cresc unghiile rapid pentru a îi împiedica să se zgârie.


Căutați mănuşi din materiale delicate, cum ar fi bumbacul. Evitați cusăturile care nu sunt finisate corespunzător şi accesoriile care pot zgâria sau irita pielea bebeluşului.



Hăinuțe de lână sau costume pentru zăpadă


În timpul iernii este posibil să aveţi nevoie de un costum din lână sau de un costum special creat pentru zăpadă. Acestea sunt create special pentru a proteja bebeluşul de frigul năprasnic atunci când ieşiti afară.



Rochii


Rochiţele drăguțe şi colorate vor fi întotdeauna o încântare pentru părinţii de pretutindeni. Însă, atunci când alegeţi o rochiţă pentru bebeluşi trebuie să luați în considerare siguranța, confortul şi caracterul practic. Și, în general, este bine să luaţi în considerare şi prețul, având în vedere că este un articol vestimentar pe care îl va îmbraca destul de rar, iar în maxim câteva luni va fi mult prea mic pentru a-l mai purta.


Siguranța trebuie să fie pe primul plan. Stați departe de haine cu nasturi mici, pietre decorative sau fundiţe, deoarece acestea pot fi riscuri de sufocare. Hainele cu şnururi în jurul braţelor, picioarelor sau gâtului sunt, de asemenea, nesigure. Asigurați-vă întotdeauna că decorațiunile sunt cusute corespunzător.



Saci de dormit


Ştim cu toţii că în cazul bebeluşilor există riscul de sufocare în timpul somnului. Nu este recomandat să înveliţi copilul cu o pătură atunci când nu este sub supravegherea unui adult.


Sacii de dormit pentru bebeluşi asigură un somn odihnitor, în condiții de siguranță pentru copilul vostru.



Îmbracăminte pentru ocazii speciale


Îmbrăcămintea simplă şi practică este de bază pentru bebeluşi, însă veţi dori şi outfit-uri deosebite, perfecte pentru ocazîi speciale sau pentru şedinte foto de familie. Este o idee bună să ai cel puțin două costume frumoase pentru micuțul tău, asă că, dacă se întâmplă ceva cu unul din ele în ultimul moment, vei avea altul de rezervă.



Sfaturi generale


Trebuie să aveţi haine pentru nou născuți încă din prima zi, însă nu cumpăraţi foarte multe articole. Ştim că hainele pentru copii sunt irezistibile şi entuziamul vă va îndemna să goliţi rafturile magazinelor, însă bebeluşul va creşte foarte repede şi riscati să rămâneţi cu o mulţime de hăinuţe colorate şi cochete pe care copilul vostru nu va avea unde sau când să le poarte.


Puneţi întotdeauna accentul pe calitate, nu pe cantitate. Alegeţi întotdeauna articole vestimentare realizate din materiale durabile care rezistă la numeroase cicluri de spălare, care sunt moi şi confortabile, pentru ca cei mici să se simtă în largul lor.


Este bine să vă orientaţi către articolele cu preţuri promoţionale, cu o mărime sau două mai mari, care se vor dovedi utile mai repede decât vă asteptaţi. Puteţi opta oricând pentru articole de îmbracăminte personalizate sau cu imprimeuri drăgălaşe, însă evitați produsele foarte ieftine pentru că este posibil ca metoda de imprimare să fie de proastă calitate, iar desenele acelea adorabile să se desprindă în scurt timp de pe hainuță. Altfel, riscaţi ca bebeluşul vostru să înghită substanțe nocive.


Hainele din bumbac organic lasă pielea bebeluşului să respire şi protejază pielea sa sensibilă, aşa că sunt întotdeauna o alegere bună. Încercaţi să verificaţi înainte de a cumpăra haine pentru bebeluşi dacă acestea prezintă pe eticheta simbolul GOTS (Global Organic Textile Standard). Standardul GOTS a fost dezvoltat prin colaborarea dintre cei mai importanți producători de standarde, cu scopul de a defini cerințele recunoscute la nivel mondial şi care să asigure statutul organic al produselor textile de la recoltarea materiilor prime prin producția ecologică şi responsabilă din punct de vedere social.


Voi ce hăinuţe credeti că nu trebuie să lipsească din garderoba unui bebeluş? Credeti că veţi putea renunta la articolele vestimentare adorabile în detrimentul celor simple şi practice?

Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

"Amintiri furate", o colecţie cu nostalgie by Constanţia Iuraşco

Young Fashion,Young People

Young Fashion,Young People

Theo Rose într-un pictorial de modă devastator de înflorit şi plin de culoare

Theo Rose într-un pictorial de modă devastator de înflorit şi plin de culoare

Snatch style, o poveste în imagini a unui serial care va deveni cult

Snatch style, o poveste în imagini a unui serial care va deveni cult

Designeri români | Ioana Ciolacu

Designeri români | Ioana Ciolacu