Bogdan Ioan | Vocea României 2018

Bogdan Ioan | Vocea României 2018Ce a însemnat pentru tine experienţa Vocea României? 

Vocea României a fost și va rămâne o experienţă pe care nu am să o uit niciodată. Am avut ocazia să văd ce se întâmplă în spatele ecranului, cum se organizează cei din echipa de producţie și cât de mult se muncește pentru a oferi celor de acasă un spectacol. Am cunoscut oameni frumoși, am avut ocazia să îi cunosc pe cei patru antrenori, pe care îi admir, și chiar am luat de la fiecare ce am considerat că mă va ajuta în dezvoltarea mea ca artist.


Cum e să câștigi Vocea? Și cum ţi s-a schimbat viaţa? 

Este un sentiment unic. Sincer, nici acum nu prea realizez acest lucru. Cei care m-au susţinut au făcut acest lucru posibil și le mulţumesc și le voi mulţumi de câte ori voi avea ocazia. Primul lucru pe care l-am simţit imediat după finală a fost reacţia oamenilor, când mergeam pe stradă. Nu eram obișnuit cu treaba asta, dar pot spune că este un sentiment plăcut și chiar îmi face plăcere să stau de vorbă cu ei. Este clar și sunt conștient că prin experienţa de la „Vocea României” mi s-a deschis un drum spre industria muzicală. Cel mai mare câștig pentru mine este publicul. Publicul este cel mai important în evoluţia unui artist și mi-am propus să nu-l dezamăgesc.


Care e cel mai important lucru pe care l-ai învăţat de la Smiley? 

Mă bucur că am reușit să îl cunosc, să am ocazia să lucrez cu el și sper să mai avem ocazia asta. L-am admirat mereu și ca artist, și ca om. Pentru mine el este cel mai bun exemplu de succes. A plecat de jos, a crezut cu tărie în pasiunea lui pentru muzică și a ajuns acolo unde și-a propus prin muncă. Practic, mi-a reconfirmat faptul că, dacă ai o pasiune, știi care este destinaţia finală și nu renunţi, indiferent de obstacole, vei ajunge la destinaţie.


Cum te-ai hotărât să participi? 

Cochetam de vreo patru ani cu ideea de a participa, dar nici nu mă simţeam pregătit și nici nu îmi permitea timpul, fiind student la Facultatea de Arhitectură. În februarie am terminat facultatea, iar în martie era prima preselecţie. Am avut o discuţie cu tatăl meu, în care îi spuneam că ar trebui să fac canto un an și să particip următorul an, dar el mi-a zis să nu mai stau și să mă duc la preselecţii. S-a dovedit că a fost alegerea corectă.


Ce te-a făcut să alegi Earth Song de la Michael Jackson pentru audiţiile pe nevăzute? 

Este foarte interesantă povestea alegerii piesei. Eu am vrut iniţial să cânt „Whatever Happens” de la Michael Jackson, dar nu era atât de cunoscută. După care m-am gândit la „Human Nature” și „You Are Not Alone”, ca în urma unei discuţii cu o prietenă să ajung să cânt „Earth Song”. Nu mai cântasem „Earth Song” de vreo 3-4 ani și nu îmi ieșea prea bine în perioada respectivă. Am încercat-o iar și am observat că era mai bine, progresasem cu vocea și așa am ajuns să aleg piesa asta.


Interpretarea ta a creat isterie în public, la tv, dar și în juriu. De ce l-ai ales pe Smiley?

 Îmi doream să merg la Smiley încă dinainte de audiţii. Am simţit că suntem pe aceeași lungime de undă, știam că este fan Michael Jackson și mă gândeam că va ști cum să mă îndrume cel mai bine.


Care a fost cea mai mare provocare după ce s-a terminat concursul? 

Din momentul în care s-a terminat finala am știut că acesta este drumul pe care vreau să merg și totodată că practic nu am realizat nimic încă. Greul acum începe. Iau lecţii de canto, încerc să devin mai bun, iar tot timpul meu este dedicat muzicii. A fost incredibil că am câștigat, dar cred că este mai important ce voi face mai departe. Vreau să rămân în memoria publicului și să îi încânt în continuare cu cât mai multe proiecte pe cei care mă vor asculta.


Asemănărea interpretării tale cu piesa originală a fost izbitoare și a adus multe laude, dar și critici, de genul că doar MJ poţi interpreta. Cât de mult te-a deranjat chestia asta? 

Nu ai cum să îi mulţumești pe toţi. Fiecare are dreptul să aibă o părere. Eu am luat mereu doar partea pozitivă din orice situaţie. Faptul că am reușit să câștig Vocea înseamnă că foarte mulţi oameni m-au apreciat, m-au susţinut și m-au votat. Pentru mine lucrul ăsta este incredibil. Celor care m-au criticat le urez sănătate. Nu sunt un tip conflictual. Eu știu ce pot și nu îmi rămâne decât să muncesc și să demonstrez prin tot ceea ce voi face mai departe.
Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut după ce ai câștigat? 

Primul lucru pe care l-am făcut după ce l-am auzit pe Pavel rostind numele meu a fost să îmi pun mâinile în cap, pentru că nu realizam și l-am luat pe Smiley în braţe. După, m-am dus la familia mea și la persoanele dragi mie și ne-am bucurat împreună. În noaptea aceea nu am putut să dorm. Reluam filmul cu tot ceea ce s-a întâmplat în parcursul meu de la „Vocea României”. Au fost cele mai frumoase momente din viaţa mea.


Pe 25 iunie vei susţine cel mai mare concert al tău de până acum, un tribut adus lui Michael Jackson, la 10 ani de la moartea sa, Michael Jackson Tribute Show. De cât timp lucrezi la acest proiect și ce pregătiri speciale ai făcut până acum? 

După ce am văzut impactul audiţiei mi-am zis că, orice s-ar întâmpla în concurs, trebuie să organizez acest spectacol tribut Michael Jackson. Susţinătorii mei îmi scriau după fiecare etapă că vor să mai audă Michael Jackson. Și acum îmi scriu să postez pe net coveruri cu piesele lui. Acest show îl fac pentru a îmi arăta respectul și mulţumirile mele pentru tot ceea ce a însemnat Michael Jackson, pentru faptul că datorită lui am descoperit că pot cânta. Vreau să le ofer tuturor fanilor Michael Jackson și susţinătorilor mei și mai ales celor care nu au apucat să îl vadă pe MJ live, un spectacol plin de bucurie și emoţie. Pe care îl pregătesc de câteva luni bune și sunt convins că 25 iunie, la Fratelli Studios, de la ora 21:00, va fi o seară extraordinară, atât pentru mine și invitaţii mei, dar și pentru cei care vor veni să ne vadă.


Pentru a fi într-o formă fizică cât mai bună la ora spectacolului, am început o colaborare cu Florin Cujbă la Optimize Body Center, pe parte de fitness și alimentaţie. Deja se văd rezultatele, iar antrenamentele și sfaturile lui referitoare la alimentaţie m-au ajutat enorm. Pot spune că sunt un alt om. Un artist are nevoie de un antrenor de fitness, de o viaţă cât mai sănătoasă. Pentru mine, un artist egal sportiv de performanţă.


Ce piese vei cânta și ce vor vedea special cei care vor veni? 

Voi cânta 17 dintre cele mai cunoscute hituri Michael Jackson, dar nu aș vrea să le spun. Vreau ca cei care vor veni să trăiască fiecare moment. Vor fi momente spectaculoase, coregrafiile făcute celebre de MJ, dansatori, proiecţii video, emoţie și multă pasiune. Regizorul spectacolului este Prinţesa, cum îl știu toţi prietenii. Îi mulţumesc că a acceptat să se implice în acest proiect și cred că amprenta lui se va vedea în acest show. Toţi cei care vor să descopere mai multe pot achiziţiona bilete de pe iabilet.ro.


Ce invitaţi vei avea? 

I-am invitat pe concurenţii de la Vocea României și mă bucur că mulţi dintre ei au acceptat. Mi s-a părut că ar fi frumos să fim toţi pe scenă și să ne bucurăm împreună de această experienţă. Am rămas în relaţii foarte bune cu ei. Nu aș vrea, din nou, să vă dau mai multe detalii despre momentele cu ei, dar vă pot spune doar că va fi ceva special.


Am citit că bloggerul Shady Shae, care a devenit cel mai mare fan după ce te-a văzut pe YouTube la prima audiţie și a înregistrat o reacţie la momentul tău, va veni special să te vadă, de la Londra. Cum a fost povestea cu el? 

Da, cu Shady este o poveste foarte amuzantă. După ce a apărut pe net audiţia, foarte mulţi străini au început să se filmeze cum reacţionează la ea. Primul pe care l-am văzut a fost Shady și, după ce am văzut ulterior toate reacţiile de pe net, pot spune că a lui a fost cea mai amuzantă și cea mai naturală. După acea reacţie a început să urmărească toate momentele, a început să reacţioneze și la momentele colegilor mei și a devenit foarte interesat de industria muzicală din România. L-am contactat, i-am mulţumit pentru aprecieri și am rămas prieteni. Într-o zi îmi scrie că vrea să vină la spectacolul meu de pe 25 iunie. Am rămas șocat. Vine din Londra special pentru show. Mă bucur că ne vom întâlni. Iar de data asta va avea ocazia să reacţioneze văzându-mă live.
3 melodii care nu-ţi lipsesc din playlist? 

Pachelbel – Canon in Re minor 

Michael Jackson – They Don't Care About Us 

Justin Timberlake – Say Something


Cu ce artiști ţi-ar plăcea să colaborezi? 

Mi-ar plăcea să colaborez, în primul rând, cu toţi cei patru antrenori de la „Vocea României”, dar mai sunt artiști pe care îi admir. Timpul va decide.


Ai un guilty pleasure? 

Am mai multe. Dacă tot sunt în perioada în care fac antrenamente de fitness, papanașii ar putea fi plăcerea mea vinovată, dar am respectat cu stricteţe tot ce mi-a spus Florin Cujbă.


Bruno Mars sau Pharell? 

Îmi plac amândoi, dar cred că, dacă ar fi să aleg pe cineva, l-aș alege pe Bruno Mars. Este mai complet ca artist.


The Weeknd sau Childish Gambino? 

The Weeknd.


Care este cel mai mare vis al tău? 

Cel mai mare vis este să reușesc în tot ceea ce mi-am propus să fac, mai exact să reușesc în industria muzicală. Vreau să fiu mereu pe scenă, să bucur și să ofer emoţie publicului.


Ce va urma după concertul Michael Jackson Tribut Show? 

După concert voi lucra la prima mea piesă, care va fi lansată la început de septembrie. Acesta este următorul pas. Vreau să am melodiile mele, să pot să mă exprim prin ele și să mă descopăr pe mine, ca artist.De Cristian NiculaeComentarii

Mai multe

Bilancia anunță afaceri de 5.000.000 Euro în primul trimestru al anului, estimează venituri de 23.000.000 Euro în 2022

Bilancia anunță afaceri de 5.000.000 Euro în primul trimestru al anului, estimează venituri de 23.000.000 Euro în 2022

Calvin Klein celebrează familiile din comunitatea LGBTQIA+ în noua campanie „This is Love”

Calvin Klein celebrează familiile din comunitatea LGBTQIA+ în noua campanie „This is Love”

Editura PUBLISOL lansează, în 25 mai, cartea Fotbal minut cu minut, de Ovidiu Blag

Editura PUBLISOL lansează, în 25 mai, cartea Fotbal minut cu minut, de Ovidiu Blag

În acest weekend are loc st.ART, cel mai mare festival de muzică și artă stradală din centrul Capitalei

În acest weekend are loc st.ART, cel mai mare festival de muzică și artă stradală din centrul Capitalei

Cele mai bune metode de a obține o cafea perfectă!

Cele mai bune metode de a obține o cafea perfectă!

Afla care sunt cele mai bune gustări pentru slăbit!

Afla care sunt cele mai bune gustări pentru slăbit!

Tommy Hilfiger anunță colaborarea cu Shawn Mendes parteneriat global  „Play it Forward” pentru urmatorul pas în călătoria sustenabilității

Tommy Hilfiger anunță colaborarea cu Shawn Mendes parteneriat global „Play it Forward” pentru urmatorul pas în călătoria sustenabilității

Tommy Hilfiger anunță lansarea videoclipului Tommy Hilfiger x Shawn Mendes pentru campania globală Classics Reborn

Tommy Hilfiger anunță lansarea videoclipului Tommy Hilfiger x Shawn Mendes pentru campania globală Classics Reborn

Cum întâmpinăm adolescența

Cum întâmpinăm adolescența

O bibliotecă de cărți cadou și reduceri de până la 90% în Târgul Bookuriilor, pe Librex.ro

O bibliotecă de cărți cadou și reduceri de până la 90% în Târgul Bookuriilor, pe Librex.ro

Cele mai citite

Macanache, de la inele la rime fără

Macanache, de la inele la rime fără "perdele"

Vanotek lanseaza ''Tell Me Who'' feat. Eneli

Vanotek lanseaza ''Tell Me Who'' feat. Eneli

Cele mai aşteptate concerte ale verii 2017

Cele mai aşteptate concerte ale verii 2017

Awake Festival se apropie cu viteză!

Awake Festival se apropie cu viteză!

Birmingham Festival Choral Society

Birmingham Festival Choral Society

Mihail e bine, ea încă nu l-a ucis

Mihail e bine, ea încă nu l-a ucis

ProFm lansează campania de imagine ''Ești bine cu ProFM''

ProFm lansează campania de imagine ''Ești bine cu ProFM''

Jason Mraz concertează pe 11 martie la București

Jason Mraz concertează pe 11 martie la București

Muzică sud-americană la Ceainăria ARTea

Muzică sud-americană la Ceainăria ARTea

Fără Zahăr şi Ada Milea deschid târgul alternativ Alt.Crăciun

Fără Zahăr şi Ada Milea deschid târgul alternativ Alt.Crăciun