4 povești despre curaj | Mirela Retegan

4 povești despre curaj | Mirela ReteganPoate că diferenţa între oamenii cu vieţi banale și cei care își urmează visul este că cei din urmă au învăţat să aibă curaj în momentele când altora le e frică. Să crească în jurul unei credinţe sau a unei pasiuni și să facă alegeri cu inima. Este concluzia la care am ajuns după ce i-am întâlnit pe cei patru oameni care ne inspiră iarna asta. Oameni diferiţi, cu preocupări diferite, care ne-au arătat că destinul poate fi ceea ce ţi se întâmplă în urma acţiunilor tale.Mirela Retegan a ajuns la concluzia că cele mai bune alegeri sunt cele pe care le faci cu inima. Așa că a luat dragostea pentru copilul ei și a transpus-o în cărţi, cântece, CD-uri, spectacole. Și în Gașca Zurli.


"Sunt Mirela și cel mai mult pe lumea asta iubesc copiii. Copilul meu și copiii tuturor. Ador să-i văd fericiţi. Sunt Mirela și antrenez părinţii pentru joacă." Așa se prezintă, în câteva vorbe, femeia care a creat fenomenul Gașca Zurli și multe alte proiecte de succes - turnee cu sute de mii de spectatori, conferinţe pentru părinţi și cărţi educaţionale. Cum a reușit? Uite-așa.


Mirela Retegan


Despre sursa veseliei ei. Am început anul lansându-mi cartea „Astăzi este despre astăzi“. Când ajungi să privești viaţa așa, pur și simplu nu-ţi mai permiţi să pierzi nicio zi. Am grijă să iau în fiecare dimineaţă penarul cu creioane colorate la mine și nu mă tem să le folosesc. Pun mult galben și portocaliu și verde și roz în toate lucrurile pe care le fac. Iar cu creionul maro pun x peste oamenii și întâmplările care îmi complică și îmi întunecă existenţa. Și îi elimin din preocupările mele. Și, uite-așa, trăiesc fericită în fiecare zi.


Despre Gașca Zurli. Zurli, pentru că nu mai trebuie să te justifici. Ești Zurli, adică ești simpatic, nonconformist, plin de intenţii bune și scuzat pentru orice neplăcere ai putea crea cu veselia ta.


Despre Moș Crăciun. Moș Crăciun e ca Dumnezeu - există pur și simplu. Iar eu sunt un ajutor de nădejde pentru Moș Crăciun. În fiecare an, îmi dă în grijă mai mulţi oameni. De la copilul meu până la copiii altora, mamele din Asociaţia Touched cu puii lor, copiii de la Fundeni... Moș Crăciun știe că, în fiecare an, câteva sute de copii intră în grija mea.


Despre cea mai mare realizare. Sunt multe lucruri care au fost primite foarte bine. Dar cred că workshopurile „Antrenorul părinţilor“, în care îi învăţ pe părinţi să se joace cu copiii, le cuprind pe majoritatea celor făcute pentru ei: cărţi, CD-uri cu jocuri, cântece.


Despre momente de cumpănă. Au fost câteva și cumpăna a stat în cumpănă rău. M-am oprit de câteva ori, întrebându-mă ce vreau să fac mai departe, dacă vreau. M-am despărţit de câţiva oameni și de câteva proiecte cu care am ajuns la o răscruce de drumuri. Dar, de fiecare dată, am ales cu inima. Și am făcut cele mai bune alegeri pentru mine, copilul meu, visele mele.


Despre dragoste și întâlnirile semnificative. Viaţa mea a fost marcată de întâlnirile cu niște bărbaţi. Lângă ei, din cauza lor, împreună cu ei am crescut, am evoluat, am învăţat cele mai importante lecţii din viaţa mea. În poveștile mele de iubire am învăţat să dau tot și să merg până la capăt, asumându-mi toate avantajele și dezavantajele unor gesturi nebunești. Primul mi-a deschis fereastra pe care am fugit în lume, la 19 ani, al doilea mi-a atras atenţia asupra misiunii mele și al treilea are pe telefon o aplicaţie pentru orice problemă care ar putea să apară în viaţa mea.


Despre inspiraţie. Mă inspiră un bărbat din trecut, unul din prezent și copilul permanent. Dar cel mai mult rezonez cu intuiţia mea. Cred că intuiţia este felul în care Divinitatea împachetează inspiraţia. Când noi devenim canale de comunicare, Dumnezeu, Universul, ne trimite semnale, pe care noi le numim momente de inspiraţie, semnalizate de intuiţie. În acele momente, eu nu îmi mai aparţin. Sunt doar un mijloc prin care ajung în lume niște mesaje.


Despre cea mai bună investiţie. Este investiţia în noi. Să depunem toate eforturile să devenim cele mai bune variante ale noastre. Să mă aud cum gândesc și să îmi placă, să mă văd cum reacţionez și să fiu mândră de mine, să mă privesc în oglindă și să fiu în acord cu ceea ce doresc, iar seara, când mă culc, să știu că închei o zi în care sunt mai bună decât am fost ieri.


Despre sensul vieţii. Viaţa are sens pentru că e fascinantă. E cea mai interesantă întâmplare la care ni s-a permis să fim parte. E magie. E un miracol și în fiecare zi mai putem descoperi câte o piesă din puzzle."Astăzi este despre astăzi. Când ajungi să privești viaţa așa, nu-ţi mai permiţi să pierzi nicio zi." - Mirela ReteganText: Anca Titorov
Foto: Getty Images


Comentarii

Mai multe

Formidabilul Mike și simpaticii săi prieteni provoacă hohote de râs la Boomerang

Formidabilul Mike și simpaticii săi prieteni provoacă hohote de râs la Boomerang

ROMEXPO încurajează donatorii de sânge prin acces gratuit la târgurile din perioada 26-29 septembrie!

ROMEXPO încurajează donatorii de sânge prin acces gratuit la târgurile din perioada 26-29 septembrie!

Nume de cod: Tura

Nume de cod: Tura

Politicile telenovelei

Politicile telenovelei

Top 6 evenimente pentru weekend-ul 14-15 septembrie 2019

Top 6 evenimente pentru weekend-ul 14-15 septembrie 2019

5 filme recomandate Aylin Cadîr

5 filme recomandate Aylin Cadîr

5 seriale recomandate de Laura Giurcanu

5 seriale recomandate de Laura Giurcanu

Cei mai în vogă artiști români vin la City Vibes Festival

Cei mai în vogă artiști români vin la City Vibes Festival

Cărucioarele Stokke, în curând la Cluj

Cărucioarele Stokke, în curând la Cluj

Cele mai citite

Oana Cătălina Chițu a îndrăznit să schimbe lumea muzicii

Oana Cătălina Chițu a îndrăznit să schimbe lumea muzicii