Începe DIPLOMA, festivalul naţional al tinerilor artişti

Începe DIPLOMA, festivalul naţional al tinerilor artiştiÎncepe DIPLOMA, festivalul naţional al tinerilor artişti 


Începe cea de-a şasea ediţie a festivalului DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank. În intervalul 11-20 octombrie, vizitatorii au ocazia să admire peste 120 de lucrări ale absolvenţilor de facultăți creativ-vocaționale din România, promoția 2019, în clădirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (Piața George Enescu), redeschisă cu această ocazie pentru publicul larg. Vernisajul expoziției are loc vineri, 11 octombrie, începând cu ora 19:00, și este inclus în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor - NAG. DJ set pregătit de Vlad Dobrescu. Accesul este gratuit.


Arhitectura - Cristian Bădescu - Dincolo de ruină. Conversia fostului depozit de tutun din Isaccea


Arhitectură de interior - Luiza Eugenia Sheikh - Încercare de sinteză Orient Islamic – Occident Minimalist - Design pentru locuire contemporană în zona Granada-Spania


Arta Grafica - Oana Vasile - RizomFestivalul DIPLOMA prezintă cele mai bune lucrări de absolvire ale viitoarei generații de artiști și creativi, precum artele plastice, artele decorative, arhitectura și designul, înainte ca autorii lor să devină celebri. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piața de artă și cu mediul profesional la care aspiră.

Turul expozițional include lucrări de Arhitectură, Arhitectură de Interior, Urbanism, Design Grafic, Design Industrial și Design de Obiect, Fashion, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Arte Textile, Ceramică – Sticlă – Metal, Grafică sau Foto-Video.


Arte Textile - Ioana Preda - Equilibrium


Design de obiect - Eduard Davidel - Rucsac de Expediţie


Design de produs - Bălteanu Alexandru Cristian - MIJLOC FEROVIAR DE TRANSPORT PUBLIC METROPOLITANDesignul expoziției este semnat și anul acesta de Attila Kim Architects.


Selecţia proiectelor este realizată de un board creativ care reunește în acest an peste 40 de seniori în domenii creative: arhitecți, designeri, galeriști, manageri culturali, urbaniști, fotografi, stiliști, redactori, antreprenori, graficieni, profesioniști activi și dedicați ariei lor. Mai multe detalii despre aceștia se găsesc aici.


Festivalul include și o serie de conferinţe, Diploma Talks, organizate anul acesta sub formă de panel, dar și un atelier de stickere imprimate prin tehnica linogravurii susținut de artista Maria Bălan, realizat în colaborare cu platforma feeder.ro. Conferințele Diploma Talks sunt dezvoltate alături de Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și Ordinul Arhitecților din România.
În plus, pentru a marca parteneriatele strategice cu universități de profil importante din România, DIPLOMA 2019 include trei expoziții capsulă dedicate Universității de Vest Timișoara - care marchează 75 de ani de existență, Universității Naționale de Arte București (UNArte), care aniversează 50 de ani de la înființarea primei secții de învățământ superior de design în România și Universității de Arte și Design Cluj Napoca (UAD), care sărbătoreşte la rândul său 25 de ani de Gala UAD Fashion Design.


Mai multe informații despre DIPLOMA sunt disponibile pe diplomafestival.ro

Programul complet al DIPLOMA 2019:

Vernisaj DIPLOMA 2019 // 11 octombrie 19:00 – 01:00

@Strada C.A. Rosetti nr. 3 (Piaţa George Enescu)


Vernisajul expoziției este inclus în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor - NAG. Accesul este gratuit.

DJ set pregătit de Vlad Dobrescu.


Van Printoteca: print pe textile pe loc cu lucrările expuse ale patru dintre participanții la festivalul DIPLOMA 2019 - Alisa Maria Matei (Z1/Z7), Bogdan Craiu (Tom în limbo), Mathias-Ovidiu Bar (Société Impromptu) şi Miruna Gheordunescu (Poftă de Nimic).


Fashion - Andrada Oprean - Ephemeral PatternsExpoziția centrală DIPLOMA 2019 // 12-20 octombrie 

@Strada C.A. Rosetti nr. 3 (Piaţa George Enescu)

Spaţiul central va funcționa ca zonă de socializare pe toată perioada în care expoziția va fi deschisă publicului, în intervalul orar 12:00 – 22:00 în timpul săptămânii şi 10:00 – 22:00 în weekenduri.

DIPLOMA Talks // 14-16 octombrie 


14 octombrie, 11:00 – 14:00, Anatomia unui business creativ

@Universitatea de Arte şi Design Bucureşti, Calea Griviței nr. 28. Înscrierea gratuită aici.

Adresată studenților și tinerilor absolvenți de arte aplicate, conferinţa moderată de designerul Carla Szabo va prezenta o serie de exemple și rețete de business-uri creative din România, dar mai ales secretele anatomiei unui business de succes: de la strategii de marketing și pricing, până la comunicare, distribuție sau cum se face un business plan.


Conferința îi aduce în faţa tinerilor artişti pe Andreea Tron (fondator Atelier Tron), Elisabeta Gedo (fashion editor Glamour), Florin Cobuz (co-CEO NOD Makerspace), Laura Călin (fondator V Fair), Mihaela Glăvan (fondator Mihaela Glăvan) şi Mirela Bucovicean (fondator Molecule F).


Fashion - Leonte Raluca - Sins And Wonders15 octombrie, 11:00 – 14:00, Piața de artă

@Universitatea de Arte şi Design Bucureşti, Calea Griviței nr. 28. Înscrierea gratuită aici.

 

O conferință dedicată tinerilor studenți și absolvenți de arte, interesați să afle, direct de la specialiști, despre cum funcționează piața de artă din România, care este specificul acesteia, dar mai ales cum și ce pot face pentru a intra rapid în acest univers.


Conferinţa este susţinută de Carmen Casiuc (curator), Ioana Ciocan (director Art Safari), Mihai Zgondoiu (artist, curator), Roxana Gamarț (fondator MOBIUS Gallery) şi Suzana Dan (fondatoare Noaptea Albă a Galeriilor).


Foto-video - Denisa Oros - (Un)sewed16 octombrie, 16:30 – 19:00, Modalități de exercitare a meseriei de arhitect

@Sala Frescelor, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Str. Academiei 18-20. Înscrierea gratuită aici.


Conferința se adresează tinerilor studenți și absolvenți de arhitectură și urbanism și își propune să le prezinte acestora o serie de oportunități și posibilități la început de drum, precum și să stabilească aspecte pragmatice legate de stagiul de practică și modalități alternative de exercitare a meseriei de arhitect.


Moderator va fi Raluca Munteanu, arhitect şi vicepreședinte OAR. La discuţie vor lua parte arhitecţii  Anca Cioarec și Brîndușa Tudor (Stardust Architects), Irina Meliță (partener Poster, vicepreședinte OAR București),  Iulia Stanciu (fondator STARH, președinte CNADS OAR, profesor UAUIM) şi Justin Baroncea.


Conferința face parte dintr-o serie de proiecte dedicate tinerilor arhitecți semnate de Ordinul Arhitecților din România.

Atelier de stickere imprimate prin tehnica linogravurii cu Maria Bălan, by feeder.ro x DIPLOMA //  17 octombrie, 16:00 – 18:00. @Strada C.A. Rosetti nr. 3 (Piaţa George Enescu). 


Foto-Video - Melissa Antonescu -Oglinzile se acoperă trei zileÎnscrierea gratuită se face la feeder@feeder.ro, cu numele participantului, adresa de email și numărul de telefon. Sunt disponibile 14 locuri.


Atelierul urmăreşte explorarea artei ca mijloc de regenerare urbană, folosind street art-ul pentru a semnala locurile preferate din București, orașul devenind astfel o pânză colectivă.


Totodată, workshop-ul are ca scop încurajarea exprimării individuale și facilitarea dialogului. Oricine este binevenit, indiferent de abilitatea artistică. Atelierul este organizat în colaborare cu platforma feeder.ro.


Grafic Design  - Melissa Ruba - Nemernica - un manifest nuclearClosing Party DIPLOMA x feeder.ro // 19 octombrie 18:00-23:00

@Strada C.A. Rosetti nr. 3 (Piaţa George Enescu)

 

18:00-20:00 - Piktor (DJ set) & Irina Mocanu (live painting)

20:00-23: Eirwud Mudwasser (DJ set)

 

Sunday Wrap-up DIPLOMA // 20 octombrie 

@Strada C.A. Rosetti nr. 3 (Piaţa George Enescu)

În contextul festivalului au loc şi o serie de evenimente conexe, menite să apropie un public cât mai numeros de creațiile, lucrările și conceptele semnate de tinerii artiști.

Pop-up Shop DIPLOMA x Printoteca // 08-19 octombrie 12:30-20:00

@Lipscani 3
Patru tineri artişti participanți la DIPLOMA 2019 îşi transformă lucrările selectate în expoziţie într-un #printbun la Pop-up Shopul DIPLOMA X PRINTOTECA: Alisa Maria Matei (Z1/Z7), Bogdan Craiu (Tom în limbo), Mathias-Ovidiu Bar (Société Impromptu) şi Miruna Gheordunescu (Poftă de Nimic).

 

Meet&Greet cu tinerii artiști la Printoteca, 8 octombrie, 17:00-20:00.

Expoziţie Bianca înainte de Bianca Mann // 28 septembrie – 25 octombrie 09:00-18:00

@UniCredit Tower, Bulevardul Expoziției 1 F


Expoziția personală a Biancăi Mann, o artistă contemporană foarte apreciată, ale cărei lucrări au fost prezentate pentru prima dată în cadrul proiectului DIPLOMA 2015, când a expus instalația PERSONA, urmărește traseul artistic și principalele etape prin care aceasta s-a dezvoltat și remarcat. Expoziția include o selecție de proiecte și lucrări pe care artista le-a dezvoltat în ultimii ani alături de galerii sau festivaluri de artă de prestigiu.

Bianca înainte de Bianca Mann, un proiect The Institute inspirat de UniCredit Bank și realizat cu sprijinul Galeriei Mobius, este o demonstrație a importanței și necesității susținerii viitorilor mari artiști ai României.


Parteneri DIPLOMA 2019:

Un proiect: The Institute

Inspirat de: UniCredit Bank

Co-producător: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte

Parteneri: Absolut, illy, Liliac, San Marco

Parteneri culturali: Galateca, Mobius Gallery,  Muzeul Național de Artă al României

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural, feeder.ro

Parteneri media: Arhitext, Designist, Glamour, Igloo, IQads, Modernism, Molecule F, Revista Atelierul, RFI România, Șapte seri, V Fair, TPS ENGAGE, Zeppelin, Zile și Nopți.

Design expoziție: Attila Kim Architects

Design grafic: Radu Manelici (Faber Studio)

Concept comunicare: Gavrilă & Asociații

Furnizori oficiali: 360Revolution, DjSuperStore, kaustik, ove.ro

Partener de monitorizare: mediaTRUST România

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați: Ana Păun, ana.paun@institute.ro, 0723 750 722. Comentarii

Mai multe

Iata cum te scapa de birocratie serviciile de infiintare firma online!

Iata cum te scapa de birocratie serviciile de infiintare firma online!

Alexandrion Group lansează KINGSBURY LONDON DRY GIN,  simultan pe piaţa din România şi la nivel internaţional

Alexandrion Group lansează KINGSBURY LONDON DRY GIN, simultan pe piaţa din România şi la nivel internaţional

De ce functii inteligente dispune un aer conditionat Samsung?

De ce functii inteligente dispune un aer conditionat Samsung?

Teatru sub lună a reunit iubitorii de artă chiar în centrul capitalei

Teatru sub lună a reunit iubitorii de artă chiar în centrul capitalei

2
Teatru sub lună a reunit iubitorii de artă chiar în centrul capitalei

Teatru sub lună a reunit iubitorii de artă chiar în centrul capitalei

De ce să alegi jocuri pentru copii de la Titia?

De ce să alegi jocuri pentru copii de la Titia?

8 lucruri care merită știute despre Conor McGregor

8 lucruri care merită știute despre Conor McGregor

HUAWEI MateBook D15 i3, cel mai performant laptop din categoria sa?

HUAWEI MateBook D15 i3, cel mai performant laptop din categoria sa?

La 30 de ani de prezență în România,  Herlitz donează 2% din vânzările de ghiozdane și rucsacuri din întregul 2021 către zeci de școli din medii defavorizate

La 30 de ani de prezență în România, Herlitz donează 2% din vânzările de ghiozdane și rucsacuri din întregul 2021 către zeci de școli din medii defavorizate

Toti cei pasionati de tehnologie digitală și social media sunt invitati la Miratopia, un spațiu unic cu proiecții video interactive

Toti cei pasionati de tehnologie digitală și social media sunt invitati la Miratopia, un spațiu unic cu proiecții video interactive

Cele mai citite

Între 7 și 11 decembrie,  ajutoarele lui Moș Crăciun te inspiră să alegi cadourile potrivite la Romexpo

Între 7 și 11 decembrie, ajutoarele lui Moș Crăciun te inspiră să alegi cadourile potrivite la Romexpo

Sieranevada și Câini, marii câștigători la Premiile Gopo 2017

Sieranevada și Câini, marii câștigători la Premiile Gopo 2017

„Surpriza de Nepreţuit™” marca Mastercard făcută unui fan Alternosfera la Electric Castle

„Surpriza de Nepreţuit™” marca Mastercard făcută unui fan Alternosfera la Electric Castle

Cele mai bune show-uri în care joacă și-o mașină

Cele mai bune show-uri în care joacă și-o mașină