MAMMA MIA

MAMMA MIACel mai așteptat spectacol din România, musicalul MAMMA MIA! va beneficia de o distribuţie de excepţie. Bazat pe muzica uneia dintre cele mai iubite trupe din toate timpurile, ABBA, MAMMA MIA! a fost pus în scenă până acum în peste 50 de ţări, pe 6 continente și a fost tradus în 22 de limbi. În România este primul musical de Broadway produs aici 100% independent, iar spectacolele sunt programate pe 24, 25, 26, 27 mai, în București, la Sala Palatului, urmate de primul spectacol în ţară, pe data de 1 iunie, la Cluj.În România, Sophie va fi interpretată, în dublu rol, de două tinere foarte talentate. Ana Munteanu, artista care a devenit Vocea României în 2017, în echipa lui Smiley, este foarte fericită că va juca în cel mai ambiţios musical care se pune în scenă în România și că o va întruchipa pe Sophie. Acest rol îi aduce multe provocări, după cum spune chiar ea. Rolul lui Sophie va fi interpretat și de Bianca Purcărea, care are 24 de ani și care a concurat la festivaluri de muzică încă de la 14 ani. De asemenea, ea a participat și la primul sezon al emisiunii X Factor, dar și la Eurovision. „Festivalurile românești de muzică mi-au adus multă experienţă, eu le consider o școală în sine, pentru că se apropie foarte mult de musical, ca rigori tehnice și vocale, iar musicalul a fost dintotdeauna genul meu preferat de spectacol”, povestește Bianca. 


În rolul lui Sky, iubitul și viitorul soţ al Sophiei, îi puteţi vedea pe Silviu Mircescu și Sebastian Seredinschi. Sky este designerul site-ului pentru hotelul Donnei, mama Sophiei. Energic și exuberant, el are superficialitatea și lejeritatea specifice vârstei.


Încântat de rol, Silviu Mircescu declară că „este o onoare pentru mine să fac parte din acest proiect minunat și să fiu alături de mari artiști români! Chiar vorbeam cu un coleg, în urmă cu o lună, ce dor îmi este să mai joc într-un musical, să cânt, să dansez și să interpretez în același timp”, spune Silviu, care a mai jucat și în musicalurile „West Side Story” și „Chicago”. „De asemenea, mă bucur că îl interpretez pe Sky, încă de când am văzut filmul mi-a plăcut rolul său. În această perioadă avem multe repetiţii, mă familiarizez din ce în ce mai mult cu personajul și, deși muncim foarte mult, o facem cu mare drag, mai ales că ne și distrăm. E ca o joacă frumoasă”, încheie artistul. 


La rândul său, Sebastian Seredinschi spune că „MAMMA MIA! este ca o armată pentru artiști, care te disciplinează din toate punctele de vedere, dar în același timp este și o mare familie, în care toţi au grijă unii de alţii. Consider că este o oportunitate unică pentru mine să îmi dezvolt aici toate ariile pe care un artist complet trebuie să le bifeze: muzică, dans, actorie. Sincer, personajul Sky este o provocare pentru mine, având în vedere că nu am mai jucat într-un musical, însă oamenii care se ocupă de regie, dans, respectiv muzică, fac o treabă excelentă, ne antrenează bine și fac ca toată munca să fie mai ușoară”, adaugă Sebastian.ANA MUNTEANU


Profesie: elevă Activitate profesională: Artist HahahaProduction Vârsta: (+ data nașterii): 16 ani, 24 mai 2001 Cont Instagram: munteanuana24


Cum s-a schimbat viaţa ta după Vocea României? 

După Vocea României, viaţa mea a devenit și mai intensă. Au urmat șiruri de invitaţii la diferite posturi TV și radio, interviuri în presă. Nu am reușit să răspund la toate, sper că nu am supărat pe nimeni… Urma să îmi reiau cursul obișnuit de elev de liceu. Am reușit acest lucru pentru două luni. Mulţumesc încă o dată profesorilor mei pentru ajutor și înţelegere. Apoi s-a întâmplat ceva foarte frumos în viaţa mea – am participat la preselecţiile pentru musicalul MAMMA MIA!, în urma cărora am fost aleasă pentru rolul Sophiei. Acum mă bucur de șansa de a cânta, de a juca, de a învăţa de la mari artiști, pe care îi respect nespus de mult – Loredana, Horia Brenciu, Aurelian Temișan și mulţi alţi oameni minunaţi! De mai bine de o lună sunt în București, unde, de dimineaţă până seara, merg la repetiţii. 


Care a fost cel mai greu moment din concurs? 

Au fost mai multe momente dificile, dar cred că pregătirile pentru finala Vocea României au fost mai grele, în sensul că într-o perioadă scurtă a trebuit să pregătim cele trei piese pentru finală, plus piesa de grup. La acest lucru s-au adăugat înregistrarea în studio și lansarea primei mele piese – „Măști”. 


Spune-mi 3 lucruri care îţi plac și 3 care nu îţi plac la Smiley. 

Smiley e omul care își controlează întotdeauna emoţiile, te încurajează, te ajută! Cât despre lucrurile care nu mi-ar plăcea, nu am observat așa ceva la el, dar chiar dacă le are, nu voi fi eu aceea care să le spună. Este perfect așa cum este el acum și îmi place foarte mult! 


Cum te-ai adaptat la viaţa din București? Unde îţi place să ieși? 

Îmi place Bucureștiul. M-am plimbat prin Centrul Vechi, am fost pe Calea Victoriei, la Casa Poporului, la unele concerte, dar mai e mult până să cunosc totul. Procesul de adaptare continuă. Sper să descopăr mai mult orașul, când voi avea timp. A fost greu și pentru că eram destul de obosiţi după luni bune de concurs și pentru că nu aveam timp suficient de dormit. 


Cum te-ai simţit când ai dat primul autograf? 

Am fost plăcut surprinsă, căci să dai un autograf înseamnă că lumea te cunoaște, te apreciază. Dar înseamnă și că ai mult de muncit și nu te oprești niciodată din a învăţa. 


Care este vibe-ul în familia MAMMA MIA!? 

La MAMMA MIA! vibe-ul e unul nebun, există o tensiune motivatoare, care ne face pe toţi să vrem să muncim, să repetăm, să învăţăm, să dansăm, să cântăm, să fim în acest proiect minunat. Chiar dacă totul este intens, atmosfera e una lejeră, creativă, prietenoasă. Oamenii de aici sunt foarte mișto, râdem și ne distrăm împreună pentru că ei știu cum să combine munca și distracţia. Acest lucru îi face artiști, iar noi, cei mai tineri, suntem norocoși că putem să învăţăm aceste lucruri de la ei. MAMMA MIA! înseamnă o echipă minunată care muncește cot la cot pentru un scop comun – să reușim să oferim publicului un spectacol extraordinar, care să aducă bună dispoziţie și emoţii pozitive în sufletele tuturor și, de ce nu, să mai vină încă o dată la musical! Suntem cu toţii prieteni și avem grijă ca prietenia să fie de durată. Lucrăm în echipă, ceea ce înseamnă respectarea cu stricteţe a programului de repetiţii. 


În ce proiecte mai ești implicată? 

Repetiţiile pentru MAMMA MIA! sunt totul pentru mine și îmi iau tot timpul. Sper să reușesc concomitent să lansez și o piesă nouă, cu videoclip. 


3 nume din industria muzicală internaţională cu care ai vrea să colaborezi. 

Aș vrea să colaborez cu Beth Hart, Seredinschi și The Weeknd. 


Cum arată o zi din viaţa ta? 

În acest moment, o zi din viaţa mea începe la 7-8, uneori și la 6 dimineaţa. După care, la 8-9-10 încep repetiţiile. Ele durează până la 9-10 seara. Ca să mai reușesc și alte lucruri, trebuie să îmi calculez bine timpul și să îmi stabilesc un program foarte strict. 


Ai un talent ascuns? 

Acela de a face poze!
BIANCA PURCĂREA


Profesie: artist Activitatea profesională: festivaluri românești de muzică ușoară, X Factor, Eurovision și un job mic într-o agenţie de social media. Nu neapărat în ordinea asta. Vârsta: 24 (24 iunie 1993) Cont Instagram: biancapurcarea


Cum ai descrie experienţa ta de la X Factor? 

Experienţa mea la X Factor, din 2011, a fost prima mea apariţie publică și m-am transformat rapid într-una din fetele populare, ba chiar foarte populare, din liceul meu, din Buzău. A fost o reușită, în ciuda faptului că nu am ajuns în finală și am și răbufnit în lacrimi. Datorită participării mele la X Factor, am cunoscut însă niște oameni grozavi, am descoperit ritmul în care se mișcă lucrurile în astfel de show-uri și în showbiz în general, am înţeles că vreau să fac muzică mai departe, nu altceva și, tot datorită X Factor, mi-am întâlnit super-colegii de trupă, din Cobzality.  


Ai studiat comunicare și PR. Cum se împacă asta cu muzica? 

De minune! Deși știam că vreau să cânt și să mă dedic muzicii, n-am putut să nu cedez cumva presiunilor familiei de a avea și o meserie cu diplomă, deși „specialist în comunicare” nu cred că i-a împăcat până la urmă. Sunt multe lucruri pe care le-am învăţat în facultate și pe care încerc să le aplic și eu în proiectele mele. 


Cine sau ce te inspiră cel mai mult? 

Totul, deși trebuie să recunosc faptul că am învăţat să mă las inspirată de lucrurile din jurul meu și nu a fost totul nativ. Însă odată ce am înţeles că orice poate să aducă un plus de artă, bucurie, speranţă și curaj, de la un cântec frumos până la o groapă în asfalt în care aproape ţi-ai distrus cauciucurile (chiar și pe alea metaforice), lucrurile mi s-au părut mai simple și mai pline de lecţii pentru mine.  


Ce crezi că lipsește în momentul de faţă din industria muzicală din România? 

Faţă de acum vreo 4 ani, industria a crescut mult și a luat mult mai multe forme, a evoluat pe multe planuri și asta mi se pare un lucru extraordinar. De la trupe din underground care acum se aud la radio la proiecte muzicale inedite care câștigă teren și un public bine definit. Îmi pare că românul „meloman”, de altfel destul de neobișnuit să caute muzică, acum a învăţat și aflat metode să își găsească stilul. Oamenii au alternative, au variante cu duiumul, există spectacole, festivaluri „ca afară”. Nu cred că ne mai lipsește ceva în industrie, poate doar un pic de timp să le experimentăm pe toate câte sunt!  


Ai un guilty pleasure? Care? 

Am multe guilty pleasures, dar am învăţat că nimic nu trebuie să creeze vinovăţie atât timp cât dă plăcere și o stare de bine. Așadar, nu mă mai simt vinovată după câte-o porţie de paste sau pizza. Însă există și zilele în care mă izolez complet și aleg să stau departe de oameni, numai cu câţiva giga de filme și cărţi. Și o persoană faină. Iar ăsta e un guilty pleasure, atunci când aleg o astfel de zi în miez de săptămână... 


Spune-mi cum a început povestea ta cu Cobzality. 

Abia mă mutasem în București, ca proaspătă studentă, după participarea la X Factor, când mi-a scris pe Facebook Florin Romașcu, fost membru SISTEM, și mi-a propus să ne vedem pentru că avea un proiect interesant cu un alt fost membru, Robi Magheţi, pentru care mă considerau potrivită. Mă ascultaseră cântând fado la X Factor și au avut ei un feeling că aș avea „înclinaţie” către world music. Și nu s-au înșelat! Am mers în studio, unde am descoperit un world music bazat pe folclorul nostru, cu influenţe jazz, electro, chillout. Mi s-a părut absolut inedit și mi-am zis că e treabă serioasă cu băieţii ăștia super-talentaţi, pe care îi descopeream plecând de la mai puţin de o idee și ajungând să pitch-uiască proiecte de succes, incluzând Cobzality, pentru festivaluri de film și teatru de la Sibiu, de exemplu, și nu numai. 


Ce alte pasiuni mai ai în afară de muzică?

Iubesc filmul. De câţiva ani, am dezvoltat un soi de dependenţă de film, de starea pe care mi-o poate induce, de nevoia de a critica și a face glume pe seama câte unuia care se anunţa a fi grandios și se dovedește a fi lamentabil. Îmi place să mă joc de-a criticul de film, să compar performanţele actorilor, să fiu aspră sau îndrăgostită. Ba chiar, de câţiva ani, dau Oscarurile pe pagina mea de Facebook și mi-am jurat că de la anul voi paria oficial, pentru că le nimeresc la fix! Dar, pe lângă film, îmi place să citesc, să descopăr muzici și artiști... 


3 nume din industria muzicală internaţională cu care ai vrea să colaborezi. 

Doar 3? E atât de greu... Dar bine, fie, dacă insiști... Mi-ar plăcea tare mult să lucrez cu o fadistă, să ne împletim stilurile într-un proiect. Mariza sau Ana Moura. Apoi mi-ar plăcea să „play it funky” cu Bruno Mars și să îi învăţ mișcările de dans, dar cred că cel mai mult și cel mai mult mi-ar plăcea să colaborez cu Royksopp, una din cele mai cool trupe electro, cu care aș putea să experimentez o grămadă de stări și trăiri muzicale. 


Cum arată o zi din viaţa ta? 

Plină! De când au început repetiţiile pentru MAMMA MIA, ziua mea e mai plină ca niciodată. Dacă îţi vine să crezi, abia mă mai uit la câte-un film... glumesc, mi-a plăcut întotdeauna să fiu activă, iar acum, în cantonamentul MAMMA MIA, trec prin toate stările posibile simultan, de la entuziasm la oboseală cronică, de la extaz la agonie, de la frustrare la un sentiment fabulos de succes, pe care îl resimt cel mai des: sunt Sophie în Mamma Mia! 


Ai un talent ascuns? 

Cât de ascuns poate să-ţi fie un talent când ai la îndemână Instastories? Gătesc bine și îmi place să o fac, dar recunosc... nu am stare de gătit chiar de fiecare dată când e nevoie de mâncare în casă. Îmi place să imit accente, nu doar din limba română, și să le creez alter-ego-uri, tot pe Instastories puteţi să le cunoașteţi pe Marie de Paris și Carolina de Barcelona. :)) Mă pasionează, de asemenea, și designul interior, la care cred că am ochi bun și pe care sper să existe prieteni curajoși care să mă lase să-l exploatez mai mult. 
SILVIU MIRCESCU


Profesie: artist Activitate profesională: „Cum să distrugi o piesă” – regia George Dogaru, Grand Cinema Băneasa, „Livada de vișini”– regia David Doiashvili, Teatrul Naţional București, „Regele Lear”– regia David Doiashvili, Teatrul Naţional București, „Visul unei nopţi de vară”– regia Petrika Ionesco, Teatrul Naţional București, „Eden”– regia Cristina Giurgea, Teatrul Naţional București, „La grande magia” – regia Ellie Malka, Teatrul Bulandra, „Ambasada iubirii”– regia Marius Bodochi, Teatrul Dramaturgilor Români Vârsta: (+ data nașterii) 28 de ani, 30.05.1989 Cont Instagram: silviumircescu


Cum simţi în momentul de faţă MAMMA MIA!, în comparaţie cu celelalte două musicaluri în care ai mai jucat, West „Side Story” și „Chicago”? 

Spre deosebire de celelalte două musicaluri, aici timpul este mult mai scurt până la premieră. Așa că lucrăm intens, pentru că avem foarte multe de învăţat: coregrafii, cântece și bineînţeles scenele pe care le avem de construit. Suntem tot timpul în priză și, deși uneori mă simt obosit, sunt foarte fericit că fac parte din spectacol. Nu mă întâlnesc mereu cu un proiect de genul acesta, în care pot să mă dezvolt și să învăţ atât de multe, ca actor profesionist. 


De ce te simţi mai aproape: actoria, dansul sau muzica? 

Le iubesc pe toate trei. Nu pot să spun că sunt mai aproape de una sau de cealaltă... Eu sunt de părere că un actor trebuie să știe să le facă pe toate. Dacă aș putea, aș fi și cântăreţ și aș și dansa într-o trupă, de preferat street-dance sau break-dance. :) Dar, din păcate, nu putem să le facem pe toate deodată.  


Spune-mi 3 lucruri pe care ai vrea să i le spui adolescentului Silviu. 

Să nu se mai ia atât de în serios.  Să zâmbească mai des.  Și să se apuce de o meserie normală. :)) 


Dacă ai putea alege, ce rol ţi-ar plăcea să interpretezi? Într-un film. Dar într-un comic book? 

Mi-ar plăcea să joc un rol de băiat cuminte. :) Sau să fac un rol de compoziţie, total diferit de ceea ce sunt... Iar în comic book evident că vreau să fiu Batman! 


Ai ambele braţe tatuate cu 2 personaje Marvel: Batman și Joker. De unde pasiunea pentru cei doi? 

Pasiunea pentru Batman a început când aveam 7 ani. Stăteam special până la ora 22.00, în fiecare joi, pe Cartoon Network, să văd desenele. Părinţii mi-au cumpărat primul Batman dintr-un bâlci și, pentru că nu aveam de unde să îmi iau nava lui Batman, mi-am făcut-o singur din carton. :) Și pentru că fiecare dintre noi avem o parte întunecată, nebună, pentru că nu suntem perfecţi, atunci personajul care înglobează toate acestea e Joker. :) Deci, pe scurt, Batman îs the good side, Joker îs the dark side. :)  


Heath Ledger vs. Jack Nickolson 

Heath Ledger. Pentru nebunia pe care o avea…  


Dacă ai avea o super-putere, care ar fi aceea? 

Happiness power. Aș anihila depresia, supărarea și răutatea din lume!  


3 nume din industria muzicală internaţională cu care ai vrea să colaborezi. 

Usher, Chris Brown, Justin Timberlake. 


Cum arată o zi din viaţa ta? 

Mă trezesc dimineaţa, depinde la ce oră am pus alarma să sune. Duș, îmbrăcat, mâncat, îmi consult agenda, pentru că, da, îmi scriu toate repetiţiile, spectacolele, filmările sau evenimentele. Și plec să îmi îndeplinesc misiunile pe care le am în ziua respectivă. De regulă, am repetiţii în prima parte a zilei și seara spectacol sau filmări sau evenimente sau, sau, sau… :)) E foarte frumos că nu am aceeași rutină în fiecare zi și mereu fac chestii noi. Datorită meseriei pe care mi-am ales-o, nu mă plictisesc niciodată! 


Ai un talent ascuns? 

Nu am niciun talent ascuns. Toate talentele pe care le am le folosesc în fiecare zi și încerc să le perfecţionez cât pot de mult.
SEBASTIAN SEREDINSCHI


Profesie: student Activitate profională: Artist HahahaProduction Vârsta: 22 ani (01/06/1995) Cont Instagram: Seredinschi


Cum te simţi în familia HaHaHa? Ţi-ai găsit locul? 

Mă bucur că am ajuns aici, mă bucur că oamenii de la HaHaHaProduction au încredere în potenţialul meu și mă ajută să evoluez. Datorită lor am ajuns la MAMMA MIA!. Împreună am scos primul meu single, „Piesa mea de dor”, și „3D la noapte” – două piese care, sincer, mă fac să mă trezesc din orice stare și să dansez. 


Ce asculţi în căști în drum spre repetiţii? 

De obicei, folosesc aplicaţii tip streaming de muzică, ca să pot asculta muzică nouă, fresh, actuală. 


Care sunt momentele în care te simţi cel mai liber? 

Cel mai liber mă simt atunci când mă duc în orașul meu natal, Vălenii de Munte, și stau în curte cu bunica mea la o cafea. 


Care au fost oamenii care ţi-au influenţat cariera până acum? Și în ce mod? 

Toţi oamenii din trecut care au lăsat o părticică din ei în mine, care au influenţat și au ajutat la dezvoltarea persoanei care sunt azi. Datorez totul părinţilor mei și oamenilor care au încredere în mine. Unul dintre oamenii pe care îi respect profund pentru ceea ce sunt azi este Smiley, un om frumos. 


Un lucru fără de care nu ai putea trăi. 

Nu aș putea trăi fără muzică, este singurul refugiu atunci când totul e haos, dar și atunci când sunt fericit. Muzica e magia vieţii. 


De unde îţi iei energie și inspiraţie? 

Încerc să păstrez energia și, în același timp, să o amplific, înconjurându-mă de oameni cu suflet frumos, iar inspiraţia o iau din experienţele mele personale. 


Bruno Mars vs. Pharrell 

Bruno Mars în orice secundă a vieţii!!!


3 nume din industria muzicală internaţională cu care ai vrea să colaborezi. 

Bruno Mars, The Weeknd și mi-aș fi dorit enorm să colaborez cu Michael Jackson, The King. 


Cum arată o zi din viaţa ta? 

În ultima perioadă nu am avut timp de viaţa personală, m-am concentrat să fiu cât mai productiv și activ în două zone importante: MAMMA MIA! și studio. 


Ai un talent ascuns? 

Un lucru neobișnuit pe care l-au observat oamenii este flexibilitatea degetului meu mare, nu știu dacă se poate clasa ca talent, însă e amuzant. :)))))
Foto: Matei Buță 

Make-up: Mirela Vescan 

Hair: Mădălina Fediuc (Beauty District) 

Interviu: Cristian Niculae


Comentarii

Mai multe

5 destinații izolate din România pentru Crăciun

5 destinații izolate din România pentru Crăciun

Festivalul SoNoRo XV

Festivalul SoNoRo XV "Pasărea Măiastră" continuă în București, în perioada 28 noiembrie - 9 decembrie

HUAWEI FreeBuds Pro –o experiență audio unică

HUAWEI FreeBuds Pro –o experiență audio unică

HUAWEI P smart 2021 review: dragoste la prima vedere

HUAWEI P smart 2021 review: dragoste la prima vedere

FORTZINNI - noua piesă 5GANG featuring Huawei, pe locul 1 în trending, în timp record

FORTZINNI - noua piesă 5GANG featuring Huawei, pe locul 1 în trending, în timp record

Alege să vezi orașul dintr-o nouă perspectivă, alături de ediția limitată IQOS 3 DUO Frosted Red

Alege să vezi orașul dintr-o nouă perspectivă, alături de ediția limitată IQOS 3 DUO Frosted Red

HUAWEI FreeBuds Pro, acum disponibile și pe piața din România: Primele căști TWS din lume cu anulare dinamică și inteligentă a zgomotului

HUAWEI FreeBuds Pro, acum disponibile și pe piața din România: Primele căști TWS din lume cu anulare dinamică și inteligentă a zgomotului

Încep filmările pentru „Omul-Păianjen 3” cu Tom Holland în rolul principal

Încep filmările pentru „Omul-Păianjen 3” cu Tom Holland în rolul principal

Așa văzut-a Zaharia – improvizații într-o lume captivă | Expoziție de fotografie

Așa văzut-a Zaharia – improvizații într-o lume captivă | Expoziție de fotografie

Festivalul SoNoRo XV „Pasărea Măiastră”, o ediție inspirată de Constantin Brâncuși: 31 octombrie - 9 decembrie 2020, la Brașov, Sibiu, București și online

Festivalul SoNoRo XV „Pasărea Măiastră”, o ediție inspirată de Constantin Brâncuși: 31 octombrie - 9 decembrie 2020, la Brașov, Sibiu, București și online

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia