Schöne Ana Barbu

Schöne Ana BarbuCând o întâlnești pe Ana Barbu, prima oară te lovește frumusețea și naturalețea ei. Iar când te așezi față în față cu ea la masă pentru un interviu care, spui tu, nu va dura mai mult de o jumătate de oră, dar după ce oprești înregistrarea vezi pe ecran 1:09:32, realizezi că femeia asta are multe de spus, că are o poveste de viață interesantă și că privirea ei pătrunzătoare are multe de transmis. Pe Ana o poți vedea la Digi24, dar o poți descoperi în rândurile ce urmează.Cum e viaţa de student în Augsburg? 

Am intrat la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București, secţia Germană, de unde am obţinut o bursă în anul II, în Augsburg. Am stat 2 ani acolo, am studiat germanistică-anglistică, eram foarte mulţi străini, aproape că nu erau deloc nemţi, însă nu m-am putut adapta la stilul german, din cauza atmosferei reci, chiar dacă jumătate din familia mea locuiește acolo. Nu mi-a plăcut foarte mult, nu m-am putut integra. Nici prima întâlnire cu Germania, în ‘90-’91, după mineriade, când am plecat cu părinţii în Munchen și am cerut azil politic, nu a fost un succes. După aproximativ 3 ani ne-am întors în România, dezamăgiţi total. Cred că pur și simplu nu a fost să fie. Cu toate acestea, am păstrat mereu o legătură cu Germania, merg și acum în vacanţe la mătușile mele de acolo. 


Ce visai când aveai 19-20 de ani? 

Voiam să fiu actriţă. Am avut mereu o înclinaţie către partea artistică, îmi plăcea să fiu în lumina reflectoarelor, iar când eram mică îmi imaginam că după perdea era scena mea. 


Outfit Jachetă DOLCE&GABBANA Jeansi vintage WRANGLER Inele H&MAi lucrat ca redactor și editor pentru mai multe reviste de fashion, dar ai fost și redactor-șef la o revistă de design interior. De unde legătura și pasiunea pentru domeniile astea? 

Am fost model și de aici a pornit totul. Eram pasionată de reviste și lumea mă încuraja să scriu. Am început prin a fi editor la mai multe publicaţii, după care am trecut pe partea de producţie. Mai târziu am ajuns redactor-șef la o revistă de lifestyle și design interior, Confort Magazin, unde am lucrat un an și jumătate. 


După asta ai ajuns în televiziune. Cum a decurs primul tău live? 

Primul meu job în televiziune a fost cel de reporter. La primul meu live aveam impresia că o să leșin, că o să rămân fără cuvinte, că o să mă blochez, lucruri care s-au și întâmplat, mai puţin partea cu leșinul (râde). E o muncă foarte grea, nimeni nu te ajută și trebuie să înveţi din mers, nimeni nu are timp și nici nu stă după tine. În afară de asta mai este și tracul de cameră, pe care trebuie să-l gestionezi singur. 
Ce îţi place cel mai mult la jobul tău? 

Ca prezentator este interesant când știi că te văd mii de oameni, zilnic. Chiar dacă, după un timp, niciun job nu mai reprezintă o mare provocare, aici mai rămâne puţin gustul adrenalinei. În același timp, m-a motivat foarte mult, în cei 6 ani de când sunt la Digi24, emisiunea de modă și lifestyle pe care am produs-o. Îmi alegeam singură subiectele pe care le scriam, mergeam pe teren să iau interviuri și o montam cot la cot cu cei de la montaj. Îmi place atunci când trebuie să-mi pun imaginaţia la bătaie.


Outfit Salopetă din denim CHEMISTRY Cercei vintageCum arată o zi normală din viaţa ta? 

Depinde. Două săptămâni pe lună mă trezesc la 4:45, programul este destul de haotic, de asta și organismul meu se resimte atunci când lucrez pe tura asta. Am învăţat să îmi fac un duș rapid și în 2 minute să ies pe ușă. Ajung la machiaj de fiecare dată târziu, aproape de ora 6:00, iar intervenţia mea este la 6:15. La ora 12:00 se termină programul, după care vin la părinţi, îl iau pe Zorro (căţelul) și ies cu el la plimbare. Aloc apoi puţin timp blogului meu, unde abordez diferite subiecte, de la fashion la călătorii. Sau mai am întâlniri pentru proiectele în curs de desfășurare.


Dacă nu ai fi făcut televiziune, ce altceva ţi-ar fi plăcut să faci? 

Ceva în industria modei. Mi-ar plăcea sa reiau colaborarea cu presa scrisă, în special cu revistele de modă. 


Ești imaginea Gerovital, în noua lor campanie „Unirea la feminin”, o campanie despre egalitatea între sexe și despre încurajarea femeilor. Care a fost cel mai greu moment prin care ai trecut și ai simţit că treci prin asta doar pentru faptul că ești femeie? 

Femeile trec prin momente grele, mai ales prin acele situaţii pe care trebuie să le gestioneze vizavi de relaţia cu șefa sau colegele invidioase, astfel încât să nu strice mediul de lucru. În general, așa cum se regăsește și în spot, femeile între ele se judecă foarte aspru, sunt mai rele, de asta, întotdeauna, m-am înţeles mai bine cu bărbaţii.


Outfit Sacou, pantaloni și pantofi vintageAi avut vreun moment care te-a marcat foarte tare? 

Nu am neapărat un moment care m-a marcat negativ din punctul ăsta de vedere. Sunt o persoană anxioasă, iar anul trecut am trecut printr-o depresie care a ţinut câteva luni. Depresia mea s-a manifestat cu stări de anxietate generalizată. Ele s-au activat în urma unei perioade mai stresante. Cum a fost cea în care am fost diagnosticată cu melanom, atunci când m-am dus la un control dermatologic ca să-mi scot o aluniţă care se tot mărise. Mulţi primesc diagnosticul de melanom 0 spre 1, adică ești la început, un fel de pre-cancer, dar e mai mult pentru siguranţă acest diagnostic. Într-un final, doctorul mi-a spus că diagnosticul pus a fost puţin exagerat, dar până atunci factorul psihologic a fost devastator pentru mine. Mi s-a îndepărtat acel ţesut și totul a fost OK ulterior. A fost o perioadă în care am clacat, cu multe atacuri de panică, nu mă puteam duce la muncă, dar cumva am reușit să trec peste, cu sport, mâncare sănătoasă și odihnă. Mi-ar plăcea să fac un centru pentru conștientizarea stărilor de anxietate, a depresiei, pentru că sunt foarte mulţi oameni care suferă de asta și nici nu conștientizează ce li se întâmplă, iar ea se urcă pe tine atunci când nici nu te aștepţi. Anxietatea te poate duce într-un loc atât de întunecat, încât nu te mai poţi bucura de nimic, devii prizonier în viaţa ta. 


Tu ești o feministă? 

Nu sunt o feministă convinsă. Cred în puterea și egalitatea oamenilor, dar cred că femeile au nevoie de mai multă protecţie. 


Ce crezi că le lipsește femeilor din România? 

Originalitatea și autenticitatea. Ne place prea mult să ne asemănăm cu vecina de vizavi. Asta și pentru că nu avem repere. Și mai cred că este și o frică de asumare, de a fi altfel și de a ne scoate în faţă propria noastră identitate. 


Outfit Sacou și pantaloni MIHAELA GHERLANAi un mesaj pentru adolescentele de azi? 

Da. Să nu se mai machieze atât de mult. 


Ce i-ai transmite adolescentei Ana Barbu? 

S-o asculte mai mult pe mama și să fie mai hotărâtă. Îmi pare rău că n-am știut mai devreme ceea ce voiam, că nu am fost mai decisă. Am fost foarte ușor distrasă, de evenimente, de mondenităţi, și regret că nu mi-am făcut o familie până acum. 


Hai să vorbim despre dragoste. Ce înseamnă cuvântul în sine pentru tine? Și ce consideri tu că este cel mai important într-o relaţie? 

Chimia și respectul sunt premisele unei relaţii sănătoase. Dacă e dragoste, atunci se va transforma în ceva mult mai puternic. Sunt o persoană idealistă și îmi place să idealizez dragostea, asta și pentru că părinţii mei s-au iubit foarte mult, ei cunoscându-se la cutremurul din ‘77. Mama l-a salvat, l-a scos desculţ dintre dărâmături, l-a spălat, l-a îmbrăcat. L-a cazat. Atunci a pus mama ochii pe el, a considerat ca va fi material pentru copii buni (râde). Povestea asta este reperul meu în dragoste. Dragostea este atunci când celălalt te place exact așa cum ești și nu încearcă să te schimbe. 


Ai un talent ascuns? 

Am făcut balet de performanţă din clasa a 4-a până într-a 10-a. 


Ce muzică asculţi? 

Muzica mă inspiră cel mai mult. Ascult mult house, deep house și îmi plac foarte mult London Grammar.


Outfit Rochie maxi LAURA FIREFLYFotografii: Vlad Andrei 

Interviu de Cristian Niculae 

Styling: Laura Gherman 

Makeup & Hair: Delia Tudose 

Locație: Acuarela BistroComentarii

Mai multe

Festivalul SoNoRo XV

Festivalul SoNoRo XV "Pasărea Măiastră" continuă în București, în perioada 28 noiembrie - 9 decembrie

HUAWEI FreeBuds Pro –o experiență audio unică

HUAWEI FreeBuds Pro –o experiență audio unică

HUAWEI P smart 2021 review: dragoste la prima vedere

HUAWEI P smart 2021 review: dragoste la prima vedere

FORTZINNI - noua piesă 5GANG featuring Huawei, pe locul 1 în trending, în timp record

FORTZINNI - noua piesă 5GANG featuring Huawei, pe locul 1 în trending, în timp record

Alege să vezi orașul dintr-o nouă perspectivă, alături de ediția limitată IQOS 3 DUO Frosted Red

Alege să vezi orașul dintr-o nouă perspectivă, alături de ediția limitată IQOS 3 DUO Frosted Red

Încep filmările pentru „Omul-Păianjen 3” cu Tom Holland în rolul principal

Încep filmările pentru „Omul-Păianjen 3” cu Tom Holland în rolul principal

Așa văzut-a Zaharia – improvizații într-o lume captivă | Expoziție de fotografie

Așa văzut-a Zaharia – improvizații într-o lume captivă | Expoziție de fotografie

Festivalul SoNoRo XV „Pasărea Măiastră”, o ediție inspirată de Constantin Brâncuși: 31 octombrie - 9 decembrie 2020, la Brașov, Sibiu, București și online

Festivalul SoNoRo XV „Pasărea Măiastră”, o ediție inspirată de Constantin Brâncuși: 31 octombrie - 9 decembrie 2020, la Brașov, Sibiu, București și online

Proiectul Solidar Social, inițiat de Chef Adi Hădean, se extinde la Petrila prin parteneriatul cu Salvați Copiii România

Proiectul Solidar Social, inițiat de Chef Adi Hădean, se extinde la Petrila prin parteneriatul cu Salvați Copiii România

Foodwise Marketing semnează proiectul de HoReCa design pentru URSUS Breweries - Frank The Tank din Cluj-Napoca

Foodwise Marketing semnează proiectul de HoReCa design pentru URSUS Breweries - Frank The Tank din Cluj-Napoca

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia