Laura Cosoi - Real-Life Wonder Woman

Laura Cosoi - Real-Life Wonder WomanCe înseamnă să fii mamă în ziua de astăzi? 

Nu știu dacă să fii mamă în ziua de azi este, în esenţă, diferit de ce însemna lucrul acesta odinioară. De când lumea, femeile fac copii, iar cei mici au avut întotdeauna nevoie de aceleași lucruri: dragoste, caldură, să știe că sunt ocrotiţi. În rest, totul se rezolvă. Astăzi avem mai multă informaţie despre cum să ne creștem copiii decât înainte. Există nenumărate articole pe internet, cărţi de parenting care ghidează părinţii în misiunea lor. Poţi găsi informaţii utile acolo, însă părerea mea e că, dacă renunţăm cu totul la propriul discernământ, ajungem să ne anihilăm instinctul – care, din punctul meu de vedere, e cel mai important.


Ce ai descoperit nou la tine de când ai devenit mamă? 

Răbdarea. Am fost o persoană care nu excela la capitolul răbdare, însă Rita m-a învăţat să am răbdare. Bineînţeles, asta se întâmplă datorită relaţiei speciale dintre mamă și copil. Nu am știut că pot să iubesc așa de mult pe cineva! Iar dragostea de mamă crește pe zi ce trece!


Tu la ce ai visat când erai copil? 

Am avut o copilărie foarte frumoasă, idilică, aș putea spune, cu echilibru între ce trebuia să fac și timpul pentru joacă. Copilăria mea a fost și cu sport de performanţă, dar și cu v-aţi ascunselea, șotron, fugăreli prin grădină – stăteam la curte –, concursuri organizate de noi (mă jucam mult cu sora și verișoara mea, dar și cu mulţi alţi copii), multe cântece și timp petrecut afară. Nu prea aveam ce desene animate să vedem la televizor, așa că distracţiile noastre erau întotdeauna împreună cu alţi copii. Cam așa a fost copilăria mea. Însă nu vreau să spun și nici nu cred în formule de genul „copiii de azi nu vor avea copilăria noastră”. E normal! Nici noi nu am avut copilăria părinţilor noștri. Cumva, fiecare generaţie tinde să-și laude perioada copilăriei, a adolescenţei. Lumea se schimbă, e normal să nu mai fie același context. Important e însă să ne bucurăm de copilărie la vremea ei.


Rochie Bol Fashion of Nature Centură și pălărie vintage


Fustă și top ATU Body Couture Botine CAT H IAS EDE LINE Eșarfă vintage CHANE LCare sunt principiile după care vrei să o crești pe cea mică? 

Să fie bună. Asta mi-am dorit foarte mult: ca Rita să fie bună. Cred ca atragi ceea ce oferi. Noi suntem datori să o ocrotim, să o protejăm, să o ferim de lucruri rele, atât cât putem. Să-i oferim educaţie, „cei șapte ani de acasă”, care sunt „sfinţi”! E fetiţă – așa că ne-am dori să o învăţăm pe Rita tot ce trebuie să știe o fetiţă care într-o bună zi va fi domnișoară, care într-o altă bună zi va fi o tânără femeie și așa mai departe. Însă nu lucruri foarte complicate, cele de bază pentru o viaţă pe care ne dorim să o trăiască frumos – de la ţinută și bune maniere la importanţa sportului (eventual, de performanţă), dragoste pentru natură, cărţi și artă, pentru locul în care s-a născut, tradiţii și așa mai departe. Cred că nu va fi foarte greu. E curioasă și receptivă. Însă toate, la vremea lor. Cel mai important lucru, care s-a și îndeplinit, e că mi-am dorit să fie bună. Și este. 


Când te-ai simţit cel mai vulnerabilă? 

Cred că imediat după ce am născut. Atunci au loc niște transformări în organism care îţi pot da și o stare psihică mai specială, dar așa e firesc. În perioada lăuziei, femeile sunt mai vulnerabile. Dar e o perioadă foarte frumoasă și aceea, când, practic, înveţi să trăiești cu sufletul care a ieșit din tine 


Care este relaţia ta cu parfumurile? 

Am iubit dintotdeauna parfumurile, așa că am multe. Mi se pare că parfumul e ca un fel de prelungire a personalităţii fiecăruia. Înainte de a cunoaște pe cineva, îmi place să-i descopăr parfumul – discret sau puternic –, chiar și lucrul acesta spune ceva despre persoana respectivă. Am și eu câteva parfumuri preferate, cu toate că mă identific cu puţine dintre ele în totalitate. Folosesc parfumurile prin rotaţie, în funcţie de starea de spirit, de sezon, de momentul zilei etc. Asociez parfumul cu perioade diferite din viaţa mea sau cu destinaţii de vacanţă! 


Ce te face cel mai fericită în momentul de faţă? 

Mi se pare uneori că trăiesc chiar acum o stare de graţie. Însă aceasta se datorează unui cumul de lucruri, de situaţii. Viaţa de familie, noi trei împreună, în momente speciale sau obișnuite, de zi cu zi, aceasta mă împlinește în momentul de faţă. Îmi place să fiu mamă și mă bucur că, pe lângă asta, îmi pot urmări pasiunile și proiectele pe care le aveam și înainte. De fapt, le-am reluat destul de repede. Mă refer la spectacolele de teatru, activitatea pe blog, endorsările, campaniile umanitare. Mă ajută foarte mult Cosmin și asta contează. Așa că, dacă e să rezum, toate lucrurile astea la un loc mă fac fericită.


Rochie Bol Fashion of Nature Jachetă TOPSHOP Pălărie vintage
Când ai nevoie de o pauză, cum evadezi? 

Uneori evadăm cu toţii. Pe blog povestesc cum am călătorit în ţară sau străinătate împreună cu Rita. Dar dacă nu e momentul de vacanţă, pauză poate să însemne somn, masaj – îmi place mult și îmi face bine –, sport și gătit. Știu că pentru unii e obositoare treaba cu gătitul, dar pe mine mă relaxează. Chiar acum lucrez la o nouă carte de bucate – reţete pentru copii până în trei ani. Asta înseamnă timp liber mai puţin, dar îmi place ce fac. Mai mult, în curând voi lansa cartea de bucate „Forma gustului”, publicată de editura Curtea Veche. Este la tipar acum, așa că mult nu mai e de așteptat. Dar o să vă povestesc curând despre acest proiect minunat, un concept nou, sper să vă placă. 


Care este destinaţia care trezește cele mai mari emoţii în sufletul tău și de ce? 

Poate oamenii se așteaptă să spun vreo ţară exotică, un loc îndepărtat, dar pentru mine România e locul preferat. Locurile în care am copilărit, plaiurile dragi mie, încărcate cu atâtea amintiri îmi stârnesc cele mai mari emoţii. Îmi place să descopăr România, tradiţiile noastre și de-asta am ales să facem botezul Ritei în Maramureș: am vrut să fim în inima naturii și a tradiţiei românești. Vrem să o obișnuim pe Rita de mică să își iubească ţara. Să fie aproape de tot ce înseamnă autentic românesc. 


Ce album ai lua cu tine pe o insulă pustie? 

Nu știu dacă aș lua un album anume, deși îmi place foarte mult muzica. Casa noastră e plină mereu de muzică, de multe genuri. Poate totuși aș lua Maria Callas. Mi se pare o muzică complexă, iar vocea ei are puterea să te înalţe, să te ridice la cer. 


Care este prima aplicaţie pe care o folosești când pui mâna pe telefon dimineaţa? 

Ceasul, îl opresc! Apoi Whatsapp – să văd ce îmi scriu ai mei. 


Numește 3 actriţe de la Hollywood pe care le admiri. 

Ăsta e un subiect pe care-l abordez întotdeauna cu plăcere! O admir, evident, pe Meryl Streep – un actor complet, inepuizabilă, fără nicio limită – asta îmi place foarte mult. O altă actriţă pe care nu pot să nu o admir este Charlize Theron, un mix perfect între fragilitate și putere. Pe locul trei ar putea fi foarte multe, de aceea nici nu mai numesc pe nimeni. Însă aceste două actriţe se detașează cu mult, după părerea mea.Jachetă ATU Body Couture Fustă TOPSHOP Centură și eșarfă vintageCare este filmul preferat? 

Nu pot să numesc un film preferat. Îmi plac prea multe! Cred că „Amour”, totuși, deși topul filmelor preferate este în continuă mișcare în ce mă privește. Îmi plac mult și serialele. Am văzut o groază în ultima vreme, din toate genurile. Dar despre ele am stat de vorbă cu cititorii mei, pe blogul meu, www.lauracosoi.com. Am primit și ceva sugestii interesante de la ei. 


Câte nuanţe are frumuseţea pentru tine? 

Frumuseţea înseamnă pentru mine în primul rând naturaleţe. Uneori și imperfecţiunile, și disproporţiile, adică lucrurile mai puţin estetice, pot aduce cu ele o frumuseţe aparte, specială. Mai ales dacă sunt însoţite de o personalitate plină de farmec. 


Crezi că le lipsește ceva femeilor din România? 

La întrebarea aceasta pot să răspund doar cu o doză de subiectivitate. Și eu sunt femeie din România, am prietene aici, cunoștinţe, vecine și multe alte persoane dragi. Cum aș putea crede că le lipsește ceva? Însă, dacă mă străduiesc să fiu obiectivă, mă gândesc că ceva mai multă încredere în ele nu ar strica. Din ce urmăresc în jurul meu îmi dau seama că încrederea trebuie căutată și cultivată. Unele lucruri trebuie rezolvate în interior, nu reparate la suprafaţă. 


Un mesaj pentru adolescentele de astăzi? 

Să caute mereu să se raporteze la valori autentice, să știe care sunt lucrurile cu adevărat valoroase. Să aibă convingeri ferme și să treacă totul prin filtrul gândirii personale. Și să facă ceva semnificativ – pentru ele, dar și pentru cei din jur. 


Dacă ar fi să-i transmiţi un mesaj copilei Laura Cosoi, ce i-ai spune? 

Să crească mare! Să aibă încredere. Viaţa sigur o va conduce pe drumul bun.Jachetă ATU Body Couture Fustă TOPSHOP Centură și eșarfă vintageFotografii: Vlad Andrei 

Interviu de Cristian Niculae 

Styling: Laura Gherman 

Make-up: Codrina Apostol 

Hair: Mădălina Fediuc (Beauty District) 

Asistent styling: Anamaria Tălpeanu 

Locaţie: Qreator by IQOSComentarii

Mai multe

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Jeep e-Hybrid și 4xe Plug-in Hybrid

Jeep e-Hybrid și 4xe Plug-in Hybrid

Noua gama Fudge All Blonde

Noua gama Fudge All Blonde

Tommy Jeans și NBA lansează o nouă colecție împreună

Tommy Jeans și NBA lansează o nouă colecție împreună

Georges Colleuil, își lansează cartea Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului la Salonul Internațional de carte Bookfest, Pavilionul B2, Romexpo

Georges Colleuil, își lansează cartea Tarot în Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stâlpi ai Tarotului la Salonul Internațional de carte Bookfest, Pavilionul B2, Romexpo

Bookfest: Oferte și prețuri cu totul speciale la Editura Publisol!

Bookfest: Oferte și prețuri cu totul speciale la Editura Publisol!

SMYK All for Kids deschide magazinul nr 7 din București, în Militari Shopping Center

SMYK All for Kids deschide magazinul nr 7 din București, în Militari Shopping Center

Editura Librex lansează cartea Nestemata pierdută, scrisă de Raluca Butnariu

Editura Librex lansează cartea Nestemata pierdută, scrisă de Raluca Butnariu

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Editura PUBLISOL anunță apariția cărții Istoria căderii regimurilor comuniste, de Stelian Tănase

Personalități franceze au purtat Tommy Hilfiger la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de film de la Cannes

Personalități franceze au purtat Tommy Hilfiger la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de film de la Cannes

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!