Randi vs Andrei

Randi vs Andrei6 ani avea Randi când mama sa, profesoară de muzică, l-a așezat la pian pentru prima oară. 

13 ani de prezență constantă pe radio și TV. 

Peste 250 de milioane de vizualizări pe YouTube cu piesele sale. 

Peste 120 de single-uri compuse pentru el sau alți artiști, precum Delia, Nicole Cherry, Jo, Andreea Bănică, Nadir, Dorian Popa, Uddi. 

17 premii în palmares, dintre care 5 premii internaționale cu Morandi. 

Peste 1.200 de concerte în țară și în străinătate. 

600.000 de oameni care îl urmăresc în social media.Back to basics


Aleg mereu destinaţii exotice sau merg la munte. Locurile mai puţin atinse de mâna omului mă inspiră, mă fac să mă regăsesc.


Cum este Randi și cum este Andrei? 

Pentru mine, muzica nu este un doar un job, ci este o chemare. Muzica este cu mine mereu, mă definește și mă reprezintă. Prin urmare, pun semnul egal între artist și om, fiind mereu îndrăgostit de muzică, disciplinat, plin de voinţă și dorinţă de muncă. 


Ai vreun vers sau o melodie care îţi descrie cel mai bine viaţa? 

Piesa „Visător” îmi descrie personalitatea destul de bine. Îmi place să visez, deși de multe ori așteptările nu sunt direct proporţionale cu ceea ce se întâmplă în realitate. Cu toate astea, sunt adeptul dictonului Dream Big, pentru că fără visuri am stagna, ne-am mulţumi cu o viaţă mediocră. 


Back to basics: fără ce nu poţi trăi? 

Really back to basics, fără apă și mâncare! Glumesc, răspunsul este că nu aș putea trăi fără muzica din jurul meu. Cred că, în lipsa muzicii, viaţa ar fi ca un film fără coloană sonoră. 


Unde îţi place să călătorești? 

Aleg mereu destinaţii exotice sau merg la munte. Locurile mai puţin atinse de mâna omului mă inspiră, mă fac să mă regăsesc. Când duci o viaţă agitată, cum este viaţa de artist, ai nevoie de momente de liniște și singurătate. Ai nevoie, măcar pentru o perioadă, să duci o viaţă simplă, să fii autosuficient, să nu cauţi compania celorlalţi, să te îndrepţi către valorile profunde ale vieţii (scris, citit, timp petrecut în natură). Pentru a te putea întoarce la viaţa ta de zi cu zi cu rezervorul de inspiraţie plin. 


Ce te-a impulsionat să pui bazele studioului și ce înseamnă Famous Production în prezent? 

A fost ideea fratelui meu, Alex, să punem bazele propriei case de producţie. El a văzut în mine mai mult decât vedeam eu atunci și m-a încurajat să evoluez profesional. Împreună am creat labelul Famous Production, unde am produs și lansat multe piese frumoase, care au ajuns la milioane de oameni. 


În prezent Famous Production înseamnă o familie care muncește pentru un vis comun: să compunem și să promovăm muzică bună și artiști talentaţi. Înseamnă o echipă de producători muzicali, o echipă entuziastă de management și un grup de tineri artiști. De-a lungul anilor am propulsat mai mulţi artiști talentaţi în fruntea topurilor muzicale: Edward Sanda, Jo, Nadir, Uddi. Noi ne-am ocupat și de producţia muzicală, și de management. Suntem permanent în căutare de tinere talente – vrem să descoperim și să promovăm oameni cu potenţial. 


Îţi amintești care a fost prima melodie pe care ai cântat-o? Dar prima piesă pe care ai compus-o? 

Prima melodie pe care am cântat-o a fost probabil pe la 6 ani, când m-am apucat de pian, însă îmi este imposibil să-mi amintesc care a fost. Cât despre prima piesă pe care am compus-o, este o piesă pe care nu am lansat-o, aș spune mai mult o idee de piesă. Ţin minte că eram în liceu când am avut primele „tentative” de a compune piese.
Bucket List?


Nu am chestii punctuale pe bucket list-ul meu. Vreau doar să trăiesc frumos, sincer și fără regrete. Caut să mă îmbunătăţesc pe zi ce trece.


Pentru cine ţi-ai dori să compui o melodie? 

Sunt mulţi artiști pentru care m-aș bucura să compun... Bruno Mars, Beyonce, Justin Bieber sunt doar câteva exemple. 


Ce te ajută să compui? 

Mă ajută tot ceea ce se întâmplă în viaţa mea. Cred că orice experienţă te poate inspira, dacă o privești din perspectiva potrivită. Viaţa este cel mai bun „material” brut pentru artă. 


Dacă ar fi să alegi un moment care simţi că te-a marcat/schimbat, care ar fi acela? 

Nu cred că a fost un moment, ci mai degrabă o înșiruire de oameni și circumstanţe care m-au adus în prezent. Părinţii mei sunt cei dintâi care mi-au marcat existenţa, prin educaţia și susţinerea pe care mi le-au oferit. Un moment decisiv pentru viitorul meu a fost cel în care mama a văzut că am înclinare către muzică și a decis că trebuie să mă dezvolt în acest sens. Un alt moment a fost cel în care l-am cunoscut pe Marius Moga și am pus împreună bazele Morandi. De asemenea, important a fost și când am decis să fiu artistul Randi, care cântă în limba română.


Cine te-a influenţat cel mai mult în viaţă? 

Cred că mama mea, atunci când m-a pus în faţa pianului. 


Un artist preferat de la noi? Dar din afară? 

Cred că Rina, o artistă fresh pe care o promovăm, este noul meu artist preferat din ţară! Are un timbru special, o să auziţi multe despre ea de aici încolo. Din afara ţării nu pot avea un preferat, pentru că sunt mulţi artiști foarte buni și câţiva aproape perfecţi: Bruno Mars, Adele, Ariana Grande, Pharell. 


Ai vreun talent ascuns? 

Ar fi păcat să ţin un talent ascuns! Lăsând gluma la o parte, multe dintre scenariile videoclipurilor mele sunt idei proprii. Recent am lansat o serie de video-uri pe canalul de YouTube Famous Production, care se numește #MiercuriLaFamous, și acolo îmi exersez talentul de „scenarist”, pentru că multe din temele episoadelor sunt ideile mele. Dezvoltăm acest mic proiect, invităm și alţi artiști să participe, recent am invitat-o pe Nicole Cherry, iar acum ne pregătim să filmăm un episod cu Dorian Popa. Îmi place să încerc lucruri noi, să arăt oamenilor și lucruri mai puţin cunoscute despre mine.
Ce hobby preferat ai? 

Îmi place mult să fac sport și cred că fără el e foarte greu să ai mintea sănătoasă și limpede. 


Dacă nu ai fi fost cântăreţ, ce crezi că ai fi făcut sau ce ţi-ar fi plăcut să faci? 

Dintotdeauna mi-a plăcut publicitatea și cred că, dacă nu aș fi urmat calea muzicii, mi-ar fi plăcut să fiu copywriter într-o agenţie de publicitate. 


Ai un bucket list? 

Nu am chestii punctuale pe bucket list-ul meu. Vreau doar să trăiesc frumos, sincer și fără regrete. Caut să mă îmbunătăţesc pe zi ce trece. 


Ce planuri are Randi în viitorul apropiat, pe plan muzical? 

Am planuri pe mai multe fronturi muzicale, ca să spun așa: atât ca producător muzical, cât și pentru mine, ca artist. Pregătesc multe piese noi, cu un sound de vară, pozitiv. Prima se numește „Ce te-aș mai…” și nu vă spun mai multe, dar o veţi putea descoperi în online și sper să fie cu voi vara aceasta. Vom lansa în curând, la Famous Production, o piesă nouă pentru Edward Sanda și de asemenea un proiect nou, o domnișoară foarte talentată, pe nume Rina, fostă concurentă la X Factor. Ne pregătim și pentru o revenire a proiectului Morandi, cu un alt sound, nou și foarte fresh. 


Ce anume te motivează să continui, mai ales atunci când lucrurile nu ies exact cum ţi-ai dori? 

Oamenii care îmi ascultă muzica. Publicul care cântă piesele cu mine, vers cu vers, în concerte. Mesajele de la oameni, care îmi spun că muzica mea îi inspiră sau îi ajută. Faptul că muzica mea inspiră oamenii, sau le aduce un zâmbet pe buze, este cea mai mare răsplată pentru mine. Nu pot uita de echipa mea de la Famous Production, care mă încurajează și mă sprijină în tot. 


Unde te mai pot asculta sau vedea oamenii, în afară de radio și TV? 

Mă pot găsi pe contul meu de Instagram (randi_ tefas), pe Facebook și, mai ales, pe canalul nostru de YouTube, Famous Production. Spun mai ales pe YouTube, pentru că am început să lansăm foarte des materiale pe care nu le puteţi vedea la TV, ci doar la noi pe canal. Avem seria de video-uri săptămânale #MiercuriLaFamous, unde vă arătăm cum e viaţa la studio. Avem și o mulţime de piese, cover-uri, making-off-uri și tot soiul de materiale create exclusiv pentru online.
VIITOR?


Ne pregătim și pentru o revenire a proiectului Morandi, cu UN alt sound, nou Și foarte fresh.De  Ioana Sabo

Foto: Cătălin MunteanuComentarii

Mai multe

re:form - program experimental de regândire a muncii

re:form - program experimental de regândire a muncii

Primele rezultate științifice despre starea populației de râs din Munții Făgăraș

Primele rezultate științifice despre starea populației de râs din Munții Făgăraș

Samsung Galaxy Note20 și The Frame provoacă artistul din tine și îți expun creațiile la Muzeul de Artă Recentă

Samsung Galaxy Note20 și The Frame provoacă artistul din tine și îți expun creațiile la Muzeul de Artă Recentă

Peste 50 de personalități și instituții de cultură susțin înființarea unui Teatru Rom de Stat

Peste 50 de personalități și instituții de cultură susțin înființarea unui Teatru Rom de Stat

Rezidența FILM+ online: cinci zile de ateliere și sesiuni de lucru cu cineaști români de prestigiu

Rezidența FILM+ online: cinci zile de ateliere și sesiuni de lucru cu cineaști români de prestigiu

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 19 - 25 octombrie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 19 - 25 octombrie

S-a încheiat DIPLOMA, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri

S-a încheiat DIPLOMA, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri

Lecția de patrimoniu București - un proiect pilot de educație online pentru patrimoniul cultural

Lecția de patrimoniu București - un proiect pilot de educație online pentru patrimoniul cultural

Împreună în izolare: Festivalul de Film UrbanEye va avea loc online, dar și în birouri de arhitectură din toată țara

Împreună în izolare: Festivalul de Film UrbanEye va avea loc online, dar și în birouri de arhitectură din toată țara

Număr record de vizitatori înregistrat la două expoziții organizate de Muzeul Național de Istorie a României în cadrul Festivalului EUROPALIA 2019/2020

Număr record de vizitatori înregistrat la două expoziții organizate de Muzeul Național de Istorie a României în cadrul Festivalului EUROPALIA 2019/2020

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia